Στην Κρήτη έκαναν τον ΕΟΤ... AirBnB: Πώς νοικιάζουν αυτοκίνητα και μηχανάκια σε τουρίστες

Έξτρα εισόδημα προσπαθούν να εξασφαλίσουν πολλοί Κρητικοί όχι μόνο ενοικιάζοντας τα σπίτια τους αλλά και τα αυτοκίνητα και τις μηχανές τους σε ξένους επισκέπτες.
Οπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της εφημερίδας Πατρίς ο διευθυντής του ΕΟΤ Κρήτης, Άρης Στρατάκης, το ενδιαφέρον του κόσμου να διαθέσει το Ι.Χ. του για ενοικίαση είναι εντυπωσιακά μεγάλο, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

«Αυτή είναι η νέα μόδα» σχολίασε. Δεχόμαστε πάρα πολλά τηλεφωνήματα απ’ όλη την Κρήτη από ανθρώπους που ζητούν πληροφορίες για το πώς μπορούν να πάρουν τη σχετική άδεια και πολλοί απ’ αυτούς έχουν ήδη πάρει άδεια. Πλέον η διαδικασία είναι απλή και αφορά και εκείνους που θέλουν να διαθέσουν τα και αυτοκίνητά τους και με οδηγό δηλαδή ίδιους.
Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να υποβάλουν μια αίτηση στον ΕΟΤ, να προσκομίσουν πιστοποιητικό ταξινόμησης και φωτοαντίγραφο άδειας κυκλοφορίας για το εκμισθούμενο όχημα, το οποίο πρέπει να έχει μέγιστο χρόνο κυκλοφορίας 7 χρόνια, παράβολο υπέρ Δημοσίου 100 ευρώ, πλέον χαρτοσήμου.
Όσον αφορά στις μισθώσεις κατοικιών, το ενδιαφέρον παραμένει αφού και σε αυτή την περίπτωση οι διαδικασίες είναι απλές και όχι χρονοβόρες ακόμη και αν θέλουν να πάρουν άδεια από ΕΟΤ.
Ο κ. Στρατάκης σημείωσε «Εκείνοι, που θέλουν να ενοικιάζουν το σπίτι τους, μπορούν να το κάνουν, όπως προβλέπει ο νόμος για 90 ημέρες παρέχοντας μόνο κλινοσκεπάσματα. Πρέπει να μπουν στο ΤΑΞΙΝΕΤ και να δηλώσουν μέχρι 2 ακίνητα στο μητρώο.
Στη δεύτερη περίπτωση χρειάζεται αίτηση με στοιχεία για την άδεια της οικοδομής και το τοπογραφικό προκειμένου να τους χορηγηθεί αριθμός μητρώου από τον ΕΟΤ. Η όλη διαδικασία τελειώνει σε μια εβδομάδα».


.
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...