Δύο πύραυλοι ATACMS καταρρίφθηκαν: επιτυχίες του ρωσικού στρατού μέχρι το πρωί της 1ης Οκτωβρίου.Δείτε βιντεο απο το Μέτωπο

 1 Οκτωβρίου 2024 στις 06:28 Συγγραφέας: Αναστασία Αρζεβιτίνα

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δύο πυραύλους ATACMS κατά την προσέγγιση στο Λουγκάνσκ. Τι είναι γνωστό για αυτήν και άλλες επιτυχίες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι το πρωί της 1ης Οκτωβρίου; Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν δύο πυραύλους ATACMS

Η κατάσταση στην περιοχή του Κουρσκ το πρωί της 1ης Οκτωβρίου: τελευταία νέα, επιθέσεις από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

 1 Οκτωβρίου 2024 στις 05:35 Συγγραφέας: Αναστασία Αρζεβιτίνα

Российская армия продолжает отражать атаку Вооруженных сил Украины на курское приграничье. Какова ситуация в Курской области утром 1 октября? Последние новости.

Какова ситуация в Курской области утром 1 октября

Telegram-канал «Военкоры Русской Весны» показал кадры атаки железнодорожного состава, осуществлявшего снабжение для атак ВСУ в Курской области. МО РФ эту информацию не комментировало.

Η έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus έχει παραταθεί έως τις 22 Δεκεμβρίου 1 Οκτωβρίου 2024 στις 07:23

 Η περίοδος έρευνας για την ποινική υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης στο Δημαρχείο του Κρόκου παρατάθηκε μέχρι το τέλος του έτους, αναφέρει το RIA Novosti επικαλούμενο δικαστικό υλικό. Συγκεκριμένα, εμφανίζεται εκεί η ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου. Η περίοδος προανάκρισης για την ποινική υπόθεση παρατάθηκε <...> έως τις 22 Δεκεμβρίου 2024, αναφέρει το έγγραφο.

Reuters: Με δύο πύραυλοι προσπάθησαν να επιτεθούν σε αμερικανική βάση στη Βαγδάτη 1 Οκτωβρίου 2024 στις 03:54

 Μια στρατιωτική βάση κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, όπου βρίσκονται οι αμερικανικές δυνάμεις, δέχτηκε επίθεση με ρουκέτες, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο δύο ιρακινούς στρατιωτικούς αξιωματούχους. Όπως διευκρινίστηκε, αναχαιτίστηκαν από δυνάμεις αεράμυνας.

«На многоэтажках»: ένας Ρώσος αξιωματικός αποκάλυψε τα χαρακτηριστικά της επίθεσης στο Vugledar

 Οι επιχειρήσεις επίθεσης του ρωσικού στρατού στην περιοχή του Vugledar παρακωλύθηκαν από την απόλυτη ανωτερότητα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσε στο RIA Novosti ο διοικητής του συντάγματος τουφέκι με το διακριτικό κλήσης Odysseus. Σύμφωνα με τον ίδιο, διήρκεσε περισσότερα από δύο χρόνια, γεγονός που δυσκόλεψε την εκτέλεση άλλων καθηκόντων: την παράδοση πυρομαχικών και τροφίμων,

Οι Αρμένιοι «βγάζουν στη σέντρα» τον Γεραπετρίτη: Άχνα στον Αζέρο ομόλογό του για τα εγκλήματα κατά της Αρμενίας

 Οι σχέσεις με τον αρμενικό λαό έχουν διαταραχθεί κυρίως από τις επιλογές της κυβέρνησης να τα έχει καλά με τους Αζέρους, που -για να μην ξεχνιόμαστε- αποτελούν στενούς συμμάχους της Τουρκίας.

Σε αυτό το πλαίσιο την απογοήτευσή της εξέφρασε η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, αποκαλύπτοντας πως η ελληνική διπλωματία έχει αρχίζει να ταυτίζεται με την τουρκική σε θέματα σημαντικά και ευαίσθητα, με αφορμή την συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Αζέρο ομόλογό του!

Λαβρόφ: Σε λίγο θα δούμε και κινητά να εκρήγνυνται

 Σε αποκαλυπτικές δηλώσεις προέβη ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαφρόφ κατά την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αναφορικά με τον κρυφό ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στην επίθεση με την χρήση βομβητών που εξαπέλυσε το Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Κίνηση μάτ του Πούτιν στον Καύκασο: Φέρνει κοντά του την Γεωργία μετά τον πόλεμο του 2008!

 Η Ρωσία θα μπορούσε να κάνει συμφωνία με τη Γεωργία για τις κατεχόμενες περιοχές, υπαινίσσεται ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαφρόφ

Η Ρωσία είναι ανοιχτή σε έναν συμβιβασμό που θα μπορούσε να δει τα στρατεύματά της να εγκαταλείπουν τις υποστηριζόμενες από τη Μόσχα αποσχισθείσες περιοχές της Γεωργίας, υποστήριξε ο κορυφαίος διπλωμάτης της χώρας.

