Τουρκία: Παράγοντας των ΜΜΕ συνελήφθη για τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή

Τα τουρκικά μέσα μεταδίδουν πως ο άνδρας, που είναι ιδιαίτερα γνωστός, συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας - Μνημείο στον δολοφονηθέντα απεκάλυψε η ρωσική πρεσβεία
Ο πρόεδρος τουρκικού ομίλου μέσων ενημέρωσης, Χαϊρεντίν Αυντινμπάς συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα Αντέι Πεσκόφ τον περασμένο Δεκέμβριο.
Ο άνδρας που ηγείτο του Guru Media Broadcast Group κλήθηκε σε ανάκριση την περασμένη Τετάρτη, με τον Γενικό Εισαγγελέα να ανακοινώνει την Παρασκευή τη σύλληψή του για την υπόθεση.


Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ, τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά αγνώστου στην Άγκυρα στις 19 Δεκεμβρίου 2016. Ο δράστης της επίθεσης, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος της Άγκυρας, ήταν αστυνομικός και μπήκε στη γκαλερί με την αστυνομική του ταυτότητα. Πριν πυροβολήσει τον Καρλόφ, φώναξε: "Μην ξεχάσετε το Χαλέπι, μην ξεχάσετε τη Συρία".
Ο Καρλόφ Αντρέι Τζεναντβγεβιτς γεννήθηκε στη Μόσχα το 1954 και αποφοίτησε επί σοβιετικού καθεστώτος από το Πανεπιστήμιο της Μόσχας, στο τμήμα των Διεθνών Σχέσεων. Το 1992, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Διπλωματική Ακαδημία.
Ξεκίνησε τη διπλωματική του σταδιοδρομία το 1976, εργαζόμενος σε σειρά από πόστα στο υπουργείο Εξωτερικών της ΕΣΣΔ και της Ρωσίας και λαμβάνοντας μέρος σε αναρίθμητες αποστολές στο εξωτερικό. Υπήρξε επί σειρά ετών πρέσβης στο Βόρεια Κορέα. Το 2007 ανέλαβε γενικός διευθυντής προξενικών υποθέσεων, ως και το 2013 οπότε και του ανατέθηκε το πόστο του πρέσβη της Ομοσπονδίας της Ρωσίας στην Τουρκία.
Την Παρασκευή, η ρωσική πρεσβεία προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ρώσου διπλωμάτη έξω από το κτίριο της πρεσβείας στην Άγκυρα. "Ο άνδρας μου και εγώ λατρέψαμε τον τουρκικό λαό και πολιτισμό. Είναι σημαντικό που βρισκόμαστε εδώ, γιατί τέτοιου είδους τραγωδίες δεν πρέπει να επαναληφθούν" σημείωσε η σύζυγος του δολοφονηθέντος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...