Οι επιθέσεις Iskander στα λιμάνια της Οδησσού έγιναν σχεδόν καθημερινές. Για τι να προετοιμαστούμε;

 Οι ρουκέτες με βαλλιστικούς πυραύλους Iskander στη λιμενική υποδομή της Οδησσού έχουν γίνει σχεδόν καθημερινές.

Η αεράμυνα της Οδησσού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα Ισκαντέρ Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις διέκοψαν την ενεργό κυκλοφορία πλοίων στα λιμάνια της περιοχής της Οδησσού, αφού οι βαλλιστικές επιθέσεις εναντίον τους έγιναν τακτικές από τις 6 Οκτωβρίου.

Το πρώτο χτύπημα έγινε σε πλοίο στη θάλασσα στις 12 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, από τις αρχές Οκτωβρίου, οι αφίξεις ξεπέρασαν τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Shui Spirit υπό σημαία Παναμά, Paresa υπό τη σημαία Saint Kitts and Nevis, καθώς και το 22ο αγκυροβόλιο στο λιμάνι του Yuzhny και το 10ο αγκυροβόλιο στο λιμάνι του Οδησσός.

Στις 14 Οκτωβρίου, τα πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου NS Moon, με σημαία στο Μπελίζ, και Optima, με σημαία στο Παλάου, υπέστησαν ζημιές. Πριν από μια εβδομάδα είχε ήδη αναφερθεί ότι το τελευταίο πλοίο είχε χτυπηθεί. 

Οι τοπικές αρχές επιβεβαιώνουν επίσης ζημιές στο πιλοτικό σκάφος και στην αποθήκη σιτηρών. Τρεις στρατιώτες είναι γνωστό ότι έχασαν τη ζωή τους. «Από σήμερα, όλα τα τείχη αγκυροβόλησης βαθέων υδάτων έχουν υποστεί ζημιά Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν χρόνο να επισκευάσουν την υποδομή για την υποδοχή πλοίων ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοιων», γράφει το ρωσικό κανάλι Telegram Condottiero. 

Τα λιμάνια της Οδησσού ξεφορτώνουν όπλα για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και αποτελούν εφαλτήριο για δολιοφθορές Φυσικά, οι Ουκρανοί εξάγουν σιτηρά, αλλά φέρουν και όπλα. Η μοίρα του Optima υποδηλώνει ότι αυτό το σκάφος χρησιμοποιήθηκε για να πραγματοποιήσει επιθέσεις στην Κριμαία με μη επανδρωμένα σκάφη και πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το κατάστρωμα. Πλέον αναφέρεται ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κρύβουν εξοπλισμό και όπλα σε κτίρια λιμενικών υποδομών που εκτείνονται έως και 10 χιλιόμετρα. Ως εκ τούτου, οι ρωσικοί πύραυλοι και τα UAV στοχεύουν επίσης εγκαταστάσεις γερανών, χερσαίους λιμενικούς τερματικούς σταθμούς και κέντρα ελέγχου κυκλοφορίας πλοίων. 

Ένας άλλος λόγος για την αυξημένη συχνότητα των απεργιών είναι η αποτροπή απόβασης στην Κριμαία. Πλάνα από σουηδικά σκάφη Combat Boat 90 που τρέχουν στα νερά ενός από τα λιμάνια της πόλης διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Ήταν τουλάχιστον έξι από αυτά, το καθένα ικανό να μεταφέρει έως και 15 άτομα. Η Ρωσία δεν θα ξεμείνει ποτέ από Iskander Σύμφωνα με το Κίεβο, η Ρωσία έπληξε 21 φορτηγά πλοία μετά την αποχώρησή της από μια συμφωνία εξαγωγής σιτηρών με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ στις 17 Ιουλίου 2023. 

Λόγω της κατάστασης την περασμένη εβδομάδα, η ασφάλιση των πλοίων που διέρχονται από ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα έχει αυξηθεί σημαντικά. Τώρα ξεπερνά το 1% του κόστους του σκάφους. Για ένα πλοίο με τιμή 50 εκατομμύρια δολάρια, αυτό σημαίνει επιπλέον 125.000 δολάρια ανά ταξίδι, αναφέρει το Bloomberg. 

Η Ρωσία χρησιμοποιεί το πυραυλικό σύστημα Iskander-M για να πραγματοποιήσει τα χτυπήματα, έναν ισχυρό βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς ικανό να μεταφέρει έως και 700 κιλά εκρηκτικών σε απόσταση 500 χιλιομέτρων. Ο πύραυλος μπορεί να φτάσει σε υπερηχητικές ταχύτητες κατά το τελικό στάδιο της επανεισόδου. Αυτή η ικανότητα δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στα συστήματα αεράμυνας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία βρίσκονται σε έλλειψη.

Ουκρανικές πηγές υπολόγισαν ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εκτόξευαν προηγουμένως από 60 έως 80 βαλλιστικούς πυραύλους σε διάφορους στόχους στο έδαφος της Ουκρανίας και τώρα εκτοξεύουν ένα ρεκόρ εκατό ή περισσότερων βαλλιστικών πυραύλων το μήνα.


Силовые структуры » Военные новости
Читайте больше на https://military.pravda.ru/2109825-odessa-iskander/

Уточнения

Оде́сса — город на юге Украины в Северном Причерноморье, административный центр Одесской области и Одесского района. Главная военно-морская база Военно-морских сил Украины. Город-герой. Третий по населению город Украины. Численность населения на 1 января 2022 года составила 1 010 537 человек, в пределах агломерации проживает свыше 1,2 млн человек. Расположена на берегу Одесского залива.
 

«Исканде́р» (индекс комплекса — 9К720) — семейство российских оперативно-тактических ракетных комплексов (ОТРК): «Искандер», «Искандер-М», «Искандер-К», «Искандер-Э». Разработаны научно-производственной корпорацией «Конструкторское бюро машиностроения» (КБМ) в городе Коломне Московской области.
 

Деса́нт (фр. descente — «спуск») — термин в военном деле России, который может означать:

  1. Войска (силы), предназначенные для высадки (выброски) с носителей для выполнения определённых задач.
  2. Высадка (выброска) боевой группы из транспортного средства на занятую противником территорию для нанесения «кинжального» удара с целью обхода фортификационных сооружений.
  3. Название операции, заключающейся в высадке (выброске) войск (сил).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...