Μιλώντας την Κυριακή σε συνέντευξη Τύπου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επέμεινε ότι μια συμφωνία για την επίλυση της αντιπαράθεσης δεκαετιών στη χώρα του Νοτίου Καυκάσου είναι δυνατή.

Γελοιότητες Γεωργιάδη: «Αμερικανός τουρίστας ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με το ΕΣΥ, που θα μετακομίσει στην Ελλάδα»

 Όπως αναφέρει, ο Αμερικανός συνέκρινε τις ιατρικές υπηρεσίες της Ελλάδας και των ΗΠΑ καθώς και το κόστος αυτών, ενώ εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ που αποφάσισε να μετακομίσει στη χώρα μας και να φτιάξει την οικογένειά του εδώ

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προέβη σε ανάρτηση στο «X», με αφορμή την ιστορία ενός Αμερικανού τουρίστα που χρειάστηκε επειγόντως θεραπεία στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρει, ο Αμερικανός συνέκρινε τις ιατρικές υπηρεσίες της Ελλάδας και των ΗΠΑ καθώς και το κόστος αυτών, ενώ εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ που αποφάσισε να μετακομίσει στη χώρα μας και να φτιάξει την οικογένειά του εδώ.

Ισχυρό πλήγμα της Ρωσίας στο Kharkiv - Η βόρεια στρατιά διέλυσε καμουφλαρισμένες ουκρανικές θέσεις

 Το ρωσικό πυροβολικό έπληξε τον ουκρανικό στρατό με σφοδρότητα μετά την αναγνώριση καμουφλαρισμένων θέσεων του

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση σε συγκέντρωση στρατιωτικού εξοπλισμού και προσωπικού των μαχητών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kharkiv.
Μάλιστα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε κι ένα σχετικό βίντεο από την επίθεση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλα ξεκίνησαν «με τον εντοπισμό του εχθρού».

Orban (Ουγγαρία): Η Le Pen διώκεται άδικα όπως ακριβώς και οι Trump, Salvini

 «Donald Trump, Matteo Salvini και τώρα η Marine Le Pen. Όλοι περήφανοι πατριώτες, όλοι υπό επίθεση από το δικαστικό σύστημα»

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban εξέφρασε την υποστήριξή του προς τη Marine Le Pen, ηγέτιδα της κοινοβουλευτικής ομάδας του γαλλικού κόμματος National Rally, η οποία κατηγορήθηκε πρόσφατα για πλασματική πρόσληψη βοηθών της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Donald Trump, Matteo Salvini και τώρα η Marine Le Pen. Όλοι περήφανοι πατριώτες, όλοι υπό επίθεση από το δικαστικό σύστημα. Συνεχίστε να αγωνίζεστε, κα Le Pen!» έγραψε στη σελίδα του στο X (πρώην Twitter).

Zelensky (Ουκρανία): «Πολύ δύσκολη» η κατάσταση στα μέτωπα των μαχών

 Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν την κοινότητα Νελίπιβκα, νότια της στρατηγικής σημασίας πόλης Τορέτσκ.

O πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky χαρακτήρισε «πολύ, πολύ δύσκολη» την κατάσταση στα μέτωπα των μαχών με τους ρώσους εισβολείς, υπογραμμίζοντας πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις καλούνται να καταβάλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια κατά την περίοδο του φθινοπώρου.

Άστραψε και βρόντηξε η Zakharova κατά Blinken: Μόνο ένας αχρείος θα έβαζε στην ίδια πρόταση τη Ρωσία με τους ναζί

 Στις ΗΠΑ υπάρχουν μνημεία για τους φασίστες και τους συνεργάτες των ναζί, υπενθύμισε με νόημα η Zakharova

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, σε εμφανώς ενοχλημένο τόνο, χαρακτήρισε τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, Anthony Blinken, «αχρείο» μετά τη δήλωσή του ότι η Ρωσία δήθεν διαπράττει εγκλήματα στην Ουκρανία, εκέι όπου συνέβη η τραγωδία του Babi Yar.
«Μόνο ένας αχρείος θα μπορούσε να αφήσει

Συναγερμός στον Βόλο, μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο - Έσπευσε στη ΒΙΠΕ η Πυροσβεστική

 Οι φλόγες εξακολουθούν να κατακαίνε τον χώρο της μονάδας, ενώ πυκνοί καπνοί καλύπτουν την περιοχή

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται σε εργοστάσιο στη ΒΙΠΕ, τη Βιομηχανική περιοχή του Βόλου.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο και μέχρι αυτή τη στιγμή οι φλόγες εξακολουθούν να κατακαίνε τον χώρο της μονάδας, ενώ πυκνοί καπνοί καλύπτουν την περιοχή.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, ωστόσο παραμένει άγνωστο αν υπήρχαν άτομα εντός του εργοστασίου κατά την έναρξη της φωτιάς.

