Τουλάχιστον 4 νεκροί και 27 τραυματίες σε σύγκρουση τρένου στην Τσεχία

ΠΡΑΓΑ, 6 Ιουνίου (Xinhua) -- Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 27 τραυματίστηκαν μετά από σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική αμαξοστοιχία αργά την Τετάρτη στην Τσεχική Δημοκρατία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη.

Η σύγκρουση σημειώθηκε γύρω στις 23:00

τοπική ώρα (21:00 GMT) την Τετάρτη στην πόλη Pardubice της βορειοανατολικής Τσεχίας. Η επιβατική αμαξοστοιχία της τσέχικης εταιρείας RegioJet ταξίδευε από την πρωτεύουσα της Τσεχίας Πράγα προς την πόλη Κόσιτσε της ανατολικής Σλοβακίας όταν συγκρούστηκε μετωπικά με το εμπορευματικό τρένο.

Σύμφωνα με τοπικούς διασώστες, στο επιβατικό τρένο ταξίδευαν περίπου 380 άτομα. Φωτογραφίες από το σημείο έδειξαν ότι το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκε και ανατράπηκε μερικώς.

«Το φορτηγό τρένο μετέφερε καρβίδιο ασβεστίου σε βαγόνια, αλλά ευτυχώς τα δύο πρώτα βαγόνια ήταν άδεια, οπότε δεν υπήρξε διαρροή της επικίνδυνης ουσίας», ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Διάσωσης της Τσεχικής Δημοκρατίας (FRS CR) της περιοχής Pardubice. δήλωση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι το επιβατικό τρένο «περιλαμβάνει ρυμουλκούμενα βαγόνια για την ουκρανική πόλη Τσοπ που βρίσκεται στη μέση του τρένου», και δύο πολίτες του είναι μεταξύ των νεκρών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της Επιθεώρησης Σιδηροδρόμων, η επιβατική αμαξοστοιχία έχασε το σήμα σε θέση απαγόρευσης και εισήλθε στην κατασκευασμένη γραμμή για εμπορευματική αμαξοστοιχία.

«Είτε επρόκειτο για τεχνικό ελάττωμα, ανθρώπινο λάθος ή συνδυασμό και των δύο παραγόντων, αποτελεί αντικείμενο λεπτομερούς έρευνας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...