Υψηλοί τόνοι και αντιπαράθεση εφ' όλης της ύλης στη Βουλή

Βαριές εκφράσεις αντάλλαξαν οι πολιτικοί ασχηγοί στη συζήτηση για το αγροτικό στη Βουλή. Για εθνική δολιοφθορά κατηγόρησε τα κόμματα της αριστεράς ο πρωθυπουργός, αφήνοντας αιχμές ότι υποκινούν κινητοποιήσεις και επιχειρούν να ακυρώσουν επενδύσεις.
Τις επενδύσεις τις διώχνει η πολιτική της κυβέρνησης και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε σε υψηλούς τόνους ο Αλέξης Τσίπρας, στον οποίο ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταλόγισε άκρατο λαϊκισμό. Ο Αντωνης Σαμαράς ανακοίνωσε σύνταξη στα 62 για αγρότες που εχουν 40 χρόνια ασφαλιστικές εισφορές.


Σύνταξη στα 62 χρόνια για αγρότες με 40 χρόνια εισφορών

Μέτρα βραχυπρόθεσμης, άμεσης απόδοσης αλλά και μακροπρόθεσμης στήριξης των αγροτών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδιασμού έτσι όπως τον παρουσίασε απόψε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, είναι η ενθάρρυνση της αγροτικής επιχειρηματικότητας, η εξάλειψη των στρεβλώσεων που δημιουργεί εμπόδια στο εμπόριο των αγροτικών προϊόντων και η απαλλαγή από επιβαρύνσεις κατά τη διαδικασία κυρίως της παραγωγής. Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση εργάζεται προκειμένου οι επιδοτήσεις αυτή τη φορά να στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των αγροτικών προϊόντων, ενώ ετοιμάζεται και ρύθμιση για τη συνταξιοδότηση στα 62 έτη των αγροτών που έχουν 40 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών.

«Ασκούμε την αγροτική πολιτική υπό τους περιορισμούς της σημερινής κρίσης. Μας απασχολεί πως θα καταφέρουμε παράλληλα με τις θυσίες να ανοίξουμε το δρόμο της ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε κεντρική επιλογή την αναβάθμιση της επιχειρηματικότητας για τους αγρότες.

Ειδικά για τις επιβαρύνσεις στο στάδιο της παραγωγής ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα κάνει πράξη την δέσμευση που έχει αναλάβει για τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα μέσα στην 4ετία.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στη δημιουργία του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας με κεφάλαια που ξεπερνούν τα 350 εκατομμύρια ευρώ. Επισήμανε ταυτόχρονα ότι με την καθιέρωση Βιβλίων εσόδων και εξόδων θα καταπολεμηθεί η ψαλίδα των τιμών από το χωράφι έως το ράφι και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την καθιέρωση των αγροτικών αγορών ώστε να μπορούν οι αγρότες να μπορούν να πουλάνε απευθείας και την εφαρμογή ηλεκτρονικής αγοράς προϊόντων μέσω του διαδικτύου.

Σε ό,τι αφορά τη συνταξιοδότηση των αγροτών, ο Πρωθυπουργός, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ρύθμιση για τους αγρότες με την οποία θα μπορεί να βγει στη σύνταξη στα 62 όποιος έχει 40 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών.

Ο πρωθυπουργός έκανε και ειδική αναφορά στην αγροτική πίστη και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προωθεί τη μείωση υποθηκών πολλαπλάσιας αξίας των δανείων που είχαν λάβει οι αγρότες από την ΑΤΕ ενώ επισπεύδεται ακόμη και η εξάλειψη της υποθήκης σε ορισμένες περιπτώσεις. Αλλά και για τα κόκκινα χρέη των αγροτών, προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση ώστε να διασφαλιστεί ότι η αγροτική γη θα παραμείνει στον αγρότη.

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι θεσπίζεται το νυχτερινό αγροτικό ρεύμα και ότι ειδική επιτροπή θα εισηγηθεί μειωμένο αγροτικό πετρέλαιο κίνησης που θα αντικαταστήσει το σημερινό καθεστώς επιστροφής ΦΠΑ.

Αναφερόμενος στην κοινοτική βοήθεια, ο κ. Σαμαράς είπε ότι με την βοήθεια μεγάλων χωρών όπως η Γαλλία, η Κοινή Αγροτική Πολιτική διατηρήθηκε στο πλαίσιο του νέου προϋπολογισμού της περιόδου 2014-2020 και οι Έλληνες αγρότες έχουν να λαμβάνουν σχεδόν τα ίδια με την προηγούμενη περίοδο.

