«Ό,τι είχαμε να πούμε για τη συνάντηση των Καννών και το δημοψήφισμα, το έχουμε πει κατ' επανάληψη και επιβεβαιωνόμαστε. Τώρα, είναι ώρα να μιλήσουν άλλοι» τονίζει σε ανακοίνωσή που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε σε απάντηση δημοσιεύματος των Financial Times που αναφέρεται στην κρίσιμη συνάντηση το Νοέμβριο του 2011 στις Κάννες, στο περιθώριο της συνόδου του G20.


«Ο,τι είχαμε να πούμε για τη συνάντηση των Καννών και το δημοψήφισμα, το έχουμε πει κατ' επανάληψη και επιβεβαιωνόμαστε - παρά τις όποιες ενστάσεις για την ακρίβεια ορισμένων σημείων του δημοσιεύματος των Financial Times. Τώρα, είναι ώρα να μιλήσουν άλλοι» αναφέρει η ανακοίνωση του Γ.Παπανδρέου.
Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική εφημερίδα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο Γ. Παπανδρέου έδειχνε ορατά κουρασμένος και ότι τη διαπραγμάτευση από ένα σημείο και μετά ανέλαβε ο κ. Βενιζέλος – «που πάντα εποφθαλμιούσε την πρωθυπουργία», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι FT – εκμεταλλευόμενος τις αλλαγές στις περιστάσεις, σημάδι της ξαφνικής διαπίστωσης ότι ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν «εξαντλημένη πολιτική δύναμη».

Το δημοσίευμα αναφέρει πως πριν τη συνάντηση με τον Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο είχε επικοινωνήσει με τον τότε ηγέτη της αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, γνωρίζοντας πως εκείνος ήθελε να αποφύγει το δημοψήφισμα. Εκεί ο Αντ. Σαμαράς είπε στον Μπαρόζο ότι ήταν πια διατεθειμένος να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με το ΠΑΣΟΚ, «κάτι που απέφευγε επί μήνες ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει ο ίδιος την πρωθυπουργία».pηγη