EgyptAir MS804 plane wreckage found..Βρέθηκε το μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους

Εκατό ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης εντοπίστηκαν αντικείμενα που εκτιμάται ότι πρόκειται για συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους της EgyptAir, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από τις 3:37 το πρωί. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 66 άνθρωποι από 12 χώρες.

Αεροσκάφος της Egyptair που αναχώρησε από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο αγνοείται καθώς χάθηκε από το ραντάρ, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.
Το Airbus A320 εκτελούσε την πτήση MS804.

 

EgyptAir: Βρέθηκε το μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους

 

Αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης δίνουν περισσότερες εικόνες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που στοίχισε τη ζωή σε 66 ανθρώπους, ενώ σύμφωνα με τις αρχές εντοπίστηκε το μαύρο κουτί της πτήσης 804 (pics)
Adtech Ad
Οι έρευνες στα συντρίμμια του αεροσκάφους της Egypt Air συνεχίζονται με τις αρχές να ανασύρουν ακόμη περισσότερα κομμάτια από το Airbus που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, δύτες κατάφεραν να ανασύρουν το μαύρο κουτί της πτήσης 804 των αιγυπτιακών αερογραμμών, το οποίο θα δώσει περισσότερες απαντήσεις για τα αίτια της συντριβής.

AdTech Ad

  Τα νέα στοιχεία και οι φωτογραφίες έρχονται μόλις λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για καπνό στο κόκπιτ του αεροπλάνου πριν αυτό πέσει στα νερά της Μεσογείου, παρασύροντας στο θάνατο 56 επιβάτες και 10 άτομα πλήρωμα. Αν και οι αρχές της Αιγύπτου εξακολουθούν να εξετάζουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της αεροπορικής τραγωδίας.

  Στραπατσαρισμένες λαμαρίνες με το λογότυπο της εταιρίες ανασύρθηκαν από το βυθό, μαζί με κομμάτια ρούχων, σωσίβια και μια σειρά από κομμάτια του αεροσκάφους, φωτογραφίες των οποίων έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

  Νωρίτερα και σύμφωνα με την εφημερίδα Ουόλ Στριτ Τζέρναλ, που επικαλείται ενήμερες για τις έρευνες, πλην όμως μη κατονομαζόμενες πηγές, το αυτόματο σύστημα μετάδοσης δεδομένων (ACARS) του αεροσκάφους έστειλαν μηνύματα ύπαρξης «έντονου καπνού που ενεργοποίησε το σύστημα ειδοποίησης στο μπροστινό τμήμα του αεροσκάφους, όπου βρίσκονται εγκατεστημένα τα ζωτικά όργανα των ηλεκτρονικών του συστημάτων».

  Θυμίζουμε πως ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε την Παρασκευή τον εντοπισμό του αεροσκάφους της πτήσης Παρίσι-Κάιρο της Egyptair που χάθηκε από τα ραντάρ το πρωί της Πέμπτης. "Πολεμικά αεροπλάνα και πλοία βρήκαν προσωπικά αντικείμενα επιβατών και συντρίμμια του αεροπλάνου 290 χλμ. βόρεια της Αλεξάνδρειας", ανακοίνωσε ο στρατός.

ΠΗΓΗ DAILY MAIL

Τα πρόσωπα της τραγωδίας 

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για τους ανθρώπους που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος της EgyptAir, το οποίο -όπως όλα δείχνουν- συνετρίβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στη λεκάνη της Μεσογείου, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Πιλότος, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ήταν ο Mohamed Said Ali Ali Shoukair και συγκυβερνήτης ο Mohammad Mamdouh Assem.

Οι φωτογραφίες τους:





Μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους ήταν η υπεύθυνη καμπίνας Mervat Zakaria και η 27χρονη αεροσυνοδός Samar Ezz Eldin. Η δεύτερη είχε δημοσιεύσει παλαιότερα στον λογαριασμό της στο Facebook φωτογραφία με μία αεροσυνοδό να ποζάρει μπροστά από ένα αεροσκάφος το οποίο είχε συντριβεί. Η Zakaria υπήρξε παρουσιάστρια της τηλεόρασης.







Άλλα μέλη πληρώματος κατονομάστηκαν ως Yara Hany, Atef Lotfy και Haietham Elazizi (αεροσυνοδοί), Mahmoud Ahmed, Ahmed Mohamed Magdy και Mohamed Abd El Menem (μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας).

