Βόρειο Αιγαίο: Ρώσοι bloggers σε Λέσβο και Χίο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ταξίδι εξοικείωσης των Ρώσων bloggers Alex Mazurov (https://www.instagram.com/alex.mazurov/)  και Anastasia Glebova (https://www.instagram.com/glebovaanastasia/) (www.nearthelighthouse.com/blog-ru/ ) στη Λέσβο και στη Χίο. Οι bloggers επισκέφτηκαν τη Λέσβο από τις 18/06/2016 έως τις 20/06/2016 και τη Χίο από τις 20/06/2016 έως τις 24/06/2016, στο πλαίσιο του press trip που διοργάνωσε ο Ε.Ο.Τ. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στόχος της αποστολής ήταν η γνωριμία με τα νησιά και το άνοιγμα προς τη ρωσική αγορά, δίνοντας έμφαση στα φυσικά τοπία και τις ιδιαίτερες ομορφιές του κάθε νησιού.
Το πρόγραμμά τους στη Λέσβο καταρτίστηκε από το Τμήμα Τουρισμού Π.Ε. Λέσβου και περιελάμβανε περιοχές και οικισμούς της Λέσβου όπως τη Μυτιλήνη,  το Πλωμάρι, την Καλλονή, την Ερεσό, το Σίγρι, το Μόλυβο, την Πέτρα, τον Μανταμάδο και τη Συκαμνιά, καθώς επίσης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγίας Παρασκευής. ΡΩΣΟΙ BLOGGERS 2
Αντίστοιχα, το πρόγραμμά τους στη Χίο καταρτίστηκε από το Τμήμα Τουρισμού Π.Ε. Χίου και περιλάμβανε γνωριμία με το νότιο τμήμα του νησιού (Πυργί, Μεστά, Μουσείο Μαστίχας, Αποθήκα), το κεντρικό και βόρειο τμήμα (Νέα Μονή, Ανάβατος, Αυγώνυμα, Βολισσός, Λευκάθια), το βορειοανατολικό τμήμα (Άγιος Ισίδωρος, Λαγκάδα, Καρδάμυλα, Γιόσωνας) καθώς και τον Κάμπο και την Πόλη της Χίου. Γνώρισαν τον πολιτισμό της μαστίχας και τη μαστιχοκαλλιέργεια και την τοπική κουζίνα, από την οποία και εντυπωσιάστηκαν.
Η διοργάνωση του ταξιδιού αυτού αναμένεται να έχει θετικά αποτελέσματα για τη Λέσβο και τη Χίο, καθώς οι Ρώσοι bloggers έφυγαν πολύ ικανοποιημένοι από την επίσκεψή τους και θεωρούν ότι υπάρχει μερίδιο της ρωσικής αγοράς που ενδιαφέρεται για προορισμούς με πλούσιες φυσικές ομορφιές, οι οποίοι διατηρούν την αυθεντικότητά τους και προσφέρουν δυνατότητες για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ικαρία: Εκστρατεία καθαριότητας στον Άγιο Κήκυρο

 

Ο εμπορικός σύλλογος Αγ. Κηρύκου, σε συνεργασία με το Δήμο Ικαρίας, καλεί επιχειρηματίες και δημότες, το πρωί της Κυριακής, στις 8:30 π.μ., στην πλατεία της πόλης για… καθάρισμα, άσπρισμα και γενικότερα ευπρεπισμού του κέντρου της πόλης. «Πέρα από τους χώρους ευθύνης τους καθενός μας υπάρχουν «ουδέτερες ζώνες» που οφείλουμε να συμμαζέψουμε» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς


Στη Χίο ο Γιάννης Μουζάλας

 

Στη Χίο βρίσκεται από το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, για να δει από κοντά τις τρέχουσες εξελίξεις και τα προβλήματα σχετικά με το προσφυγικό- μεταναστευτικό.
Ο υπουργός θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού με δεδομένα τα θέματα που υπάρχουν τόσο με το HOTSPOT της ΒΙΑΛ, όσο και με τις δομές που σε συνεργασία με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες διατηρούνται στη Σούδα του Κάστρου και στην αίθουσα του (πρώην) ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου.
Επίσης θα συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου και του Κεντρικού Λιμεναρχείου, καθώς και επισκέψεις στους χώρους όπου ζουν οι πρόσφυγες- μετανάστες.
Ρεπορτάζ: Θεοδωρής Πυλιώτης

Μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών που προκάλεσε στον Αλμυρό, η χθεσινή χαλαζόπτωση, έγινε σήμερα, από τους τοπικούς γεωπόνους. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι ζημιές στις καλλιέργειες εντοπίζονται στις περιοχές Αγίας Τριάδας, Πλατάνου, Δρυμώνα, καθώς και στη νότια πλευρά του Δήμου Αλμυρού. Συγκεκριμένα, παρατηρείται μεγάλη καρπόπτωση στα ελαιόδεντρα και ζημιές σε αμπέλια, βαμβάκι, τριφύλλι και βιομηχανική τομάτα.
Ο Δήμος Αλμυρού θα πρέπει τώρα, να προχωρήσει σε αναγγελία στον ΕΛΓΑ, προκειμένου εξατομικευμένα πια, οι παραγωγοί να υποβάλλουν τις σχετικές δηλώσεις αποζημίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...