Καμία ανοχή στο έγκλημα

Ο πρωθυπουργός, κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε και στα πρόσφατα επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής, στέλνοντας για μία ακόμη φορά αυστηρό μήνυμα σε όσους επιχειρούν να εμποδίσουν τις ξένες επενδύσεις στη χώρα μας.

«Η Κυβέρνηση προσπαθεί να φέρει επενδύσεις και κάποιοι προσπαθούν να τις διώξουν και διώχνουν τους επενδυτές. Κάποιοι προσπαθούν να τα τινάξουν όλα στον αέρα. Δεν τους δείχνω με το δάχτυλο αλλά αν αυτό δεν είναι εθνική υπονόμευση, αν αυτό δεν είναι εθνική δολιοφθορά τότε τι είναι;», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός επικαλούμενος και την περίπτωση της απεργίας των ΜΜΕ κατά την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φ. Ολάντ στην Αθήνα, «απεργία που έγινε για να μην μάθει ο λαός την έμπρακτη στήριξη που έχει και τη μάχη που δίνει η κυβέρνηση», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη αποτροπή της απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να αντιδρά το κράτος, με σοβαρότητα και καμία ανοχή στο έγκλημα.

Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε ξένους επενδυτές όχι πειρατές

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του πρόεδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη τσίπρα, ο οποίος τόνισε ότι η κατάρρευση του αγροτικού κόσμου ήταν επιλογή από τις εποχές της ευημερίας και προχώρησε σε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και των πολιτικών της τονίζοντας ότι αυτές ευθύνονται για την απώλεια επενδύσεων.

Ο κ. Τσίπρας, χαρακτήρισε καταστροφική την αποσύνδεση των επιδοτήσεων από την παραγωγή, κάνοντας λόγο για δικομματικά παραμάγαζα σε συνεταιρισμούς και καφενεία. «Τελείωσε αυτή η εποχή», πρόσθεσε ο Αλ.Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του είναι υπέρ επενδύσεων, σημειώνοντας όμως ότι η Ελλάδα χρειάζεται Στον ΣΥΡΙΖΑ ξένους επενδυτές και όχι πειρατές.

Αναφερόμενος δε στον πρωθυπουργό, τον κατηγόρησε ότι η οικονομική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση έδιωξε μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα, και αναφέρθηκε σε επενδύσεις που μένουν σε συρτάρι γιατί δεν παίρνουν άδεια:

«Κολλητοί και διαπλεκόμενοι διώχνουν τις επενδύσεις», υπογράμμισε. «Μιλάνε για ανάπτυξη αυτοί που κατήργησαν κάθε προοπτική ανάπτυξης», πρόσθεσε.

Μας ρωτάτε «τι αντιπροτείνετε», αναρωτήθηκε ο ΑλέξηςΤσίπρας απαντώντας αμέσως: «Να αρχίσουμε έστω και τώρα την προσπάθεια να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις αντί να κοροϊδεύουμε για αυτά που έχουμε και κυρίως από τον εθνικό πλούτο τους ανθρώπους. Χωρίς αυτούς δεν παράγεται πλούτος, παρά μόνο για τους δανειστές και τους ανθρώπους».

Προχωρώντας σε προτάσεις, ο Αλ.Τσίπρας πρότεινε, μεταξύ άλλων, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα επίπεδα πρό του μνημονίου, την μείωση του ΦΠΑ και την παροχή κινήτρων σε αγρότες.

Επίθεση Βενιζέλου στο ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι στήριξε πολιτικά την επίθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ταυτόχρονα κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι με την ομιλία του προσέβαλε τους αγρότες, καθώς μίλησε επί 27 λεπτά για άσχετα θέματα και ότι αφιέρωσε μόνο δυόμισι λεπτά για να αναφερθεί στο ζήτημα των αγροτών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μόνο «ως πρόσχημα και ως άλλοθι χρησιμοποίησε τον Έλληνα αγρότη, την αγωνία του και τις κινητοποιήσεις του για να έρθει στη Βουλή και να επαναλάβει την αντιμνημονιακή ρητορική του» είπε ο κ.Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αμαρτία από την αλαζονεία ενός κόμματος που υποτίθεται πως είναι αριστερό».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι προτείνει στον ελληνικό λαό να ακολουθήσει την ίδια πολιτική που έχει καταδικάσει σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, σημειώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση να ξαναζήσει η Ελλάδα την ιστορία ως φάρσα».

