Κάννες 2015: Πορνό, cigars, Rock and Roll and... pure art

Διαβάστε την απολαυστική περιγραφή του Δημήτρη Δανίκα για τα τρελά πάρτι - Σε μια τεράστια ουρά περίμεναν για να δουν το πορνογραφικό «Love» του Γκασπάρ Νοέ - «Ο δολοφόνος» με την πανέμορφη Κι Σου και το πάρτι στη θαλαμηγό της Μαριάννας Λάτση με Τζέιν Φόντα, Ξυδάκη και Λάνθιμο


Ξέφρενη νύχτα στο 68ο Φεστιβάλ Καννών. Από το prive party και την «ανδρική νύχτα» της  Chopard, μέχρι την πορνογραφία του Γκασπάρ Νοέ και τον ορισμό της απόλυτης αισθητικής του Χου Χσιάο Χσιέν!



Μέσα στο ελάχιστο διάστημα των εφτά ωρών (από τις εφτά το βράδυ μέχρι τις δύο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα τα ξημερώματα) διαδαματίστηκαν σκηνές που συνθέτουν την απόλυτη επιτομή της πεμπτουσίας του Festival De Cannes!



Χτες στις εννιά το βράδυ ο ζάπλουτος πρόεδρος της Chopard (θηριώδους ελβετικής φίρμας  πανάκριβων κοσμημάτων που κοστίζουν από 20 μέχρι εκατό χιλιάδες euro) εμφανίστηκε εποχούμενος εντός Porsche 500 Spyder!



Στην συνέχεια και αφού για μόστρα έκοβε βόλτες στην Κρουαζέτ, κατέληξε στο Rooftop του πεντάστερου ξενοδοχείου Martinez. Εκεί όπου κατοικοεδρεύουν τόσο τα κοσμήματα, φυλασσόμενα εντός θησαυροφυλακείου, όσο και μερικά από τα διασημότερα μοντέλα της υφηλίου!



Με το που εισέβαλε άπαντες άνοιξαν το στόμα τους μ'ένα «αααα!». Εγώ ψύχραιμος. Με ανοικτό το στόμα από την περιρρέουσα χλιδή.



Dj σ' αυτό το Prive party ο Βρετανός Τζακ Γκίνες του θρυλικού Λονδρέζικου club Annabel’s. Ανάμεσα στους καλεσμένους, ο Τζέικ Γκίλενχααλ (ο star του Χόλιγουντ), ο πρωταθλητής της Formula 1 Λιούις Χαμιλτον, ο οδηγός Ρομάν Ντιμάς και πλήθος θηλυκών.



Προφανώς αυτοί  οι λεβέντες κατέφθασαν στη νότια παραθαλάσσια Γαλλία, επειδή την Κυριακή που μας έρχεται πρόκειται να γίνει η Formula 1 στο διπλανό Μονακό!



Μαζί με την ανδρική παρέα και πλήθος θηλυκών. Οπως Πέτρα Νέμκοβα (tv persona), Πίξι Λοτ (παριστάνει την τραγουδίστρια),  Κριστίνα Μπαζάν (μανεκέν), Γκάλα Γκονζάλες (σχεδιάστρια), Ιμογκεν Γουότερχαους. Και πολλές πολλές άλλες. Που ήταν αδύνατον να μάθω το όνομά τους.  Δηλαδή τι να έκανα; Να ρωτούσα; Όλες;





Το μενού της χλιδής εκτός από χαβιάρι και αστακούς (που περιφέρονταν όπως εν Ελλάδι τα   σουβλάκια) περιλάμβανε ατελειώτες δόσεις από το πανάκριβο και σπάνιο ιαπωνικό ουίσκι Nikka Whisky (σταγόνα δεν ήπια, το... σιχαίνομαι), σκοτσέζικο ουίσκι μεγάλης ωριμάνσης (ούτε απ' αυτό δοκίμασα) καθώς και άφθονα πούρα King Size Monte Christo. Ούτε απ' αυτό!

