Σαμαράς: Μπορεί να κάνετε παρέα με την τρομοκρατία αλλά δεν μας τρομοκρατείτε

 Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, κλείνοντας τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Όποιος άκουσε απόψε τον κ. Τσίπρα αντιλήφθηκε τη ματαιότητα της συνεννόησης μαζί του. Βάφτισε ΣΥΡΙΖΑ όσους βουλευτές δεν είναι ΝΔ, ακόμα και όσους θα ήθελαν να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Τους αποκάλεσε αργυρώνυτους. Οι συνιστώσες σας μπορούν να κάνουν παρεϊτσα με την τρομοκρατία, αλλά τους βουλευτές δεν τους τρομοκρατείτε», είπε σχολιάζοντας την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για άμεσες εκλογές.

Ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή για την έξοδο από την κρίση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να εμποδίσει τη χώρα να βγει από την κρίση.
Αναφέρθηκε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, λέγοντας ότι η χώρα για πρώτη φορά έχει μηδενικό δημοσιονομικό έλλειμμα. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα ότι «η ανάκαμψη άρχισε και ότι η ανεργία -έστω και με μικρούς ρυθμούς- πέφτει. Και όλα αυτά, ενώ αναθεωρούνται προς τα κάτω οι προβλέψεις για την υπόλοιπη Ευρώπη. Και τα προβλέπει ακόμα και το ΔΝΤ, που συνήθως είναι πιο αυστηρό στις προβλέψεις του» συνέχισε, προσθέτοντας ότι το χρέος είναι βιώσιμο και «αυτό θα το λένε και οι πιστωτές μας σύντομα» ενώ λίγο αργότερα αναρωτήθηκε «τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, τι θα απογίνομε χωρίς βαρβάρους; Κάτι θα σκεφτούν οι συνιστώσες σας για να καταγγείλλετε».
«Το χρέος είναι βιώσιμο. Ευτυχώς για την Ελλάδα, είναι. Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι. Και κουραστήκαμε για να το κάνουμε βιώσιμο».
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα μπορεί να βγει από το μνημόνιο 1,5 χρόνο νωρίτερα και αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης. Ακόμη, ανέφερε ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού υπάρχουν ήδη φοροελαφρύνσεις (μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, επιστροφή στους ενστόλους και δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες θα αυξηθούν σε 72 έως 100, ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια), ενώ τα περισσότερα επιπλέον έσοδα θα έρθουν -όπως είπε- λόγω της ανάπτυξης και όχι από νέους φόρους.
Ανέφερε επίσης ότι με την ολοκλήρωση των stress tests θα γνωρίζει η χώρα το ποσό που θα επιστραφεί από τα χρήματα του ΤΧΣ, ώστε να μειωθεί το χρέος. «Εμείς θα τελειώσουμε με το θέμα του χρέους και εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα θα τσακώνεστε για το αν θα υπάρξει κούρεμα, διαγραφή ή ό,τι άλλο» συνέχισε.
Υποστήριξε ότι η αποψινή ψηφοφορία διαχωρίζεται πλήρως από την προεδρική εκλογή τον επόμενο χρόνο. «Αλλά η προεδρική εκλογή θα γίνει σε συνθήκες, όπου οι πολίτες θα αντιλαμβάνονται ότι έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή και τότε να δούμε ποιος θα εμποδίσει την εκλογή», συμπλήρωσε.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...