Πάτρα:O Θάνος Μικρούτσικος Γιάννης Κότσιρας και Ρίτα Αντωνοπούλου στις 7 Ιουλίου 2014 στον υπαίθριο χώρο του ΕΑΚ Δ. Τόφαλος .

Τον περασμένο χειμώνα ήταν και οι τρεις παρέα αφήνοντας με το πρόγραμμα τους «Λυπήσου αυτούς που δεν ονειρεύονται» εξαιρετικές εντυπώσεις. Έτσι είπαν να συνεχίσουν και το φετινό καλοκαίρι «οργώνοντας» όλη την Ελλάδα ενώ στις 7 Ιουλίου 2014 ο δρόμος θα τους φέρει στην Πάτρα, στον νέο ανοιχτό συναυλιακό χώρο της πόλης, στο προαύλιο του ΕΑΚ Δ. Τόφαλος στο Προάστιο που θα διαχειρίζεται η ομάδα του "Μικρού Πρίγκιπα".

Ο λόγος βέβαια για τον σπουδαίο Πατρινό συνθέτη και τραγουδοποιό Θάνο Μικρούτσικο, την Ρίτα Αντωνοπούλου που επίσης έχει κάποια συγγενική σχέση με την περιοχή της Πάτρας και τον αγαπημένο 45χρονο έντεχνο ερμηνευτή Γιάννη Κότσιρα. Μάλιστα ο Θάνος Μικρούτσικος συνεργάζεται και δισκογραφικά με τον Γιάννη Κότσιρα, με στιχουργό τον Οδυσσέα Ιωάννου και το πρώτο κομμάτι που ήδη ακούγεται και στα ραδιόφωνα, είναι το «Αυτός ο ήλιος».
Πρόκειται για το πρώτο τραγούδι από τον επερχόμενο δίσκο των τριών καλλιτεχνών. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης Κότσιρας ερμηνεύει Θάνο Μικρούτσικο σε καινούργια τραγούδια, με στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου.
Θέμα του υπέροχου και με νόημα τραγουδιού είναι η Ελλάδα της κρίσης, που μοιάζει με σταματημένο νερό, η ελπίδα που «μας μαζεύει σαν ζητιάνους στην αυλή της» αλλά και ο δρόμος της αλληλεγγύης που φαντάζει ως μόνη έξοδος στο φως.
Ο Θάνος Μικρούτσικος είναι γεννημένος στην Πάτρα το 1947. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του σε μικρή ηλικία στη Φιλαρμονική Εταιρεία Πατρών και στο Ελληνικό Ωδείο (πιάνο, θεωρία, αρμονία) ενώ ακολούθησαν οι σπουδές και η αποφοίτηση του από το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ παράλληλα μελέτησε αρμονία, αντίστιξη, φούγκα και σύνθεση με τον καθηγητή-συνθέτη Γ.Α. Παπαϊωάννου.
Έχει ασχοληθεί με όλα σχεδόν τα είδη της μουσικής. Έχει γράψει όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, πειραματική μουσική. Παράλληλα ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του κινείται στο χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με εκατοντάδες τραγούδια σε στίχους ελλήνων και ξένων ποιητών.
Από τα πιο συγκλονιστικά κομμάτια του είναι η «Ελένη» που είχε πρωτοτραγουδήσει η Χαρούλα Αλεξίου και έχει ερμηνεύσει σε μία νέα απόδοση πολύ όμορφα η Ρίτα Αντωνοπούλου αλλά και το «Θάλασσα» που είχε πρωτοπεί η Ιταλίδα Μίλβα.
Ο Θάνος Μικρούτσικος ως γνωστό έχει αφήσει και την δική του ιδιαίτερα σημαντική καλλιτεχνική σφραγίδα στην σύσταση και καθιέρωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, την περίοδο 1986-1990.
*Στο μεταξύ στον υπαίθριο χώρο του ΕΑΚ Δ. Τόφαλος, στα Μποζαίτικα αναμένονται το καλοκαίρι πολλά σημαντικά ονόματα. Η έναρξη ως γνωστό γίνεται την επόμενη Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 με το live της Ελεονώρας Ζουγανέλη και έπονται ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου (πιθανότατα στις 20 Ιουνίου) αλλά και η «συμμορία του καλοκαιριού» που απαρτίζεται από τους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Πάνο Μουζουράκη.
Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...