Κύπρος:«Διαζύγιο» και οργή CYTA κατά OEB

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Cyta αποφάσισε ομόφωνα την αποχώρηση του Οργανισμού από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων, εκφράζοντας έντονη δυσαρέσκεια, για τις θέσεις της ΟΕΒ σε σχέση με το σχέδιο αφυπηρέτησης, όπως αποκάλυψαν χθες οι Τομές στα Γεγονότα.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Χρίστος Πατσαλίδης, δήλωσε πως το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του Οργανισμού, με την παρουσία του στην ΟΕΒ.


Τόνισε, πως δεν υπήρξε καν διάλογος μεταξύ των δύο μερών, πριν η ΟΕΒ επιτεθεί στον Οργανισμό, με αφορμή το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης.

Ερωτηθείς αν αυτό είναι πλήγμα για την ΟΕΒ, ο κ. Πατσαλίδης ανέφερε, πως "η ΟΕΒ έπρεπε να το σκεφτεί, πριν να εκτοξεύει κατηγορίες εναντίον βασικού της μέλους".

Αιτία του «διαζυγίου» αποτέλεσαν για τη Cyta οι τοποθετήσεις του
Γενικού Διευθυντή της ΟΕΒ, Μιχάλη Πήλικου, στο πλαίσιο συνέντευξης, που παραχώρησε προ ημερών στην εφημερίδα «Σημερινή», σε σχέση με το σχέδιο αφυπηρέτησης, που προωθεί ο ημικρατικός οργανισμός.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Πήλικος, σε δηλώσεις στη «Σημερινή» μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δ.Σ. της Cyta, επέμεινε στην ορθότητα των τοποθετήσεών του, λέγοντας ότι διατύπωσε τιςπάγιες θέσεις της ΟΕΒ.

Ο κ. Πήλικος στάθηκε ιδιαίτερα σε δυο σημεία σε σχέση με το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης της Cyta.

Οι διοικούντες, είπε, υποστηρίζουν ότι με την αποχώρηση 430 εργαζομένων, ο Οργανισμός θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν να μη συνέβη τίποτα. Γεγονός, που δυνατόν να ερμηνευθεί ότι αυτοί οι 430 εργαζόμενοι δεν έκαναν τίποτα όλο αυτό το διάστημα, αφού δεν θα φανεί η απουσία τους.

Τα χρήματα, που θα χρειαστούν για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων, οι οποίοι θα αποχωρήσουν, δεν υπάρχουν. Κατά συνέπεια, υποδεικνύει ο κ. Πήλικος, το κράτος θα πρέπει να δανειστεί, άρα θα επιβαρυνθούν οι πολίτες, οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση.

Πρόσθετα, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι, που απολύονται στον ιδιωτικό τομέα, αρκούνται στο πλεονάζον ποσό που λαμβάνουν, και το οποίο δεν ξεπερνά τις €52.000.

Στη Cyta, τονίζει, το αντίστοιχο ποσό που συζητείται, ανέρχεται στις €75.000, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάσει στις
€130.000.

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος τύπου της Cyta, Λευτέρης Χρίστου, σε σχέση με το κατά πόσον είναι χρήσιμοι για τον Οργανισμό οι εργαζόμενοι που θα αποχωρήσουν, δήλωσε ότι πρόκειται για εθελούσιο σχέδιο αποχώρησης και όχι σχέδιο πλεονασμού, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αναδιοργάνωσης του Οργανισμού.

Επομένως, διευκρίνισε, δεν τίθεται θέμα χρησιμότητας, ενώ, πρόσθεσε, δεν είναι ακόμη γνωστός ο ακριβής αριθμός των ατόμων,που θα αποχωρήσουν.

Για το θέμα του δανεισμού, ο κ. Χρίστου είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και το σχέδιο θα καλυφθεί πλήρως με κεφάλαια της Cyta. - See more at: http://www.sigmalive.com/news/oikonomia/96093#sthash.kOUlFHcb.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...