Planet Stars Spor Μουντιάλ 2014: Με αψίδα νερού υποδέχτηκαν το αεροπλάνο της Εθνικής οι Βραζιλιάνοι στο Αρακαζού

Σαν ήρωες επέστρεψαν από τη Φορταλέσα μετά την πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ
Το αεροπλάνο που μετέφερε την ελληνική ομάδα έφτασε αργά το βράδυ (ξημερώματα ώρα Ελλάδος) στην πόλη-ορμητήριο της Εθνικής σε αυτό το Μουντιάλ και προς έκπληξη της «γαλανόλευκης» δύο πυροσβεστικά οχήματα δημιούργησαν τη γνωστή αψίδα νερού καλωσορίζοντας τους Έλληνες μετά τη μεγάλη πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου (φωτογραφία από Globoesporte).


Δεν τελείωσαν, εκεί, ωστόσο, οι εορτασμοί, καθώς θερμή ήταν η υποδοχή στην Εθνική και όταν έφτασε στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει, καθώς οι ντόπιοι έχουν «αγκαλιάσει» την ελληνική ομάδα σαν δική τους και αποθέωσαν τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος. Οι διεθνείς έδειχναν να το απολαμβάνουν και μάλιστα-σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ-ο Κώστας Μανωλάς και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης έπεσαν με τα ρούχα στην πισίνα πάνω στους πανηγυρισμούς.

Βίντεο: Τα έξαλλα πανηγύρια των διεθνών μας στο πούλμαν!

Το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή από το γήπεδο στο αεροδρόμιο της Φορταλέζα μετατράπηκε σε... γήπεδο από τα συνθήματα και τους χορούς

Οι Έλληνες διεθνείς κατάφεραν να βγάλουν στους δρόμους τους Έλληνες με την ιστορική τους πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ και το πανηγύρισαν με την ψυχή τους!

Το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή από το γήπεδο στο αεροδρόμιο της Φορταλέζα μετατράπηκε σε... γήπεδο από τα συνθήματα και τους χορούς, με τους Σάμαρη, Καραγκούνη, Τοροσίδη να πρωτοστατούν και τον Παπασταθόπουλο να τραβάει με το κινητό του.

Οι παίκτες της Εθνικής μας δεν σταμάτησαν στιγμή να τραγουδούν το σουξέ «Στη Βραζιλία ήρθα» και ανέβαζαν τους τόνους στον στίχο «κούπα να πάρουμε, να τους τρελάνουμε»! Λες;

 



Οι σκέψεις του Γιώργου Σαμαρά την ώρα του πέναλτι

 

«Ήξερα ακριβώς που θέλω να στείλω τη μπάλα πριν καν αρχίσω να τρέχω προς την μπάλα. Ήμουν τόσο ξεκάθαρος στο μυαλό μου για αυτό»,τόνισε ο Έλληνας επιθετικός

Λίγες ώρες μετά την μεγάλη πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στους 16 του Μουντιάλ ο Γιώργος Σαμαράς μεταφέρει τα όσα πέρασαν από το μυαλό του στις κρίσιμες στιγμές του χθεσινού αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού. Τότε που πήρε την μπάλα και στην έβαλε στο σημείο του πέναλτι…

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουντιάλ ο διεθνής επιθετικός αναφέρει:

«Τι ένιωθα εκείνη την στιγμή; Τίποτα, απολύτως. Απλώς πήρα την μπάλα και την τοποθέτησα στο σημείο του πέναλτι. Ήμουν μόνο εγώ απέναντι στον τερματοφύλακα. Το μυαλό μου ήταν καθαρό. Διατήρησα την συγκέντρωσή μου και προσπάθησα να στείλω τη μπάλα στα δίχτυα. Το έχω κάνει πολλές φορές στην προπόνηση και λιγότερες στα παιχνίδια. Εάν το σκεφτείς δεν υπάρχει κάποια διαφορά αν σε παρακολουθεί ένα άτομο ή χιλιάδες μέσα σε ένα γήπεδο. Ήξερα ακριβώς που θέλω να στείλω τη μπάλα πριν καν αρχίσω να τρέχω προς την μπάλα. Ήμουν τόσο ξεκάθαρος στο μυαλό μου για αυτό. Είχα να κάνω ό,τι ακριβώς έκανα και στην προπόνηση», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Ποτέ δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε και έτσι παλέψαμε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Όπως όλοι γνωρίζουμε πολλά παιχνίδια έχουν κριθεί στα τελευταία τους λεπτά. Έχει συμβεί σε πολύ μεγάλα παιχνίδια, στα οποία –μάλιστα- κάποιες φορές έχουν μπει και δύο τέρματα στα τελευταία δευτερόλεπτα. Στο ποδόσφαιρο οφείλεις να προσπαθείς να παλεύεις μέχρι το τελευταίο σφύριγμα».