Με αφορμή την καταγγελία που έκανε ο κ.Τσίπρας για μια επένδυση που ήθελε να κάνει η Deutsche Bank σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας στην Ελλάδα, αλλά εμποδίστηκε από εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα, ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε ότι το σχετικό έγγραφο που κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής φέρει την υπογραφή όχι του επικεφαλής της γερμανικής τράπεζας Γιόζεφ Ακερμαν, αλλά ενός Νιλς Ακερμαν, που είναι υπάλληλος στην Deutsche Bank του Λονδίνου.

Μάλιστα, διερωτήθηκε αν είναι θεμιτό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φέρνει στα πρακτικά της Βουλής συγκεκριμένο φάκελο για μια επένδυση που φέρει την υπογραφή ενός υπαλλήλου αλλά και αν πρέπει να πηγαίνει σε συνέδρια χρηματοδοτημένα από διεθνείς κερδοσκόπους, όπως είναι ο Τζορτζ Σόρος.

«Πείτε μου μια επένδυση που έχετε στηρίξει, έστω μια τουριστική. Δεν υπήρχε καμία επένδυση που να ξέρω και δεν έχει υπονομεύσει το κόμμα σας» είπε και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπόσχεται τα πάντα στους αγρότες, λέγοντας ψέματα.

Αναφερόμενος, δε, στην πρόταση που κάνει το ΠΑΣΟΚ για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, τόνισε ότι αυτό ξεκινά από τον πρωτογενή τομέα, την αγροτική παραγωγή και τη βιομηχανία τροφίμων και σημείωσε ότι η ιστορία έχει δείξει ότι μετά από περιόδους κρίσεων, είναι η αγροτική παραγωγή που ανοίγει και πάλι το δρόμο της ανάπτυξης.

Επίθεση Πάνου Καμμένου στην κυβέρνηση

Επίθεση στη κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι με την πολιτική της οδηγεί στην διάλυση της μεσαίας αγροτικής τάξης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για κυβέρνηση που εκτελεί εντολές της Τρόικα με στόχο να σταματήσει η πρωτογενής αγροτική παραγωγή ενώ επέκρινε την απουσία του πρωθυπουργού από την ομιλία του, υποστηρίζοντας ότι χώρο διαλόγου αποτελούν οι επίτροποι που ελέγχουν τα υπουργεία και όχι το Κοινοβούλιο.

Παράλληλα κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι είπε ψέματα προεκλογικά από τα μπαλκόνια για να πάρει την ψήφο του ελληνικού λαού ενώ σήμερα δεν είπε τίποτα ουσιαστικό για τους αγρότες που τον πίστεψαν.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ακόμα ότι η κυβέρνηση χάρισε στην Τράπεζα Πειραιώς την Αγροτική Τράπεζα στην οποία, όπως είπε, η μισή Ελλάδα της παραγωγής είναι υποθηκευμένη σε αυτήν.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέληξε ότι υπάρχουν λύσεις που δεν θέλει να δώσει η κυβέρνηση για να ανατραπούν τα σχέδια των δανειστών αλλά, όπως είπε, αυτό θα το κάνουν οι Έλληνες πολίτες.

Ν. Μιχαλολιάκος: Επιστροφή στην εθνική αγροτική παραγωγή

Την «έναντι οιουδήποτε τιμήματος επιστροφή στην εθνική αγροτική παραγωγή» πρότεινε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Σε μία ομιλία με έντονα στοιχεία αμφισβήτησης της νεωτερικότητας και του αστικού πολιτισμού, ο κ. Μιχαλολιάκος υπογράμμισε πως «η επιστροφή στη γη είναι που έσωσε το έθνος μας σε όλες τις περιόδους κρίσεως» και υπογράμμισε ότιο αγροτικός τομέας πρέπει να στηριχθεί, όχι μόνον ως ατμομηχανή της εθνικής οικονομίας, αλλά και ως όρος εθνικής επιβίωσης.

«Ο αγρότης είναι φύσει πατριώτης: Εκεί που βγάζει το ψωμί του, είναι ο τάφος του παππού του, η ιστορία του, το αίμα του, αντίθετα με τον κοσμοπολίτη των πόλεων, που είναι επιρρεπής σε διάφορες κοσμοθεωρίες», σημείωσε.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, τόνισε ότι οι επιδοτήσεις δεν θα λύσουν το αγροτικό πρόβλημα, αλλά μόνον η αυτοδύναμη ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας και παραφράζοντας, φράση του Ίωνα Δραγούμη, κατέληξε: «Αν τρέξουμε να σώσουμε σήμερα τους αγρότες, δεν θα σώσουμε εμείς τους αγρότες, αλλά οι αγρότες θα σώσουν την Ελλάδα».

