Στο Resort Spa του Πούτιν φιλοξενείται o Γιανουκόβιτς Λίγο έξω από τη Μόσχα - Θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου Σήμερα

Περιποιήσεις προσώπου και σώματος, σάουνα, μασάζ, γήπεδο τένις, υγιεινή διατροφή, ψάρεμα στη λίμνη… είναι λίγες από τις δραστηριότητες που προσφέρονται στο κέντρο- Ποιοι διάσημοι έχουν περάσει από τις εγκαταστάσεις του
Την ώρα που η Κριμαία έχει μετατραπεί σε θέατρο έντασης με το κτίριο του κοινοβουλίου να έχει καταληφθεί από ενόπλους που ύψωσαν τη ρωσική σημαία και τη στιγμή που η Ρωσία πραγματοποιεί επίδειξη ισχύος με τις δυνάμεις της να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς ανακτά δυνάμεις σε… πολυτελές σπα.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει μετατρέψει γνωστό resort, το οποίο φέρεται να επισκέπτεται συχνά ο Βλάντιμιρ Πούτιν, σε αρχηγείο του από όπου στέλνει μήνυμα στη μεταβατική κυβέρνηση της χώρας του, ότι παραμένει «νόμιμος πρόεδρος του ουκρανικού κράτους».

Βέβαια, ο Γιανουκόβιτς ενδέχεται να επέλεξε το Σανατόριο της Μπαρβίκχα, ένα πλήρως εξοπλισμένο ιατρικό κέντρο έξω από τη Μόσχα στην περιοχή Οντιντσόβσκι, όπου βρίσκουν ανακούφιση πολλοί Ρώσοι πολιτικοί, για να προστατευθεί από τους εξτρεμιστές, καθώς όπως δήλωσε, ζήτησε από τις ρωσικές αρχές να εγγυηθούν για «την προσωπική μου ασφάλεια από τις πράξεις των εξτρεμιστών».

Καθώς φαίνεται, λοιπόν, στο πλαίσιο της προσωπικής του ασφάλειας συμπεριλαμβάνονται περιποιήσεις προσώπου και σώματος, σάουνα, μασάζ, στιγμές εκτόνωσης από το στρες στο γήπεδο τένις, ξεκούραστοι περίπατοι στον καθαρό αέρα  θαυμάζοντας τα στολίδια της φύσης, με τη λίμνη και το χιονισμένο τοπίο, αλλά και υγιεινή διατροφή με φρούτα και λαχανικά.

Το σανατόριο που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Μπόρις Ιοφάν το 1935, κατασκευάστηκε ως κλινική για τους επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης που αντιμετώπιζαν προβλήματα δυσπεψίας και διαταραχές μεταβολισμού.

Μάλιστα, ανάμεσα στους επιφανείς επισκέπτες του είναι και ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Μπόρις Γέλτσιν, το ηγετικό στέλεχος του κομουνιστικού κόμματος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Δημητρώφ, ο συγγραφέας Αλεξάντρ Σερμπάκοφ, ο οποίος παρέμεινε στο σανατόριο για τα καρδιακά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Επειτα από το θάνατό του, πάντως, ο υποδιευθυντής του ιατρικού τμήματος του ιατρικού κέντρου συνελήφθη και ανακρίθηκε για την περίπτωση του θανάτου του Σερμπάκοφ.

Σήμερα, το σανατόριο ανήκει στη Διεύθυνση Υποθέσεων Πρόεδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και παρέχει, όπως αναφέρεται στην περιγραφή του, «πολυτελή διαμονή και υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες, ενώ στο χώρο συμπεριλαμβάνεται και λίμνη όπου μπορεί κανείς να ψαρέψει και να κολυμπήσει το καλοκαίρι».

Στις φωτογραφίες που είναι προσβάσιμες στους επισκέπτες της ιστοσελίδας του σπα, μπορεί κανείς να δει τους εσωτερικούς χώρους, στους οποίους δεσπόζει το ξύλο που δίνει μία αίσθηση ζεστασιάς, οι δερμάτινοι καναπέδες που προσκαλούν τον καλεσμένο να βυθιστεί και να χαλαρώσει, οι βαριές πορφυρές κουρτίνες που προσφέρουν μία νότα μεγαλοπρέπειας στο σαλόνι, αλλά και τα… σύγχρονα συστήματα ήχου από όπου ο επισκέπτης μπορεί να χαλαρώσει ακούγοντας μουσική των Ρώσων στιχουργών. Παράλληλα, ο ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να ταξιδέψει στην περιοχή Οντιντσόβσκι, μπορεί να περιπλανηθεί στο ιατρικό τμήμα, όπου μπορεί να δει τι είδους περιποιήσεις παρέχει το σανατόριο, με το συμπαθέστατο προσωπικό να προσφέρει τις υπηρεσίες του για την ευεξία του ασθενούς.

Από το πακέτο δε θα μπορούσε να λείψει η διατροφή, η οποία αποτελεί βασικό παράγοντα για την αποτοξίνωση του οργανισμού. Επομένως, σύμφωνα με το φωτογραφικό υλικό, το μενού περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, όσπρια, τοπικά εδέσματα για την ικανοποίηση και του ουρανίσκου. Όπως είναι αναμενόμενο τα γεύματα μπορεί κανείς να απολαύσει στην ευρύχωρη τραπεζαρία με τους επιβλητικούς πολυελαίους που δεσπόζουν στο χώρο δίνοντας και πάλι μία αίσθηση πολυτέλειας.

Σύμφωνα, πάντως, με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti ο Γιανουκόβιτς αναμένεται την Παρασκευή να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου από την πόλη Ροστόφ, της νότιας Ρωσίας.


































πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...