Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Chevrolet Spark λανσάρει η General Motors.

Η General Motors επιβεβαίωσε ότι θα κατασκευάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της όχημα -μια έκδοση του μικρού Chevrolet Spark- με στόχο να ανταγωνιστεί το Leaf της Nissan..
Η ηλεκτρική έκδοση του Spark θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και σε επιλεγμένες αγορές παγκοσμίως το 2013.
Αναλυτές της αγοράς “πράσινων” αυτοκινήτων επισημαίνουν πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν ακόμα “κερδίσει” το αγοραστικό κοινό.
Ειδικότερα, για την αμερικανική αγορά, ως αιτίες προβάλλονται η έλλειψη πολλών εναλλακτικών επιλογών, η απουσία υποδομών φόρτισης των οχημάτων, οι υψηλές τιμές λιανικής που προτείνουν οι κατασκευαστές, αλλά και οι χαμηλές τιμές των υγρών καυσίμων σε σύγκριση με άλλες βιομηχανικές χώρες.
Το λανσάρισμα του ηλεκτρικού Spark αποτελεί μέρος των προσπαθειών που καταβάλλει η General Motors για να διεκδικήσει τον τίτλο της “πιο πράσινης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο” από την Toyota, κατασκευάστρια του αδιαφιλονίκητου πρωταθλητή στα υβριδικά, Prius.
H General Motors, όπως και οι υπόλοιποι μεγάλοι κατασκευαστές, κινείται με γνώμονα την ανάπτυξη ενεργειακά αποδοτικών οχημάτων, λόγω των ορίων που έχει θέσει το αμερικανικό κράτος για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου ως το 2025.
econews

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...