Ο Γιώργος Σαμαράς σχολίασε για τις κριτικές που δέχθηκε η Εθνική μας ομάδα για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τα παιχνίδια: «Δεν νομίζω ότι παίζουμε αμυντικά στο Μουντιάλ αυτό. Χάσαμε 3-0 στο πρώτο μας παιχνίδι αλλά προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε φάσεις, απέναντι στην Ιαπωνία δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να αμυνθούμε αφού παίζαμε με έναν παίκτη λιγότερο. Ακόμη και τότε προσπαθήσαμε να απειλήσουμε με αντεπιθέσεις».

Στη συνέχεια ο διεθνής επιθετικός παραδέχθηκε: «Ένιωσα πολύ καλύτερα σήμερα που ήμασταν εμείς αυτοί που είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Η άμυνά μας έκανε μια εξαιρετική δουλειά, και σκοράραμε τις κατάλληλες στιγμές. Για να είμαστε ειλικρινείς θα έπρεπε να έχουμε παγώσει το παιχνίδι όταν προηγηθήκαμε 1-0 αλλά και τότε είχαμε τρία δοκάρια».

Σχετικά με την Κόστα Ρίκα, την επόμενη αντίπαλο της Εθνικής μας ομάδας ο Γιώργος Σαμαράς τόνισε: «Γνωρίζουμε κάποιους ποδοσφαιριστές από την Κόστα Ρίκα, αυτούς που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Επίσης, έχουμε παρακολουθήσει και τα παιχνίδια τους με την Ουρουγουάη και την Ιταλία. Τώρα όμως πρέπει να την μελετήσουμε περισσότερο ως ομάδα, τις αδυναμίες της και τα δυνατά της σημεία».

Τέλος, ο διεθνής μας αναφέρθηκε και στην ομοιότητά που έχει με τον Μπράιαν Ρουίς από την Κόστα Ρίκα: «Δεν χρειάζεται να αφήσει μούσι τώρα και εγώ δεν πρόκειται να ξυρίσω το δικό μου. Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα να μας μπερδέψει κάποιος. Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής με μεγάλη καριέρα στην Ολλανδία. Θα λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη και αυτόν και την ομάδα του, αλλά θα προσπαθήσουμε να τους νικήσουμε».
pηγη

«Στις δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας προσφέρατε ένα χαμόγελο»

Συγχαρητήρια Τσίπρα στην Εθνική για την πρόκριση

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η νίκη της Εθνικής γέμισε χαρά όλη την Ελλάδα

Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου για τη «μεγάλη εμφάνιση» και την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Μουντιάλ, έδωσε την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η νίκη της Εθνικής γέμισε χαρά όλη την Ελλάδα, ενώ απευθυνόμενος στους παίκτες σημειώνει πως η αποφασιστικότητα και το ομαδικό τους πνεύμα είναι παράδειγμα για όλους μας.

«H νίκη σας γέμισε χαρά όλη την Ελλάδα. Η αποφασιστικότητά σας και το ομαδικό σας πνεύμα είναι παράδειγμα για όλους μας», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στις δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας προσφέρατε ένα χαμόγελο για όλους τους Έλληνες», προσθέτει και εύχεται στην  Εθνική καλή συνέχεια.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα Σαμαρά στην Εθνική: Μας κάνατε όλους υπερήφανους

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού

Τα θερμότατα συγχαρητήριά του με τηλεγράφημα έδωσε στους διεθνείς μας και στον Φερνάντο Σάντος για τη μεγαλειώδη πρόκριση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.


Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού, ο πρωθυπουργός της χώρας έσπευσε, μέσω τηλεγραφήματος, να συγχαρεί τους παίκτες και τον Πορτογάλο προπονητή για την είσοδο της Εθνικής στους «16».

Συγχαρητήρια Παπούλια στην Εθνική για την πρόκριση

 

«Θερμότατα συγχαρητήρια για την σπουδαία σας πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Σας εύχομαι καλή επιτυχία στη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου»

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην Εθνική Ελλάδος απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

«Θερμότατα συγχαρητήρια για την σπουδαία σας πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Σας εύχομαι καλή επιτυχία στη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου», αναφέρει ο Κάρολος Παπούλιας στο τηλεγράφημά του.

Βενιζέλος: Η Εθνική Ελλάδος μας γέμισε πάλι χαρά

 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαιρέτισε την πρόκριση της Εθνικής στην επόμενη φάση 

«H Εθνική Ελλάδος, που μας έχει κάνει τόσες φορές υπερήφανους, κατάφερε πάλι να μας γεμίσει χαρά, να μας συγκινήσει και να μας ενώσει. Θερμά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στην πορεία της», αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μήνυμα του για την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου στους «16» του Μουντιάλ.
πηγη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...