Ψηφίζουν Ρόδο οι ρώσοι τουρίστες Το νησί των ιπποτών κερδίζει τις εντυπώσεις

Την πεποίθηση ότι οι Ρώσοι επιλέγουν την Ελλάδα ως πρώτο πλέον προορισμό εκφράζουν στην εφημερίδα «Δημοκρατική» παράγοντες του τουρισμού στην Μόσχα.
Του ανταποκριτή μας από το dimokratiki.gr στη Ρόδο
Σύμφωνα με πληροφορίες μετά και τα πρόσφατα γεγονότα με την «έκρηξη» που σημειώθηκε στις θεωρήσεις βίζα στην ρωσική πρωτεύουσα το κλίμα έχει αλλάξει ενώ η ρωσική κυβέρνηση δίνει σιωπηλά «οδηγία» στους Ρώσους τουρ οπερέιτορς να επιλέξουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Σύμφωνα με τον ΕΟΤ στην Μόσχα τα μηνύματα ήταν καλά μετά τα Χριστούγεννα. Τα γεγονότα όμως που σημειωθήκαν με την Αίγυπτο και την Τουρκία και το εμπάργκο της ρωσικής κυβέρνησης για τουρισμό σε αυτές τις χώρες αύξησε το ενδιαφέρον.


Σε όλο αυτό το κλίμα η Ελλάδα μάλλον στάθηκε τυχερή. Τον Μάιο είναι οι γιορτές των λουλουδιών για τους Ρώσους που μπορούν να πάρουν άδειες από τις εργασίες τους κυρίως οι δημόσιοι υπάλληλοι κλπ και να λείψουν μέχρι και δέκα ημέρες.
Φέτος οι γιορτές αυτές συνέπεσαν με το Πάσχα. Οι Ρώσοι που παρακολουθούσαν την πορεία του εθνικού τους νομίσματος περίμεναν την κατάλληλη εποχή για να κάνουν τις κρατήσεις τους αυτή την περίοδο. Έτσι στράφηκαν στο last minute. Η αυξημένη ζήτηση βέβαια δημιούργησε και τα γνωστά προβλήματα με τις θεωρήσεις της βίζα καθώς τα βίζα σέντερς στην Μόσχα είναι μόνον δύο ενώ στην υπόλοιπη χώρα είναι μόνον είκοσι.
Αν και το Προξενείο είχε ζητήσει πριν από τα Χριστούγεννα να στελεχωθούν οι υπηρεσίες με επιπλέον προσωπικό, δεν έγινε τίποτα. Οι εικόνες με τους στοιβαγμένους Ρώσους που περιμένουν για θεώρηση βίζας έκαναν τον… γύρο των ρωσικών ΜΜΕ κ δημιούργησαν αλγεινές εντυπώσεις. Ωστόσο αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του Ρώσου υπουργού αρμόδιου για τουριστικά θέματα κ. Σαφόνωφ ο οποίος στήριξε ανοιχτά με δηλώσεις του την Ελλάδα ως τον πρώτο προορισμό για τους Ρώσους φέτος.
Παράλληλα οι ρώσοι tour operators που «άντεξαν» στην κρίση προ διετίας καταφέρνουν να σταθούν στα πόδια τους και μετά το εμπάργκο για την Αίγυπτο και την Τουρκία πρέπει να βρουν άλλους προορισμούς για να προτείνουν στους πελάτες τους. Η Ελλάδα στάθηκε και σε αυτό τυχερή.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα η πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα κ. Μιχαλοπούλου το Ελληνικό Προξενείο στη Μόσχα δέχεται πολλές αιτήσεις καθημερινά για θεωρήσεις βίζα και προσπαθεί να ανταποκριθεί όπως μπορεί.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έγκυρες πηγές η πτώση του ρουβλιού βοήθησε και στην άνοδο της ζήτησης από τους Έλληνες προς την Ρωσία -αν και αυτό μετριέται σε μικρά ποσοστά αλλά ενδιαφέροντα κατά μια έννοια, όσον αφορά τις σχέσεις της χώρας μας με την Ρωσία.

Συζήτηση για τη βίζα στο δημαρχείο

Σε συνέχεια του συνεδρίου στην Κρήτη που μετείχε ο δήμαρχος Ρόδου και διοργάνωσε ο διεθνής τουριστικός οργανισμός TEZ TOUR, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος προσκάλεσε και συνάντησε χθες το πρωί στο Δημαρχείο, τον γενικό διευθυντή του ΤΕΖ TOUR Ελλάδος κ. Μανώλη Απλαδενάκη.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα που αφορούν τον τουρισμό από τις ανατολικές χώρες και κυρίως τη Ρωσία με δεδομένη και τη δυσαρέσκεια που υπάρχει αυτές τις ημέρες σε σχέση με τους ρυθμούς έκδοσης της βίζας
Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος υπάρχουν σαφείς διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα υπάρξει εύρυθμη και ταχύτατη εξυπηρέτηση των Ρώσων που επιθυμούν να επισκεφτούν την Ελλάδα, με την περαιτέρω στελέχωση των visa centers ώστε να μην αποθαρρύνονται οι ενδιαφερόμενοι από τις ουρές που παρατηρούνται.
«Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια για να καταγραφεί αύξηση του εισερχόμενου ρωσικού τουρισμού και να στρέψουμε στο μέλλον το ενδιαφέρον των Ρώσων τουριστών από την Τουρκία στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο δήμαρχος και τόνισε ότι είναι στη διάθεση του τουρ οπερέιτορ για οποιαδήποτε διευκόλυνση απαιτείται προς αυτή την κατεύθυνση.
Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν πολιτιστικές δράσεις, αλλά και περιβαλλοντικές στις οποίες θα μετέχουν οι Ρώσοι τουρίστες που επιλέγουν τη Ρόδο για τις διακοπές τους προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών.
Ο δήμος Ρόδου καλωσόρισε τους 15 Ρώσους δημοσιογράφους που φιλοξενεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του εορτασμού του φετινού Έτους Ελληνορωσικής Φιλίας. Τους ρώσους δημοσιογράφους συνάντησε στις Πηγές Καλλιθέας η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου τους ευχήθηκε καλή παραμονή και τους προσέφερε το βιβλίο με τα θρησκευτικά μνημεία της Ρόδου στη ρωσική γλώσσα τα οποία δώρισε η Μητρόπολη Ρόδου αλλά και ποτά και τοπικά προϊόντα. Η κ. Χατζηλαζάρου αναφέρθηκε στους παραδοσιακούς δεσμούς της Ρωσίας με τη Ρόδο και τις προσπάθειες που γίνονται για τη διευκόλυνση της visa ώστε να επισκέπτονται την Ελλάδα και τη Ρόδο οι Ρώσοι τουρίστες που το επιθυμούν.
Περισσότερες ειδήσεις για τη Ρόδο στο dimokratiki.gr
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...