ΠΩΣ Ο ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Δυο... Ατρομητοι στο Περιστέρι

Ο Νίκος Αναστόπουλος έχει προλάβει σε λιγότερο από δύο μήνες να κάνει τη... διαφορά. Ο ο «αλενατόρε» έχει κατορθώσει να παρουσιάσει δύο διαφορετικούς... Ατρόμητους, με αυτόν της περασμένης Κυριακής να είναι ιδιαιτέρως ελκυστικός.


Ενδεχομένως να μην έχει κατακτήσει τους προσδοκώμενους βαθμούς στο Περιστέρι, με δεδομένες τις δύο ισοπαλίες με ΠΑΣ Γιάννινα και Βέροια. Ωστόσο, είναι αήττητος εκτός έδρας και έχει σημασία να αναλύσουμε τις δύο διαφορετικές τακτικές που ακολουθεί ανάλογα με το πού αγωνίζονται οι "κυανόλευκοι".

Στα εκτός έδρας κατεβάζει μία συμπαγή ομάδα, που παίζει κλειστά στην άμυνα, δίνει χώρο στον αντίπαλο και χτυπά στις αντεπιθέσεις σαν κόμπρα. Προτεραιότητά του είναι το μηδέν στην άμυνα. Ζητά από τους παίκτες του να έχουν πολύ κοντινές αποστάσεις και οι κόντρες να γίνονται με τρεις ή τέσσερις παίκτες και δυο τρεις μπαλιές.

Αυτήν την τακτική δουλεύει και στις προπονήσεις όταν το «αστέρι» έχει εκτός έδρας αποστολή. Με αυτό το στυλ παρατάχθηκαν οι «κυανόλευκοι» στα 0-0 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και με τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία, όπως και στο Καραϊσκάκη (2-3) με τον Ολυμπιακό. Συνεπώς, με αυτή τη στρατηγική θα πορευτεί στα δύο επικείμενα ματς με Πανθρακικό στην Κομοτηνή και με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Στο σπίτι του ο Ατρόμητος μπόρεσε να δείξει το πρόσωπο που θέλει ο Αναστό στο τελευταίο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο οποίο πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση όσον αφορά τη δημιουργία, το θέαμα και στις τελικές προσπάθειες. Ουσιαστικά έπαιξε τον αντίπαλο στα... του γηπέδου, με την άμυνά του να είναι μεταξύ της γραμμής της μεγάλης περιοχής και της σέντρας.

Οι επιθέσεις γίνονταν με τη συμμετοχή πολύ περισσότερων παικτών, οι οποίοι αντίστοιχα πίεζαν ψηλά και δεν περίμεναν τον αντίπαλο. Συγκεκριμένα, στην ανάπτυξη συμμετείχαν οι δύο μπακ Σκόνδρα, Γιαννούλη (εναλλάξ), οι τέσσερις από τους πέντε μεσοεπιθετικοί (έμενε πιο πίσω ως καθαρόςκόφτης Ιγκλέσιας) και ο φορ Μάντζιος.

Να σημειώσουμε ότι στα πρώτα ματς του στην τεχνική ηγεσία του Ατρόμητου, εναντίον Κέρκυρας, Πλατανιά τον ενδιέφερε μόνο το αποτέλεσμα (ισάριθμες νίκες), ενώ σε αυτό με τη Βέροια οι «κυανόλευκοι» έκαναν μία από τις χειρότερες εμφανίσεις τους (μία εβδομάδα μετά τον θρίαμβο στο Καραϊσκάκη).
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...