Χτύπημα ακριβείας των Ρώσων: «Καταιγίδα» από Iskander διέλυσε τρένο των Ουκρανών που μετέφερε 1.300 τόνους πυρομαχικών

 Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατάφεραν σοβαρότατο πλήγμα κατά των Ουκρανών με πυραύλους Iskander-M στο σημείο εκφόρτωσης της σιδηροδρομικής αμαξοστοιχίας στο χωριό Καζάνκα, στην περιοχή Nikolaev.

Όπως ενημερώνει σχετικά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το τρένο μετέφερε έως και 1.300 τόνους πυρομαχικών, τα οποία είχαν σχεδιαστεί για αρκετές εβδομάδες χτυπημάτων από την ουκρανική πλευρά.
Από το χτύπημα φαίνεται πως καταστράφηκαν 12 βαγόνια με πυρομαχικά, μερικά εκ των οποίων ήταν δυτικής κατασκευής και προέλευσης.

CIA: ΗΠΑ και Ουκρανία ξέμειναν από «σχέδια ήττας» της Ρωσίας – Το Ugledar δείχνει το τέλος... έρχονται στιγμές Γιουγκοσλαβίας

 Τελικά τίποτε δεν πάει όπως θέλουν οι Αμερικανοί αν και υπάρχει πολύ χειρότερη έκδοση για την Ουκρανία όλα είναι μια καταστροφή.


Οι αμερικανοί ντράπηκαν να παρουσιάσουν το σχέδιο νίκης του Zelensky στο Κογκρέσο

Οι πληρωμές τόκων για ένα σημαντικό πολιτικό χρέος έχουν λήξει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αυτό το χρέος, όπως και πολλά άλλα χρέη του σύγχρονου κόσμου, συνδέεται με την Ουκρανία: ο Λευκός Οίκος έπρεπε να παρουσιάσει στο Κογκρέσο ένα σχέδιο για τη νίκη της Ουκρανίας επί της Ρωσίας.

Βαρύ πρόστιμο 9,2 εκατ. ευρώ στη Motor Oil από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για παρεμπόδιση ελέγχου

 Μεγάλο πρόστιμο επέβαλλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στη Motor Oil αλλά και σε φυσικό πρόσωπο, για παρεμπόδιση-δυσχέρανση επιτόπιου ελέγχου, στο πλαίσιο ευρύτερης έρευνας για την αγορά πετρελαιοειδών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αποφασίστηκε να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 9,2 εκατ. ευρώ στην εταιρεία και 50.000 ευρώ σε φυσικό πρόσωπο «αφού ελήφθη υπόψη η ιδιαίτερη σοβαρότητα της εν λόγω συμπεριφοράς, η απαξία και η επίπτωσή της στη διενεργούμενη έρευνα».

Πύρινη κόλαση στην Κορινθία, στα Τρίκαλα η φωτιά - Επεκτάθηκε και στην Αχαΐα - Στάχτη δάση, σπίτια - 2 νεκροί

 Μία ακόμη περιβαλλοντική καταστροφή προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των τελευταίων ετών για τη χώρα μας, καθώς η πυρκαγιά που ξεκίνησε από τα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας το μεσημέρι της Κυριακής 29/9, έλαβε τεράστιες διαστάσεις και μετέτρεψε σε στάχτη την πανέμορφη περιοχή γύρω από την Ευρωστίνη. 

Εξαιτίας της πυρκαγιάς έχασαν τη ζωής τους και δύο άνθρωποιάντρες ηλικίας 35 και 40 ετών που είχαν πάει για να βοηθήσουν στην κατάσβεση σε μαντρί στην περιοχή Άνω Πιτσά Κορινθίας.

Opinion Poll: Καθηλωμένη η ΝΔ στο 27,1%, 2ο το ΠΑΣΟΚ στο 14%, διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, 5ος με 7,7% - Δημοφιλέστερος ο Γερουλάνος

 Το κυβερνών κόμμα προηγείται με 12 μονάδες έναντι του ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται ως πέμπτο κόμμα και μάλιστα με ισχνά μονοψήφια ποσοστά

Σε ρηχά νερά και πολύ μακριά από το άτυπο ταβάνι του 30% εμφανίζεται να κινείται η Νέα Δημοκρατία στην τελευταία δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του σταθμού Action24, κάτι που αποτυπώνει την διαρκή πολιτική φθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Ακόμη κι έτσι ωστόσο, το κυβερνών κόμμα προηγείται με 12 μονάδες έναντι του ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται ως πέμπτο κόμμα και μάλιστα με ισχνά μονοψήφια ποσοστά.