Μπλάκμπερι και Μπόινγκ ενώνουν τις δυνάμεις τους - Το νέο κινητό που «αυτοκαταστρέφεται»!

Είναι σχεδιασμένο για κυβερνητικούς υπαλλήλους
Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως κυβερνητικοί υπάλληλοι, χρησιμοποιούν επί το πλείστον κινητά Μπλακμπερι και αυτό είναι κάτι που επέλεξε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο η εταιρία παραγωγής κινητών τηλεφώνων.




Σε νέα συνεργασία που ξεκίνησε με την Μπόινγκ, σχεδιάζει την κυκλοφορία ενός smartphone, που θα διαγράφει αυτόματα τα δεδομένα του, όταν κάποιος προσπαθήσει να ανοίξει το καπάκι του.

Με την ονομασία «Boeing Black», το νέο τηλέφωνο, μοιάζει βγαλμένο από ταινία κατασκοπίας και όπως δηλώνει η εταιρία κατασκευής αεροπλάνων, θα διατίθεται μόνο σε εγκεκριμένους χρήστες, καθένας εκ των οποίων θα πρέπει να υπογράφει συμφωνητικό κατά το οποίο θα δεσμεύεται με απόκρυψη πληροφοριών του τηλεφώνου από άλλους.

Θα διατίθεται για χρήση δυο καρτών SIM, θα έχει ειδική θύρα USB αλλά και HDMI. Θα χρησιμοποιεί μια ασφαλή έκδοση του λογισμικού Android, ενώ θα είναι κολλημένο με ειδική εποξική κόλλα και οι βίδες του έχουν ειδική επικάλυψη ώστε να μπορεί η συσκευή να αναγνωρίσει πιθανή παραβίαση.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια ανοίγματος της θήκης της συσκευής θα ενεργοποιεί λειτουργίες, που θα διαγράφουν όλα τα δεδομένα του τηλεφώνου και θα το καθιστούν άχρηστο» σύμφωνα με την αναφορά.

Το «Boeing Black» δεν είναι το πρώτο αυτού του είδους τηλέφωνο που κάνει την εμφάνισή του, καθώς προσφάτως, έγινε γνωστό το «Blackphone», το οποίο χρησιμοποιεί μη εγκεκριμένο από τη Google λογισμικό, κι έτσι ο χρήστης δεν δύναται να έρθει σε επαφή με άλλους χρήστες.

Υπόσχεται και αυτό ασφάλεια για το χρήστη του αλλά υστερεί σε «κατασκοπικό αέρα» όπως το «Boeing Black»
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...