Τεχνολογία- Οι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι στο Λονδίνο θα φορτίζουν κινητά - hi-tech Βιντεο.

Οι πασίγνωστοι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι στο Λονδίνο, γίνονται σταδιακά πράσινοι και αυτό δεν αφορά μόνο το χρώμα τους. Μεταμορφώνονται ουσιαστικά σε σταθμούς φόρτισης κινητών τηλεφώνων με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας. Πρόκειται για παροχή που είναι δωρεάν, παρόλο που οι χρήστες της θα παρακολουθούν διαφημίσεις, όσο το κινητό τους φορτίζει.

Η ιδέα ονομάζεται Solarbox και ανήκει σε δύο αποφοίτους του London School of Economics. Στην υλοποίησή της βρήκαν αρωγούς εταιρίες αλλά και οργανισμούς που ήθελαν να χρηματοδοτήσουν το πρότζεκτ.
«Η ιδέα του Solarbox προέκυψε, χάρις σε τρεις λόγους: Ο πρώτος είναι ότι οι τηλεφωνικοί θάλαμοι δεν χρησιμοποιούνται πλέον και έχουν γίνει χώροι, που εκδηλώνονται μόνο αντικοινωνικές συμπεριφορές. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η σύγχρονη ζωή δεν συμβαδίζει με τη διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας. Όλοι μένουν με κινητά αφόρτιστα. Και η τρίτη αιτία είναι ότι δεν υπάρχουν καθόλου μέρη, που θα μπορούσες να φορτίσεις τα κινητά σου, σε δημόσιο χώρο. Κάναμε λοιπόν λίγη έρευνα, χρησιμοποιήσαμε κάποια ειδικά κοινά για να δούμε τις αντιδράσεις τους. Τα μαζέψαμε όλα αυτά για να φτιάξουμε το τελικό προϊόν» τόνισε η Κίρστι Κένεϊ, μία από τους εφευρέτες του Sorlarbox.
Το Solarbox δίνει λοιπόν μια νέα ώθηση στους διάσημους τηλεφωνικούς θαλάμους του Λονδίνου, οι οποίοι έχουν βαφτεί πράσινοι και έχουν εφοδιαστεί με ένα ηλιακό συλλέκτη στη στέγη τους, μεγέθους 86 εκατοστών. Παρόλο που η βρετανική πρωτεύουσα δεν φημίζεται για την ηλιοφάνειά της, ελάχιστες ώρες ήλιου φτάνουν για να υπάρχει ενέργεια για τη φόρτιση των κινητών.
«Θέλουμε τρεις ώρες ηλιοφάνειας την ημέρα, για να έχουμε ενέργεια για όλη τη χρονιά. Ο λόγος που θέλουμε τόσο λίγο ήλιο, είναι γιατί διαθέτουμε μια ενσωματωμένη μπαταρία. Έτσι, χάρις στους καλοκαιρινούς μήνες ή τις ηλιόλουστες μέρες, η μπαταρία συσσωρεύει όλη την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζεται για το υπόλοιπο έτος» εξηγεί η Κίρστι Κένεϊ.
Το solarbox μπορεί να φορτίσει έως και 100 κινητά την ημέρα, προσφέροντας 20% φόρτιση της μπαταρίας, μέσα σε 10 μόλις λεπτά. Μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι και 6 άτομα την ώρα.
Οι πρώτοι έξι θάλαμοι είναι πλέον πραγματικότητα. Το 2015 αναμένονται ακόμη περισσότεροι.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...