Έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε στις 5:57 τα ξημερώματα στην "καρδιά" της Αθήνας, στην οδό Πανεπιστημίου.

Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 6 τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Αμερικής και Πανεπιστημίου, έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, την ημέρα που η χώρα βγαίνει στις αγορές και ένα 24ωρο πριν την άφιξη της γερμανίδας καγκελαρίου, Μέρκελ, στην Αθήνα.
Λίγο νωρίτερα, υπήρξαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού, που έδωσαν τον χρόνο στις αστυνομικές αρχές να εκκενώσουν τη γύρω περιοχή.

Στις 5:10 άγνωστος τηλεφώνησε στην ιστοσελίδα Zougla και πέντε λεπτά αργότερα στην Εφημερίδα των Συντακτών, λέγοντας ότι μεταξύ Σταδίου και Πανεπιστημίου, επί της οδού Αμερικής, υπάρχει Ι.Χ. με 75 κιλά εκρηκτικά, το οποίο θα εκραγεί σε 45 λεπτά.
Αμεση ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας η οποία απέκλεισε την περιοχή. Οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ., που όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για το παγιδευμένο όχημα.

Απομακρύνθηκαν εργαζόμενοι, κυρίως άνδρες εταιρειών φύλαξης, ενώ αποκλείστηκε η περιοχή σε μεγάλη ακτίνα. Στις 5:57 ακούστηκε ο εκκωφαντικός θόρυβος της έκρηξης, που έγινε αντιληπτός σε όλη σχεδόν στην Αθήνα.

Το αυτοκίνητο διαλύθηκε εντελώς, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε κτίρια και καταστήματα.
Στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνουργοί και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι πραγματοποιούν έρευνες. Στο μικροσκόπιο των ερευνών μπαίνει και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή προκειμένου να δουν αν έχει γίνει καταγραφή των κινήσεων των δραστών πριν και μετά τη στάθμευση του παγιδευμένου με εκρηκτικά Ι.Χ.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...