Να στηριχθούν με αναπτυξιακά μέτρα οι αγρότες ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης

Να υποστηριχθούν οι αγρότες με τρόπο που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και στη βελτίωση του εισοδήματος των αγροτών, ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης στήριξε τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης τονίζοντας ότι επιχείρησαν να αντιμετωπίσουν τα οξυμμένα προβλήματα των αγροτών στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και υπογράμμισε την ανάγκη «να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για ρυθμίσεις που θα μειώνουν το κόστος παραγωγής και θα βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας», προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε:

Την θέσπιση αγροτικού πετρελαίου κίνησης με βάση αντικειμενικά κριτήρια, όπως τις στρεμματικές ανάγκες και το είδος της καλλιέργειας.
Την μείωση της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος με την καθιέρωση ειδικού αγροτικού τιμολογίου που πρέπει να ισχύει τουλάχιστον για 12 ώρες.
Την μείωση του ΦΠΑ εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος σε χαμηλά κλιμάκια για τα αγροτικά εφόδια, όπως σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα και ζωοτροφές.


Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην ομιλία της, τόνισε μεταξύ άλλων, πως: «Αντί για τον αργό θάνατο της αγροτιάς η κυβέρνηση προτιμά τον βίαιο θάνατο. Εμείς στηρίξαμε τα αιτήματα και είμαστε στα μπλόκα της αγροτιάς.
Δεν γίνεται να μιλάς για το αγροτικό και να μην μιλάς για την ΚΑΠ.
Εμείς δεν είμαστε ούτε με τους κολλητούς της κυβέρνηση ούτε με τους αντιπάλους των κολλητών.

Το δίλημμα μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ είναι λιτότητα με ανάπτυξη ή ανάπτυξη με λιτότητα.
Για την αγροτιά όπως και για όλο τον ελληνικό λαό θα είναι πολύ άσχημα».

Δευτερολογίες

Στη δευτερολογία του ο κ. Σαμαράς, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι: «Προκαλέσατε συζήτηση για το αγροτικό χωρίς να πει τίποτα για το αγροτικό. Νέος άθλος. Αγρόν αγοράσατε για τα αγροτικά.
Αυτή η τρικομματική κυβέρνηση έκανε την απαξιωμένη Ελλάδα, συμπαθή αξιόπιστη και ελπιδοφόρα και κράτησε τη χώρα στο ευρώ όταν εσείς είχατε τη δραχμή και τον Τσάβες για σημαία σας.
Τι θα διαπραγματευτείτε αν τα καταργήσετε όλα με ένα νόμο και ένα άρθρο όπως υποστηρίζετε. Μερικοί έφτασαν στο σημείο να μιλάνε για δικοί μας μεταμόρφωση όταν έχουμε ζαλιστεί από τις δικιές σας μεταμορφώσεις.
Μιλάτε για πειρατές επενδυτές, δεν μασάμε από απειλές κ. Τσίπρα μη χάνετε τα λόγια σας.
Εσείς πείτε μας ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε όταν όλα αυτά θέλετε να μείνουν αδρανή. Εύχομαι οι επενδυτές να μην σας παίρνουν στα σοβαρά. Όταν τους λέτε πειρατές νομιμοποιείτε να τους βάζουν και φωτιές από πάνω.
Αγωνίζομαι για έκτακτες λύσεις σε έκτακτες καταστάσεις. Εμείς παλεύουμε για να μπει η χώρα στην ανάπτυξη και θα το πετύχουμε».

Απαντώντας ο κ. Τσίπρας, στη δευτερολογία του, είπε ότι: «Χειρότερο από την απουσία είναι να έρχεται εδώ και να συμπεριφέρεται όχι ως πρωθυπουργός αλλά να απευθύνεται προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση με έναν απαξιωτικό χαρακτήρα αλλά ως ψευτόμαγκας λες και βρίσκεστε σε καφενείο και να μας λέτε δεν μασάμε.
Ξεχάσατε ότι είστε ο πρωθυπουργός και όχι αρχηγός της πολιτικής άνοιξης. Δεν μασάτε το 1,5 εκατ. ανέργους, αυτό δεν μασάτε, 500.000 νοικοκυριά χωρίς ούτε ένα εισόδημα, αυτό δεν μασάτε;
Κουβέντα στη δευτερολογία σας για την αγροτική πολιτική. Κάνατε τον απολογισμό του έργου σας απολογητικά. Πολλοί το χρεώνουν στο κ. Στουρνάρα αλλά εσείς φταίτε, εσείς έχετε την ευθύνη.
Επαναφορά κατώτατου μισθού και σύνταξης, αυτό είναι που θα φέρει την ανάπτυξη.
Αγροτική Τράπεζα, φθηνό πετρέλαιο, φθηνό ρεύμα. Θα αποτύχετε πριν καν ξεκινήσετε αλλά το θέμα είναι να μην αποτύχει η χώρα».

Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ευ. Βενιζέλος, στη δευτερολογία του, ανέφερε πως: «Αλαζονική στάση του νεόπλουτου που του κλήρωσε ένα εκλογικό λαχείο και ξόδεψε τα λεφτά του γρήγορα.
Επαμφοτερίζουσα η ρητορική σας σε σχέση με τα φαινόμενα βίας.
Είμαστε οι τρεις συνιστώσες της συνισταμένης της εθνικής ευθύνης, σίτε συνιστώσα της αντιμνημονιακής πολιτικής.
Θέλετε να παλέψουμε μαζί ή θέλετε το αδιέξοδο και την καταστροφή και επενδύετε πολιτικά σε αυτά που υφίσταται ο λαός προσδοκώντας μικροκομματικά οφέλη; Ποια είναι η επιθυμία σας; Πείτε την αλήθεια, όχι τερτίπια.
Σχέδιο, συστράτευση, ευθύνη, δουλειά για να ξεπεράσουμε τον κάβο. Όπως κατεβήκαμε μαζί με τη χώρα θα ξανανέβουμε μαζί με τη χώρα, γιατί η χώρα θα ανέβει ξανά».

Επίσης, ο κ. Καμμένος, δευτερολογώντας, δήλωσε ότι: «Σε ότι έχει πει μέχρι τώρα ο κ. Σαμαρας έχει βρεθεί αναξιόπιστος. Μιλούσε για το λάθος φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή και τώρα ο ίδιος σκοτώνει τον ελληνικό λαό με τη λάθος συνταγή που επέλεξε. Λέτε ψέματα στον ελληνικό λαό για να πάρετε την ψήφο του.
Λέτε τον αρχηγό της αξιωμ. Αντιπολίτευσης μαρτυριάρη κάνοντας αστεία αλλά εσείς κάνατε τον ελληνικό λαό μάρτυρα. Λέτε ότι δεν μασάτε από απειλές αλλά μασάτε από εντολές των δανειστών και της κα. Μερκελ.».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, επισήμανε πως: «Το ξέρει η ΔΗΜΑΡ ότι υποφέρει η κοινωνία και γνωρίζω πάρα πολύ καλά πως το 31% ζεi κάτω από το όριο της φτώχειας αλλά πείτε μου πόση θα ήταν η ανεργία με την καταγγελία του μνημονίου και τι θα είχε ως συνεπαγωγή η έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. Εκείνο που προωθείται είναι η υπεύθυνη πολιτική να βγει η χώρα από την κρίση και την ύφεση που μπήκε τα τελευταία 3 χρόνια.
Η κυβέρνηση αυτή δίνει μάχη. Θα μας ήταν εύκολο βολικό στο όνομα της ιδεολογικής καθαρότητας και σε απόλυτη συνέπεια με εκείνο που πράξαμε να μείνουμε μακριά από τα πράγματα αλλά τότε θα ήμασταν ανεύθυνοι απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Και αυτή την ανευθυνότητα δεν θα την υιοθετήσω
Τι εισηγείται η αξιωματική αντιπολίτευση; Να το καταγγείλουμε; Και μάλιστα μονομερώς; Και δεν έγινε και τίποτε;».

Τέλος, η κ. Παπαρήγα, δευτερολογώντας, σχολίασε ότι: «Τον αδικείτε τον κ. Τσίπρα είπε σήμερα για τα κίνητρα στους επιχειρηματίες, γιατί έφυγε η καρφούρ , για το ασταθές επιχειρηματικό περιβάλλον. Η ωρίμανση είναι ταχύτατη.

Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης είτε με κυβέρνηση Σαμαρά, είτε με Τσίπρα από τη στιγμή που είσαι στα πλαίσια του συστήματος τα περιθώρια ευελιξίας είναι πάρα πολύ στενά. Γι αυτό δεν παίρνουμε μέρος σε κυβέρνηση για να διαχειριστούμε αυτό το ζήτημα».


Στην τριτολογία του ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι αν αφήναμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει δεν θα υπήρχαν συντάξεις ούτε για τους αγρότες. Επίσης αναφέρθηκε και σε γενικότερα θέματα πολιτικής αντιπαράθεσης με το ΣΥΡΙΖΑ, όπως τα εξοπλιστικά συστήματα για την προστασία του Αιγαίου, αναφερόμενος σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή». Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις ιταλικές εκλογές και στον τρόπο που η αντιπολίτευση στην Ελλάδα, αντιμετώπισε το αποτέλεσμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...