Κορυφώνεται ο εορτασμός του Πάσχα σε όλη την επικράτεια (video)

Με κατάνυξη και λαμπρότητα γιόρτασαν οι πιστοί σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου. Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη» και στο Φανάρι, το κέντρο της Ορθοδοξίας. Ο εορτασμός του Πάσχα κορυφώνεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα απ” άκρη σ” άκρη σε όλες τις γωνιές της χώρας, και με το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία.
Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε στην πόλη της Καλαμάτας η Αναστάσιμη Ακολουθία, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.





Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος χοροστάτησε της Ακολουθίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής, ενώ πλήθος πιστών είχαν κατακλείσει την πλατεία του Ναού κρατώντας λαμπάδες αναμμένες με το αναστάσιμο φως.
Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη» στο κέντρο της ορθοδοξίας στο Φανάρι. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμπαραστατούμενος από μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, αλλά και της Ιεραρχίας του Θρόνου, τέλεσε σε κλίμα κατάνυξης την Ακολουθία της Αναστάσεως.
Στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου έψαλλε το «Χριστός Ανέστη» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
Μεταξύ των πιστών που παρακολούθησαν με ευλάβεια τη λαμπρή τελετή ήταν η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά η οποία εκπροσώπησε την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ενώ την περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε η σύμβουλος Κατερίνα Παλιού.
Πηγή: ΕΡΤ1
Φωτό: Eurokinissi-arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...