Τι έκανα; Στριφογύριζα. Και τσιμπολογούσα. Και έλεγα. Στον εαυτό μου It’s a Mad Mad Mad World!




Δάχτυλα, γλώσσες και «όργανα»
Τρεις ώρες αργότερα, κοντά στις δώδεκα τα μεσάνυχτα, στην κεντρική  σάλα του Palais του Φεστιβάλ, ένα ασυγκράτητο πλήθος δημοσιογράφων και εν γένει σουλατσαδόρων (από τις  μπουτικατζήδες των Καννών μέχρι τις στελεχάρες του Δήμου των Καννών που λαμβάνουν προσκλήσεις τιμής ένεκεν) ξεροστάλιαζαν σε μια ουρά τεραστίων διαστάσεων. Τόση μεγάλη όσο από το Attica έως το Κολωνάκι!




Ολοι αυτοί σε εξωτερική θερμοκρασία γύρω στους δέκα βαθμούς (μιλάμε για χειμώνα ελληνικό) περίμεναν ν' ανοίξει η πόρτα και να εισβάλλουν στην αίθουσα ώστε να απολαύσουν πορνογραφία!

Το «Love» του Γκασπάρ Νοέ, για το οποίο σας έγραψα στην χτεσινή ανταπόκριση, είναι το «σπεσιαλιτέ» των φετινών Καννών. Γιατί ο  Γαλλο-αργεντίνος σκηνοθέτης, πασίγνωστος με τις επιδόσεις του στο «Μη αναστρέψιμο» όπου η Μόνικα Μπελούτσι με τον κατ'  εξακολούθηση βιασμό της εκτινάσσει τα αρσενικά πλήθη σε ξέφρενο χορό φαντασιώσεων, ο Νοέ λοιπόν στο  εν λόγω «Love» τα δίνει όλα

Και όταν λέω όλα, εννοώ όλα. Από τριγωνικές περιπτύξεις με δύο θηλυκά κι έναν πανευτυχισμένο τύπο που μουγκρίζει διαρκώς, μέχρι οπίσθια, πεολειχίες, αιδοιολειχίες, λεσβιακά και ποικίλλες διεισδύσεις. Από δάχτυλα και γλώσσες μέχρι «όργανα». Πάλι έλεγα στον εαυτό μου It’ s  a Mad Mad Mad World!

«Κι  Σου» το ομορφότερο κορίτσι των Καννών
Ολα αυτά τα οριγιαστικά και τα χλιδάτα με άφθονους Celebrities και άλλες τόσες «γλάστρες», είναι τα κυρίως «πιάτα» του φεστιβάλ!

Το ορντέρβ σερβιρίστηκε στις εφτά το σούρουπο στην αίθουσα Ντεμπισί, με την ταινία του 67χρονου Κινέζου Χου Χσιάο Χσιέν που φέρει τον τίτλο «Nie Yin Niang». Μεταφρασμένο ως «Ο δολοφόνος»

Στην πραγματικότητα πρόκειται για «Την  δολοφόνο». Που την υποδύεται η Κι Σου. Κατά την γνώμη μου η επιτομή της απόλυτης, εκθαμβωτικής, αραχνοϋφαντης, εύθραυστης, αριστοκρατικής ομορφιάς!

Τέτοιο ζωντανό πορτραίτο, τόσο πανέμορφο, δεν υπήρξε μέχρι σήμερα στις Κάννες. Και ούτε θα υπάρξει. Ο Κινέζος σκηνοθέτης λοιπόν, που στην πραγματικότητα εκπροσωπεί την Ταιβάν, ήρθε εδώ για να παραδώσει μαθήματα εκθαμβωτικής αισθητικής!

Σα να λέει «πάρτε να χετε εσείς οι βάρβαροι ευρωπαίοι για να μάθετε τι σημαίνει πανδαισία χρωμάτων, ζωγραφικής, γκαλερί πινάκων και κινέζικης αισθητικής».

