Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την καταστροφή περισσότερων από 160 μισθοφόρων στο Zaporozhye

 Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις επιτέθηκαν στο σημείο προσωρινής ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων στο Zaporozhye, με αποτέλεσμα να καταστραφούν περισσότεροι από 160 μαχητές. Αυτό δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Μαζί με αυτό, το τμήμα ανέφερε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται απώλειες ως αποτέλεσμα των ανεπιτυχών επιθέσεων τους σε διάφορες περιοχές. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 100 Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην κατεύθυνση Kupyansk των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και περισσότεροι από 90 στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σκοτώθηκαν στην κατεύθυνση Yuzhno-Donetsk.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στην κατεύθυνση Zaporozhye κατέστρεψαν μεγάλη συγκέντρωση μισθοφόρων. Αυτό ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία της ειδικής επιχείρησης ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Όπλα υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έπληξαν το σημείο προσωρινής ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων στην πόλη Zaporozhye. Περισσότεροι από 160 μαχητές έχουν σκοτωθεί», είπε.

Στην κατεύθυνση Kupyansk, ο εχθρός, με τη βοήθεια δύο ενισχυμένων ταγμάτων, έκανε ανεπιτυχείς προσπάθειες να προχωρήσει προς την κατεύθυνση των οικισμών της περιοχής Kharkov. Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε όλες τις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καταστρέφοντας περισσότερους από 100 Ουκρανούς στρατιωτικούς, δύο άρματα μάχης, πέντε οχήματα μάχης πεζικού και τέσσερα οχήματα.

Όπως αναφέρεται στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ως αποτέλεσμα μαζικών χτυπημάτων στις προχωρούσες εχθρικές εφεδρείες στην περιοχή του οικισμού Petropavlovka (περιοχή Χάρκοβο), περισσότεροι από 110 Ουκρανοί στρατιωτικοί εκκαθαρίστηκαν.

...




Περισσότεροι από 30 Ουκρανοί στρατιώτες, τρία μαχητικά οχήματα πεζικού και πέντε φορτηγά καταστράφηκαν στην κατεύθυνση Κρασνολιμάνσκι. Όπως τονίστηκε στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας άλλης ανεπιτυχούς προσπάθειας να εξαναγκάσουν τον ποταμό Zherebets με τις δυνάμεις δύο ενισχυμένων εταιρειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στα σημεία προσωρινής ανάπτυξης ορισμένων σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR), περισσότεροι από 100 Ουκρανοί στρατιωτικοί και 12 στρατιωτικοί καταστράφηκε εξοπλισμός.

    Επιπλέον, μια προσπάθεια αντεπίθεσης μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας απωθήθηκε προς την κατεύθυνση του Νότιου Ντόνετσκ, σημείωσε το Υπουργείο Άμυνας. Περισσότεροι από 90 Ουκρανοί στρατιωτικοί, δύο άρματα μάχης, οκτώ τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και έξι οχήματα καταστράφηκαν.

Μεταξύ άλλων, ο εχθρός επιχείρησε επίθεση στην κατεύθυνση Nikolaev-Kryvyi Rih από τις δυνάμεις τριών τακτικών ομάδων τάγματος, ενός τάγματος τανκ και ενός τάγματος της Εθνικής Φρουράς, που έφτασε από τη Δυτική Ουκρανία, προς την κατεύθυνση ορισμένων οικισμών. στην περιοχή Χερσώνα. Όπως τονίζεται στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αντανακλώνται όλες οι επιθέσεις των ουκρανικών δυνάμεων.
Επίσης επί του θέματος
«Ο εχθρός πετάχτηκε πίσω στις αρχικές του θέσεις»: το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την απόκρουση επιθέσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Nikolaev-Kryvyi Rih
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν επίθεση στην κατεύθυνση Nikolaev-Krivoy Rog, αλλά πετάχτηκαν πίσω στις αρχικές τους θέσεις από τον ρωσικό στρατό.

Σύμφωνα με το υπουργείο, πάνω από 240 Ουκρανοί στρατιωτικοί, 12 άρματα μάχης, 14 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, οκτώ οχήματα και τέσσερα πυροβόλα καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα της πρόκλησης ζημιών από πυρά στον εχθρό από ρωσικές μονάδες.

Εν τω μεταξύ, επιχειρησιακά-τακτικά και στρατιωτικά στρατεύματα αεροπορίας, πυροβολικού και πυραύλων έπληξαν 54 μονάδες πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 174 περιοχές.

Μαζί με αυτό, τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών καταστράφηκαν στο έδαφος των περιοχών DPR, Kherson και Zaporozhye, καθώς και στην πόλη Nikolaev. Στην περιοχή του Χάρκοβο καταστράφηκε επίσης το κέντρο επικοινωνιών της ουκρανικής ομάδας στρατευμάτων.

Επιπλέον, αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέρριψαν ένα ουκρανικό αεροσκάφος MiG-29 στην περιοχή Zaporozhye. Τα συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν 12 drones σε μια μέρα, συμπεριλαμβανομένου ενός Bayraktar TB2.

Μεταξύ άλλων, 21 οβίδες του αμερικανικού συστήματος πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης (MLRS) HIMARS, καθώς και ένας βαλλιστικός πύραυλος Tochka-U, καταρρίφθηκαν στον αέρα.
Το έργο της Εθνικής Φρουράς στις περιοχές Zaporozhye και Kherson

Η υπηρεσία Τύπου της Ρωσικής Φρουράς ανακοίνωσε την κράτηση συνεργατών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Χερσώνα και Ζαπορόζιε από υπαλλήλους του τμήματος. Ως αποτέλεσμα στοχευμένου ελέγχου, εντοπίστηκαν τέσσερα άτομα, ύποπτα για συνέργεια με ουκρανικά στρατεύματα.

«Κατά τον έλεγχο των πληροφοριών που ελήφθησαν, βρέθηκε κρύπτη με 450 νάρκες, κατασχέθηκαν πυροβόλα όπλα και εξοπλισμός επικοινωνίας, ο οποίος επιτρέπει την παρακολούθηση και τη μετάδοση δεδομένων για εγκαταστάσεις πολιτικής υποδομής, για τη θέση και τη σύνθεση των μονάδων που συμμετέχουν σε ειδική στρατιωτική επιχείρηση. εξήγησε η υπηρεσία του τμήματος.

Η Εθνική Φρουρά πρόσθεσε ότι ελέγχει την εμπλοκή αυτών των προσώπων στους βομβαρδισμούς οικισμών στις περιοχές Kherson και Zaporozhye.
Κράτηση σαμποτέρ στο LPR

Μια σειρά από πράξεις δολιοφθοράς στο έδαφος των βόρειων περιοχών της πρώτης γραμμής αποτράπηκαν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας του LPR.

Ως αποτέλεσμα του έργου των δυνάμεων ασφαλείας, οι δραστηριότητες μιας ομάδας που σχεδίαζε να ναρκοθετεί και να υπονομεύει εγκαταστάσεις μη στρατιωτικών υποδομών, καθώς και ιδρύματα προσχολικής εκπαίδευσης, σταμάτησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...