Ρόδος: Προωθείται ρύθμιση για τους αγρότες και τα ελάφια

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου συναντήθηκε ο Δημήτρης Γάκης.
Στη συνάντηση συζητήθηκε η τροπολογία που αφορά την αποζημίωση των αγροτών από τις ζημιές που προκαλούν τα ελάφια στις φυτικές καλλιέργειες της Ρόδου.
Αποφασίστηκε να συντονιστούν οι ενέργειες βουλευτών – υπουργείου – ΕΛΓΑ για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της ρύθμισης,
λαμβάνοντας υπόψη και τις περιβαλλοντικές συνέπειες της πρόσφατης πυρκαγιάς που έπληξε τα δάση της Νότιας Ρόδου.
«Θα προχωρήσουμε σε μια ολοκληρωμένη νομοθετική ρύθμιση που θα λαμβάνει υπόψη τόσο την ανάγκη αποζημίωσης των αγροτών από ζημιές που προκαλούν τα πλατώνια στις φυτικές καλλιέργειες, όσο και –τεκμηριωμένα- την αντιμετώπιση μιας σημαντικής απειλής για το ίδιο το πλατώνι (dama dama)», δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου ο βουλευτής Δωδεκανήσου.
Στο πλαίσιο αυτό και μετά από πρωτοβουλία του υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα επεξεργαστούν την προτεινόμενη ρύθμιση, με στόχο να συζητηθεί άμεσα στη Βουλή σε επόμενο νομοσχέδιο αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ρόδος: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι της εταιρίας «Μαρινόπουλος» σε Ρόδο και Κω

 

Την αγωνία τους για τις αρνητικές εξελίξεις στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος», μετά το αίτημα της εταιρίας για υπαγωγή στο Άρθρο 106Β που προβλέπει πτώχευση εν λειτουργία, εκφράζουν οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της Ρόδου και της Κω.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μιχάλης Κατσουράκης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι είναι φοβισμένοι και τους κάλεσε να κινητοποιηθούν δυναμικά.
«Ο Μαρινόπουλος, είπε, είναι μια επιχείρηση με τεράστια κέρδη. Πρέπει κι εμείς από τη Ρόδο να δώσουμε το στίγμα μας ότι είμαστε εδώ», προσθέτοντας ότι αν εγκριθεί το αίτημα της εταιρίας, τότε οι εργαζόμενοι θα χάσουν δικαιώματα.
Στην έλλειψη ανταλλακτικών και στη μη γνώση των νέων υπαλλήλων να συντηρήσουν το εργοστάσιο αφαλάτωσης , αποδίδει το πρόβλημα ύδρευσης που παρουσιάστηκε στη Σύμη, ο δήμαρχος Λευτέρης Παπακαλοδούκας.
«Οι εταιρείες που πουλάνε τις αφαλατώσεις δεν έχουν στοκ ανταλλακτικών και μέχρι να έρθουν από την Ιταλία, το πρόβλημα είναι έντονο» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου ο δήμαρχος Σύμης, τονίζοντας ότι γίνονται προσπάθειες το θέμα να λυθεί εντός των επόμενων ημερών.
«Η Σύμη, είπε, δεν έχει νερό. Υδροδοτείται με μηχανήματα που κι αυτά χαλάνε. Όταν καταστρέφουν τις στέρνες και τις κάνουν δωμάτια δεν φταίει ο δήμαρχος».
Ο κ. Παπακαλοδούκας εξέφρασε παράλληλα το παράπονό του για την απουσία βουλευτών και περιφερειάρχη.
 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ψηφιακή προωθητική καμπάνια της Ρόδου και ο αντίστοιχος διαγωνισμός στο Discovergreece.com, παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη δυναμική και αποτελεσματικότητα.
Ήδη από τις πρώτες εβδομάδες προώθησης, η σελίδα της καμπάνιας έχει ξεπεράσει τις 30.000 προβολές.
H απήχησή της στα social media έχει ξεπεράσει τις 200.000 και οι έως τώρα συμμετοχές στο διαγωνισμό φωτογραφίας φτάνουν τις 1.250.
Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Marketing Greece και κατανοώντας πλήρως την ανάγκη για υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, η προώθηση των αποκλειστικών προσφορών των επαγγελματιών της Ρόδου, θα συνεχιστεί και τον Ιούλιο μέσα από το ψηφιακό οικοσύστημα του Discovergreece.com.
Οι τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα για όλο τον μήνα Ιούλιο να συνεχίσουν να καταχωρούν τις προσφορές τους στο www.discovergreece.com, οι οποίες θα ενταχθούν στο τακτικό πλάνο προώθησης του Discovergreece.com.
Σημειώνεται ότι η Ρόδος «πρωταγωνιστεί» στην κεντρική σελίδα του portal Discovergreece.com ως «Καμπάνια του μήνα» προβάλλοντας τη Ρόδο και στοχεύοντας στην ενίσχυση των κρατήσεων από τις σημαντικότερες τουριστικές αγορές και πολύ περισσότερο από τις αγορές που παρουσίασαν πτώση τον Μάιο, όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Νορβηγία. Τέλος, η καμπάνια της Ρόδου ενισχύεται με την υλοποίηση αποκλειστικού διαγωνισμού, που στοχεύει στην ενεργή συμμετοχή του κοινού και της προβολής της Ρόδου με εύκολο και δημιουργικό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...