Βίντεο: O αντιπρόεδρος της Google σπάει το ρεκόρ άλματος από τη στρατόσφαιρα!

Ο Alan Eustace πήδηξε από τα 135.000 πόδια και κατέρριψε το ρεκόρ του Αυστριακού Felix Baumgartner που είχε πηδήξει από τα 128.100 πόδια!
Ενα χρόνο μετά το άλμα του Felix Baumgartner, ο οποίος πήδηξε από τη στρατόσφαιρα κι έσπασε το φράγμα του ήχου, ένα νέο ρεκόρ καταγράφηκε.


Συγκεκριμένα, ένα από τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη της Google έσπασε το ρεκόρ του Felix Baumgartner για το μεγαλύτερο άλμα με αλεξίπτωτο στην ιστορία - ενώ πλέον είναι το δεύτερο πρόσωπο που σπάει το φράγμα του ήχου στην ιστορία.

Ο λόγος για τον Alan Eustace, ο οποίος είναι ο αντιπρόεδρος στη γνωστή εταιρεία, ενώ παράλληλα έχει εμπειρία πιλότου για περισσότερα από 25 χρόνια. Το βράδυ της Παρασκευής έκανε το απίστευτο: Πήδηξε -με επιτυχία- από τα 135.908 πόδια και προσγειώθηκε στη Γη.

Ο «τρελός» επιστήμονας ξεκίνησε το ταξίδι του για τη στρατόσφαιρα από ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο στο Νέο Μεξικό. Φορώντας μια ειδικά σχεδιασμένη στολή η οποία χρειάστηκε τρία χρόνια για να κατασκευαστεί, ο Alan Eustace έφτασε στη στρατόσφαιρα και προσπάθησε να καταρρίψει το ρεκόρ που μέχρι τότε κατείχε ο Αυστριακός Felix Baumgartner. Και τα κατάφερε. Έφτασε στα 135.908 πόδια. Παρέμεινε σε ελεύθερη πτώση για περίπου 4,5 λεπτά, αγγίζοντας την ταχύτητα των 822 μιλίων/ώρα!
Μάλιστα, ο ίδιος δεν κατάλαβε ότι έσπασε το φράγμα του ήχου, ενώ εκείνο που φάνηκε να τον εντυπωσίασε περισσότερο από αυτό το... μαγικό ταξίδι ήταν η «υπέροχη θέα». Πέρσι τον Οκτώβριο, τρία ρεκόρ Γκίνες και το φράγμα του ήχου κατέρριψε ο Αυστριακός αλεξιπτωτιστής Felix Baumgartner, καθώς έπεσε στο κενό από ύψος 36.567 μέτρων. Στο ξεκίνημα της πτώσης του, ο Αυστριακός, φορώντας μια στολή ικανή να τον προφυλάξει ως προς την πίεση και το ψύχος, είχε ταχύτητα μεγαλύτερη του ήχου!

Τι έβλεπε ο Φέλιξ όταν έπεφτε από τη στρατόσφαιρα στη Γη!

 

Δείτε βίντεο από την κάμερα που είχε στο κράνος του - Η υπερηχητική ελεύθερη πτώση από τις παρυφές του διαστήματος στις 14 Οκτωβρίου 2012

Έπεσε από ύψος 40.000 μέτρων με ταχύτητα που ξεπέρασε για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα εκείνη του ήχου και έφθασε τα 1.357 χλμ/ώρα!



Ο λόγος για τον αυστριακό Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ και το κατόρθωμά του το 2012. Όμως, σήμερα, η Red Bull Stratos μας δείχνει τα όσα είδε ο Φέλιξ όταν έπεφτε από τη στρατόσφαιρα στη Γη. Στο κράνος του είχε τοποθετηθεί κάμερα, καταγράφοντας τα πάντα.

Η ανάσα κόβεται κυριολεκτικά από την πρώτη στιγμή, που φαίνεται η απόσταση στρατόσφαιρας-Γης. Από το ύψος των 40.000 μέτρων, η καμπυλότητα της Γης φαίνεται τόσο έντονα ώστε μοιάζει σαν ο Μπαουμγκάρτνερ να ορμά στην ατμόσφαιρα προερχόμενος από το διάστημα.

Το σημείο που όμως ανατριχιάζει είναι όταν ο άλτης αρχίζει να στροβιλίζεται, ενώ στο βίντεο φαίνεται εικόνα της καμπύλης Γης που στριφογυρίζει μπροστά στα μάτια του αλλά και οι ενδείξεις με τους παλμούς της καρδιάς που απεικονίζονται στην κάμερα, αποτυπώνοντας την έντονη στιγμή που ζούσε.

Το βίντεο συνοδεύεται από ενδείξεις υψομέτρου, ταχύτητας, βαρυτικής δύναμης και κάποιων βιομετρικών στοιχείων.

«Είναι σα να αιωρείσαι στο διάστημα και μετά επιταχύνεις πολύ γρήγορα, αλλά δε νιώθεις τον αέρα, επειδή η ατμοσφαιρική πυκνότητα είναι πολύ μικρή. Για σχεδόν 35 δευτερόλεπτα δεν ένιωθα τον αέρα γύρω μου, αφού ουσιαστικά δεν υπήρχε αέρας. Αισθανόμουν αβοήθητος, πράγμα πολύ ενοχλητικό για έναν επαγγελματία των ελεύθερων πτώσεων. Και μετά, όταν επιτέλους μπαίνεις σε πυκνότερη ατμόσφαιρα, πρέπει να διατηρείσαι απόλυτα συμμετρικός, αλλιώς αρχίζεις να στριφογυρίζεις, όπως έπαθα εγώ», είπε αμέσως μετά την πτώση ο Φέλιξ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...