Χωρίς ίχνος γυμνής επιδερμίδας. Χωρίς ίχνος σκανδάλου. Χωρίς ίχνος κοσμητικών επιθέτων.

Μια σειρά από πανέμορφα ταμπλό βιβάν. Σαν θεατρική σκηνή. Να διαδραματίζοναι σκηνές από το σπαραγμό για την εξουσία τον 7ο αιώνα κατά την διάρκεια της Δυναστείας Τανγκ.

Και κοντά σε όλα αυτά, από καιρού εις καιρόν επίδειξη πολεμικών τεχνών με την Κι Σου. Που έτσι, ιπτάμενη στον αέρα, σαν ζωντανή λεπίδα, να μετατρέπει την βία, τον φόνο και τον θάνατο, σε μια καθηλωτική, μοναδική αισθητική χορογραφία!


Τζέιν Φόντα με Μαριάννα Λάτση
Στο μεταξύ τσουπ νάτη πετιέται, νάτη πετιέται. Φυσικά μια ακόμα ελληνική παρουσία. Η  στιχομυθία όπως μου την μετέφερε συνάδελφος από την Αθήνα. Μιλώντας με την 78χρονη, κωλοπετσωμένη και «σιδερωμένη» με δεκάδες στρώσεις χημείας, Τζέιν Φόντα. Που εμφανίζεται για μερικά λεπτά στην αγγλόφωνη ταινία του Πάολο Σορεντίνο «Youth» (Νιάτα).

«Είσαι Ελληνας;» ρωτάει. «Ναι, είμαι!». «Α, εσείς οι Ελληνες είστε όλο ενέργεια και  δύναμη. Οπως ο φίλος μου ο Πάρις. Που τον συνάντησα χτες το βράδυ».

Who is Paris? Φυσικά ο Πάρις Κασιδόκωστας. Ο γιος της Μαριάννας Λάτση. Ο παραγωγός της  φίρμας «1821  films» και  ένας από τους  χορηγούς της τελευταίας ταινίας του Τομ Κρουζ. Με έδρα το Λος Αντζελες.

Η Τζέιν λοιπόν ήταν μία από τους εκλεκτούς καλεσμένους στην υπερπολυτελή θαλαμηγό της Μαριάννας Λάτση που είχε «προσαράξει» στο λιμάνι των Καννών. Αν έχεις Λάτση διάβαινε!

Εχουμε και λέμε λοιπόν. Γαβράς, Ξυδάκης, Λάνθιμος, Τάσος Μπουλμέτης, Μαριάννα Λάτση, Πάρις Κασιδόκωστας στο Festival De Cannes!

Είδε κανείς εξ αυτών ταινίες του φεστιβάλ; Ισως ο Λάνθιμος!

Την ίδια στιγμή που η Τζέιν Φόντα κατέβαζε αστακούς, χαβιάρι, σαμπάνιες και άλλα τέτοια, λέγοντας ανέκδοτα προς τέρψιν της Μαριάννας, ο  82χρονος Μάικλ Κέιν, με το αστείρευτο  βρετανικό και φλεγματικό χιούμορ του και τον αυτοσαρκασμό άφηνε εμβρόντητους τους  συνομιλητές του.

«Κάποιος με ρώτησε  πώς μου φαίνεται να παίζω τους γέρους της τρίτης ηλικίας. Και του είπα: Καλύτερα να παίζω τέτοιους παρά να παίζω τον πεθαμένο»!

Και συνέχισε: «Οταν η βασίλισσα Ελισάβετ με έχρισε ιππότη (έτσι έλαβε τον τίτλο του sir) με παρεκάλεσε να της πω μερικά ανέκδοτα. Αυτή τη στιγμή δεν μου ρχεται κάτι στο νου. Τι να της έλεγα; Πράγματα που δεν θα της άρεσαν;»

Και τέλος για μια ακόμα φορά είπε: «Είμαι από τους τυχερούς. Ο,τι έπαιξα και όλα όσα απέκτησα τα κέρδισα χωρίς κόπο. Σα να έκανα την πλάκα μου»!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...