Στα πρόσωπα της τραγωδίας συγκαταλέγεται και ο Richard Osman, πατέρας ενός παιδιού, ο οποίος σύμφωνα με τα διεθνή μέσα επέβαινε στη μοιραία πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο. Επίσης, στο Airbus επέβαινε μία Καναδή, η Marwa Hamdy.







Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016, 13:53

 

 

Αίγυπτος: Βρέθηκαν συντρίμμια και ανθρώπινο μέλος από την πτήση της EgyptAir

 

Αναφορές των αιγυπτιακών στρατιωτικών δυνάμεων ότι βρέθηκαν συντρίμμια 290 χλμ βόρεια της Αλεξάνδρειας.
Το Reuters επικαλείται ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Στρατού και αναφέρει ότι αμέσως μετά ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντελφατάχ αλ Σίσι εξέφρασε τα συλλυπητήριά στους οικείους των επιβαινόντων.
Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρουν ότι βρέθηκε και ανθρώπινο μέλος στην ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με τα όσα είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα η αιγυπτιακή τηλεόραση, τα μέσα των αιγυπτιακών δυνάμεων είχαν βρει αντικείμενα των επιβατών και χτενίζουν την περιοχή για τα μαύρα κουτιά.
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη είχε προκληθεί σύγχυση μετά από αναφορά πως είχαν εντοπιστεί συντρίμμια, η οποία τελικά είχε αποδειχθεί αβάσιμη.
πηγή: tvxs.gr
Απογειώθηκε από τη γαλλική πρωτεύουσα το βράδυ της Τετάρτης, με 56 επιβάτες και 10 μέλη πληρώματος.
Στους επιβάτες περιλαμβάνονται τρεις ανήλικοι.

Επρόκειτο να προσγειωθεί στην Αίγυπτο τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το αεροσκάφος εξαφανίστηκε αφού είχε ήδη εισέλθει στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου.







Στις έρευνες συμμετέχουν κι ελληνικές δυνάμεις αποτελούμενες από μία φρεγάτα και στρατιωτικό αεροσκάφος C-130, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


Εκατό ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης εντοπίστηκαν αντικείμενα που εκτιμάται ότι πρόκειται για συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους της EgyptAir, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από τις 3:37 το πρωί. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 66 άνθρωποι από 12 χώρες.



Σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση – Πρώτες εικόνες 

Ειδικότερα, αντικείμενα πορτοκαλί χρώματος εντοπίστηκαν σε απόσταση 200-230 ν.μ. ΝΑ της Κρήτης, εντός του FIR Καΐρου, από αιγυπτιακό αεροσκάφος που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών. Θεωρείται ότι είναι κομμάτια των σωστικών μέσων του αεροσκάφους.

Τουρκικά, ελληνικά και γαλλικά αεροσκάφη καθώς και μια ελληνική φρεγάτα συμμετέχουν στις έρευνες, νότια – ΝΑ της Καρπάθου, για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε στα 37.000 πόδια και είχε εισέλθει στο FIR Αιγύπτου 5-10 μίλια νότια του σημείου Κόμπι – σημείο εξόδου του FIR Αθηνών.
Τότε το αεροσκάφος, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, πραγματοποίησε στροφή 90 μοιρών αριστερά και στη συνέχεια στροφή 360 μοιρών δεξιά με καθοδική πορεία, πέφτοντας στα 15.000 και στα 10.000 μίλια, οπότε χάθηκε από τα ραντάρ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου έδωσε εντολή για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έρευνας και διάσωσης.
Για το θέμα έδωσε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος.
Κανένα σενάριο δεν μπορεί να αποκλεισθεί μέχρι στιγμής σχετικά με την πτώση του αεροπλάνου της EgyptAir στη διάρκεια της νύκτας, αλλά τα πρώτα στοιχεία και το γεωπολιτικό πλαίσιο δημιουργούν φόβους ότι επρόκειτο για επίθεση, υποστηρίζουν εμπειρογνώμονες.
Ο Αιγύπτιος υπουργός Μεταφορών είπε ότι σε αυτό το σημείο είναι πιο πιθανό το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.
Ο Λευκός Οίκος ωστόσο, δια μέσου του εκπροσώπου του, Τζος Ερνεστ, δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να προσδιοριστούν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους.
 Egyptair: Υπό διερεύνηση όλα τα ενδεχόμενα – Π.Καμμένος: Έκανε απότομες στροφές (video)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...