«Νέο μνημόνιο» βλέπει ο Αντ. Σαμαράς & προγραμματίζει επίσκεψη στις Σκουριές

Κλιμακώνει την αντιπολιτευτική της τακτική έναντι της κυβέρνησης η Νέα Δημοκρατία με τον τέως πρωθυπουργού να σημειώνει πως οδηγούμαστε ολοταχώς σε νέο μνημόνιο. Επίσκεψη στις Σκουριές προγραμματίζει την Δευτέρα, ο Αντώνης Σαμαράς.

Στην πρώτη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, έγινε συνολική κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα του διμήνου.
«Προτεραιότητα της ΝΔ είναι η πραγματική οικονομία και η καθημερινότητα του πολίτη» επισήμανε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, δίνοντας και το αντιπολιτευτικό του στίγμα, ενώ εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί ολοταχώς τη χώρα σε νέο μνημόνιο».
Στη συνεδρίαση συζητήθηκε η τακτική που πρόκειται να ακολουθήσει η Συγγρού ενώ αναλύθηκε και η πολιτική κατάσταση, με ιδιαίτερη έμφαση στις οικονομικές δυσκολίες που έχει η χώρα, τα προβλήματα ρευστότητας και την ασφυξία στην οικονομία. Εκτεταμένη συζήτηση έγινε για τα προβλήματα στην αγορά.
Συζήτηση έγινε για την επέκταση της δανειακής σύμβασης την οποία η ΝΔ ζητά να έλθει στη Βουλή όχι μόνο για συζήτηση αλλά προς ψήφιση, υποστηρίζοντας ότι διαφορετικά, υποβαθμίζεται το κοινοβούλιο και δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση η συμφωνία. Η ΝΔ εκτιμά ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να φέρει τη συμφωνία προκειμένου να αποφύγει προβλήματα στο εσωτερικό της.
Η ΝΔ ζητά επίσης, να έλθει προς συζήτηση και η λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα υποβάλλει η κυβέρνηση προς έγκριση στο Eurogroup. Επ' αυτού, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης επιφυλάχθηκε, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να έχουμε συγκεκριμένη θέση, αν δεν δούμε τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση».
Τη Δευτέρα, ο κ. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις Σκουριές Χαλκιδικής.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...