Μπαίνει σε λειτουργία το αιολικό πάρκο στη βραχονησίδα Σαν Τζώρτζης

Το πρώτο «υπεράκτιο» αιολικό πάρκο της χώρας μας μπαίνει σε εμπορική λειτουργία τις επόμενες ημέρες.
Έχει απολύτως ολοκληρωθεί η κατασκευή και σύντομα μπαίνει σε εμπορική λειτουργία το αιολικό πάρκο της ΤΕΡΝΑ ισχύος 73,2 MW στη βραχονησίδα Άγιος Γεώργιος (ή Σαν Τζώρτζης) και η εταιρεία θα έχει μέσα στο χρόνο τα πρώτα έσοδα.

AdTech Ad
Πρόκειται για το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο που θα δημιουργηθεί στη χώρα μας, καθώς η νησίδα των 4.300 στρεμμάτων βρίσκεται σε απόσταση 12 μιλίων από το Σούνιο.
Το αιολικό πάρκο του Αγίου Γεωργίου θα εκμεταλλευτεί το τεράστιο αιολικό δυναμικό του Αιγαίου για να παράγει ενέργεια που θα την μεταφέρει μέσω αποκλειστικού υποθαλάσσιου καλωδίου σε ένα μεγάλο κέντρο ζήτησης ενέργειας, την Αττική.
Την είδηση έδωσε χθες ο επικεφαλής του Ομίλου ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης, ο οποίος κάνοντας απολογισμό για τα όσα συνέβησαν το 2015, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ξεκίνησε η κατασκευή της μονάδας Πτολεμαϊδα 5, συνολικού ύψους 1,4 δισ. Ευρώ, για λογαριασμό της ΔΕΗ. Επίσης φέτος υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή μετρητικών σταθμών του αγωγού ΤΑΡ, ύψους 230 εκατ. ευρώ, ενώ ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος "που θεωρείται πρότυπο από πλευράς σχεδιασμού και κατασκευαστικών απαιτήσεων”.
Στην ενέργεια, ο όμιλος ΓΕΚ- ΤΕΡΝΑ συνέχισε το επενδυτικό του πρόγραμμα αναπτύσσοντας νέα έργα ΑΠΕ, σήμερα, διαθέτει σε λειτουργία έργα ισχύος 664 MW, ενώ άλλα 124 MW βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής. Πρόσφατα αδειοδοτήθηκε μεγάλο αιολικό πάρκο, ισχύος 150 MW στο Τέξας των ΗΠΑ. Για τις θερμικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού του ομίλου, ο διευθύνων σύμβουλος υποστήριξε πως οι ζημιές οφείλονται στις υπάρχουσες εκκρεμότητες με τις ρυθμιστικές αρχές, αναφορικά με το νέο μοντέλο εξασφάλισης διαθεσιμότητας ισχύος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...