Το πρώτο αυτοκίνητο της Skoda ( Φωτογραφίες )

Στις 29 Οκτωβρίου του 1905, στις εγκαταστάσεις του Mlada Boleslav στην Τσεχία, ο μηχανικός Václav Laurin και ο βιβλιοπώλης Václav Klement, κατασκεύασαν το πρώτο τετράτροχο όχημα παραγωγής.



Ονομάστηκε Voiturette A και παρήχθη από την εταιρεία Laurin & Klement, η οποία αρκετά χρόνια αργότερα συγχωνεύθηκε με την Pilsen SKODA Co., σηματοδοτώντας το τέλος της αρχικής εμπορικής επωνυμίας και τη δημιουργία της Skoda Automobile Industry Co.


To Voiturette A κατασκευάστηκε σε 44 τουλάχιστον μονάδες, τροφοδοτούνταν από ένα δικύλινδρο 1.000άρι κινητήρα, απόδοσης 7 ίππων, με την κίνηση να περνά στους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου τριών σχέσεων και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 40χλμ/ώρα.


Η επιτυχία του οχήματος άνοιξε τον δρόμο για τη δραστηριοποίηση στην τότε αναπτυσσόμενη διεθνή αγορά αυτοκινήτου, θέτοντας τα θεμέλια για την πορεία της Skoda, η οποία από το 1905 έως σήμερα, έχει παράγει περισσότερα από 17 εκατομμύρια αυτοκίνητα.


Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 110 χρόνια αυτοκινητικής λειτουργίας, η τσεχική μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το αυθεντικό Laurin & Klement Voiturette A. Όπως ανέφερε ο Bohdan Wojnar, μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας, «Όλοι είμαστε περήφανοι για τα 110 παραγωγής στο Mlada Boleslav. Με τεχνογνωσία, κουράγιο και ενέργεια, η Laurin & Klement θεμελίωσε την μελλοντική επιτυχία της Skoda. Τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από την Skoda στην Τσεχία απολαμβάνουν εξαιρετικής φήμης σε όλο τον κόσμο».
Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 
Περισσοτερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...