Ο Βαρουφάκης φεύγει, η συμφωνία έρχεται. Στο Μαξίμου ο Δραγασάκης

Ο λαός αποφάσισε να απαντήσει "Όχι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής, προκαλώντας πολιτικό σεισμό εντός και εκτός Ελλάδας. Οι κινήσεις Τσίπρα, η κρίση στη ΝΔ και οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων. Οι 48 ώρες που θα κρίνουν το μέλλον μας στην Ευρωζώνη.
Σε λιγότερο από μισή ώρα αναμένεται να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Τη ΝΔ θα εκπροσωπήσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ δεν θα είναι παρών ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος
Άρθρο γνώμης στους Financial Times γράφει πως "Οι Έλληνες αξίζουν πολλά περισσότερα από απειλές για περαιτέρω σκληρή στάση"
 Κυκλοφόρησε!!! Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην τακτική! Από τον "μάστερ" Αλέξη Τσίπρα

Στο Μαξίμου μετέβη ο Γιάννης Δραγασάκης. Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση, μετά την παραίτηση Βαρουφάκη

09:14
Οκ. Η επιστολή Τσίπρα την Τετάρτη, η έκθεση του ΔΝΤ την Πέμπτη και τώρα η αποχώρηση Βαρουφάκη. Όλα συγκλίνουν σε μία πιθανή συμφωνία για την ελάφρυνση και αναδιάρθρωση του χρέους. Τάδε έφη ο οικονομικός ανταποκριτής του BBC, Duncan Weldon

Ο Γιάνης Βαρουφάκης γράφει στο blog του, όπου έκανε γνωστή την απόφασή του να παραιτηθεί:


"Αμέσως μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστή μία συγκεκριμένη προτίμηση μεταξύ κάποιων συμμετεχόντων στο Eurogroup και "εταίρους", για την "απουσία" μου από τις συναντήσεις, μία ιδέα που ο πρωθυπουργός έκρινε πως θα τον βοηθούσε στο να φτάσει σε συμφωνία. Γι' αυτόν τον λόγο, θα παραιτηθώ από το Υπουργείο Οικονομικών σήμερα"

 

 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...