«Prelude»-Το μεγαλύτερο πλοίο του κόσμου σάλπαρε από τη Νότια Κορέα για την Αυστραλία

Το μεγαλύτερο πλοίο του κόσμου, το «Prelude» της Royal Dutch Shell σάλπαρε από το ναυπηγείο του στη Νότια Κορέα για τον προορισμό του, στα ανοιχτά της βορειοδυτικής Αυστραλίας, ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη. Το Prelude είναι ένα σκάφος FLNG (floating liquefied natural gas- στην ουσία μια πλωτή εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου), αξίας 12,6 δισ. δολαρίων, και αναμένεται να αρχίσει τη λειτουργία του του
χρόνου, σύμφωνα με την εταιρεία, μετά από μια σειρά καθυστερήσεων. Όπως αναφέρει το Reuters, η εταιρεία είχε αποφασίσει να προχωρήσει με το εν λόγω project το 2011.
Όταν φτάσει στην Αυστραλία, θα προσδεθεί με άγκυρες στον πυθμένα πριν συνδεθεί με το κοίτασμα και αρχίσει τη λειτουργία του.





..

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του The Australian, το σκάφος ρυμουλκείται από τέσσερα ρυμουλκά και το ταξίδι αναμένεται να διαρκέσει έναν μήνα. Διαθέτει όλον τον εξοπλισμό που απαιτείται για την εξόρυξη και τη μετατροπή φυσικού αερίου σε LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο), κάτι που εξαλείφει την ανάγκη για αγωγούς, ανοίγοντας τον δρόμο για την καλύτερη εκμετάλλευση άλλων, μικρότερων και πιο απομονωμένων κοιτασμάτων. Είναι το μεγαλύτερο πλοίο που έχει ναυπηγηθεί ποτέ, με μήκος 488 μέτρα, και βάρος εξαπλάσιο του μεγαλύτερου αεροπλανοφόρου στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...