Η Καμπότζη εγκαινιάζει θαλάσσιο λιμάνι 140 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ στην επαρχία SW Kampot

ΚΑΜΠΟΤ, Καμπότζη, 6 Ιουνίου (Xinhua) -- Η Καμπότζη εγκαινίασε την Πέμπτη ένα θαλάσσιο λιμάνι πολλαπλών χρήσεων εδώ στην πόλη Μπόκορ της νοτιοδυτικής επαρχίας Καμπότ, με στόχο να ενισχύσει τον τομέα της εφοδιαστικής και των θαλάσσιων μεταφορών του βασιλείου.

Μιλώντας στην εκδήλωση έναρξης του λιμένα πολλαπλών χρήσεων Kampot στην πρώτη φάση, ο πρωθυπουργός Hun Manet είπε ότι το λιμάνι θα είναι μια νέα διεθνής πύλη για τη διευκόλυνση του εμπορίου της Καμπότζης με άλλες χώρες.

«Αυτό το λιμάνι θα γίνει μια νέα σημαντική αρτηρία για τις θαλάσσιες μεταφορές της Καμπότζης», είπε. «Θα βελτιώσει καλύτερα την εμπορική δραστηριότητα και την ανταλλαγή αγαθών, συμβάλλοντας στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής ανάπτυξης του βασιλείου».

Ο Hun Manet είπε ότι το λιμάνι πολλαπλών χρήσεων Kampot παίζει έναν συμπληρωματικό ρόλο στο αυτόνομο λιμάνι Sihanoukville και στο αυτόνομο λιμάνι της Πνομ Πενχ.

Ο υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών Peng Ponea είπε ότι χτισμένο σε συνολική έκταση 600 εκταρίων, η ανάπτυξη του λιμανιού στην πρώτη φάση κόστισε περίπου 140 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, τα οποία επενδύθηκαν από την τοπική εταιρεία Kampot Port.

Το λιμάνι περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, ναυπηγείο, τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, αποθήκη και τερματικό σταθμό τουριστικών πλοίων.

Με βάθος 10 μέτρων, το λιμάνι μπορεί να φιλοξενήσει σκάφη βάρους 10.000 τόνων ή ισοδύναμο με 666 TEU (Twenty-Foot Equivalent Unit), πρόσθεσε.

Η Ponea είπε στη δεύτερη φάση, το βάθος νερού του λιμανιού θα αυξηθεί στα 13 μέτρα. 

Ο Πρωθυπουργός της Καμπότζης Χουν Μανέ (C, μπροστά) κόβει την κορδέλα στην εκδήλωση έναρξης του λιμανιού πολλαπλών χρήσεων Kampot στην επαρχία Kampot της Καμπότζης στις 6 Ιουνίου 2024. Η Καμπότζη εγκαινίασε την Πέμπτη ένα λιμάνι πολλαπλών χρήσεων εδώ στην πόλη Bokor της νοτιοδυτικής επαρχίας Kampot, με στόχο να ενίσχυση του τομέα της εφοδιαστικής και των θαλάσσιων μεταφορών του βασιλείου. (Φωτογραφία Ly Lay/Xinhua)

Μια εναέρια φωτογραφία drone που τραβήχτηκε στις 5 Ιουνίου 2024 δείχνει μια άποψη του λιμανιού πολλαπλών χρήσεων Kampot στην επαρχία Kampot της Καμπότζης. Η Καμπότζη εγκαινίασε την Πέμπτη ένα θαλάσσιο λιμάνι πολλαπλών χρήσεων εδώ στην πόλη Μπόκορ της νοτιοδυτικής επαρχίας Καμπότ, με στόχο να ενισχύσει τον τομέα της εφοδιαστικής και των θαλάσσιων μεταφορών του βασιλείου. (Φωτογραφία Ly Lay/Xinhua)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...