Τσούρκιν: “«Αγένεια» οι δηλώσεις των ΗΠΑ για τις δήθεν αποτυχίες της Ρωσίας στη Συρία”

"Οι δηλώσεις του Λευκού Οίκου ότι δήθεν η Ρωσία προσεταιρίζεται τις επιτυχίες των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στη Συρία είναι αγενείς", δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος  της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν, υπογραμμίζει — σε τηλεγράφημά του — το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκπρόσωπου τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, ο Τσούρκιν είπε ότι τις αξιολογεί «επιεικώς ως αγένεια» 

Προηγουμένως ο Έρνεστ είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι "οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις της Ρωσίας δεν μπόρεσαν να εκπληρώσουν τους στόχους τους στη Συρία, γι αυτό και η Ρωσία προσεταιρίζεται  τις επιτυχίες της διεθνούς συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ", τονίζεται στο τηλεγράφημα του Ria Novosti.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ίδιο τηλεγράφημα, "νωρίτερα το Στέητ Ντηπάρτμεντ είχε ανακοινώσει επίσημα ότι διακόπτει τις συνομιλίες με τη Ρωσία που αφορούν την επίτευξη της εκεχειρίας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Τζόν Κίρμπι επεσήμανε ότι «οι ΗΠΑ έχασαν την υπομονή τους». Παράλληλα,  η Ουάσιγκτον θα διατηρήσει τις στρατιωτικές επαφές με την Μόσχα προς αποφυγήν ατυχημάτων στον εναέριο χώρο της Συρίας".
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την απογοήτευση του  για τη στάση των ΗΠΑ, την οποία απέδωσε  — όπως αναφέρεται στο ίδιο τηλεγράφημα — "στην ανικανότητα των αμερικανών να εκπληρώσουν τις  δεσμεύσεις που ανέλαβαν στο πλαίσιο των συμφωνιών για την διευθέτηση της διένεξης".   
Πηγή: www.ria.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...