Πούτιν: Η Δύση φέρεται σαν αυτοκρατορία προς υποτελείς **«Η Ουκρανία, αν θέλει ειρήνη, να σεβαστεί τις ανατολικές της επαρχίες»

Η Δύση φέρεται ως αυτοκρατορία προς υποτελείς, ανέφερε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, σε καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχωρεί πριν το τέλος κάθε έτους.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατέκρινε την επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, ενώ ανέφερε ότι ήταν λάθος της ουκρανικής κυβέρνησης να επιτεθεί με στρατό ενάντια στους φιλορώσους αποσχιστές, στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας.
«Οι ΗΠΑ δημιουργούν απειλές για τη Ρωσία», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Πούτιν.
«Εάν η Ουκρανία επιθυμεί την ειρήνη, θα πρέπει να σέβεται όλες τις επαρχίες της», υπογράμμισε.
Πρόσθεσε δε ότι επιθυμία της Ρωσίας είναι η πολιτική κρίση στην Ουκρανία να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε ακόμη ότι ο πρώην μεγιστάνας του πετρελαίου και πρόσφατα αποφυλακισθείς Μιχαήλ Χοντορκόφσκι έχει κάθε δικαίωμα, όπως και κάθε Ρώσος πολίτης, να εμπλακεί στην πολιτική ζωή της χώρας.
«Σταθερότητα με τη στήριξη του ρωσικού λαού»
Ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι θεωρεί τη σταθεροποίηση της ρωσικής οικονομίας εφικτή, εάν υπάρχει η στήριξη του ρωσικού λαού προς την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι νιώθει αυτή την στήριξη.
Ανέφερε ότι η χώρα δεν πρόκειται να ξοδέψει επιπλέον ποσά για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2018, ενώ σημείωσε ότι η χώρα αναζητεί μηχανισμούς ώστε να επιστρέψουν στη Ρωσία κεφάλαια τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε υπεράκτιες (offshore) εταιρείες
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...