Συνέλαβαν αρχηγό συμμορίας και μαζί την… τίγρη-φύλακά του

Επιχείρηση του στρατού και της αστυνομίας στο Μεξικό κατέληξε στη σύλληψη αρχηγού συμμορίας, τον οποίο οι αρχές έπιασαν μαζί με την τίγρη που του «φυλούσε» το σπίτι και κατέσχεσαν όπλα και ναρκωτικά.
Στη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν όπλα, ναρκωτικά και υλικό ραδιοεπικοινωνίας καθώς και μία τίγρη, η οποία φυλούσε το σπίτι στο Σαν Μάρτιν Τεξμελούκαν στην πολιτεία Πουέπλα, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας της πολιτείας.
Ο συλληφθείς κατηγορείται πως είναι επικεφαλής συμμορίας που έκλεβε καύσιμα στο Σαν Μάρτιν Τεξμελούκαν, πρακτική που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη βία στην περιοχή.

Στο σπίτι του εντοπίστηκαν επίσης κουβέρτες που είχαν γραμμένα πάνω τους απειλητικά μηνύματα υπογεγραμμένα από το καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, ένα από τα πιο ισχυρά μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Τέτοιου είδους κουβέρτες αφήνουν οι λαθρέμποροι ναρκωτικών πάνω στα πτώματα των θυμάτων τους, διευκρίνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο διοικητής της αστυνομίας Βίκτορ Τόρες Μορένο.
Η κλοπή καυσίμων προκαλεί μεγάλες οικονομικές ζημιές στην κρατική μεξικανική εταιρεία πετρελαίου Pemex. Η πολιτεία Πουέμπλα βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων αυτών και οι συμμορίες εκεί δρουν συχνά με τη σύμπραξη της αστυνομίας ή αξιωματούχων.
Στις αρχές Μαΐου συνολικά 119 αστυνομικοί από το Σαν Μάρτιν Τεξμελούκαν, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής της αστυνομίας, αποπέμφθηκαν με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στις κλοπές καυσίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...