Το αυτοκίνητο του ενός ευρώ! (vid & pics

Η Opel θα παρουσιάσει στην έκθεση της Φρανκφούρτης ένα πειραματικό μίνι, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση ενός μοντέλου παραγωγής με πιθανότατο λανσάρισμα το 2014. Πρόκειται για ένα μοντελάκι με..
εξαιρετικά μικρές διαστάσεις, καθώς το μήκος του δεν φτάνει καν τα τρία μέτρα, ενώ και το πλάτος του είναι λιγότερο από ένα μέτρο. Γιαυτό και ο συνοδηγός κάθεται πίσω από τον οδηγό μέσα στον αεροδυναμικό θάλαμο επιβατών με το φουτουριστικό ντιζάιν.
Οι άνθρωποι της γερμανικής μάρκας επέλεξαν αλουμίνιο και ανθρακονήματα για εξοικονόμηση βάρους και όντως το Opel RAK e Concept ζυγίζει το ένα τρίτο σε σχέση με ένα αντίστοιχο μοντέλο συμβατικής κατασκευής. Για κίνηση φροντίζει ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα, που επιτρέπει στο διθέσιο μοντελάκι να πιάσει τα 120 χλμ./ώρα και προσφέρει περίπου 100 χλμ. αυτονομία. Μάλιστα η Opel υπερηφανεύεται ότι η πλήρης φόρτιση των μπαταριών κοστίζει μόλις ένα ευρώ, δηλαδή καλύπτεις με αυτό το κόστος σχεδόν εκατό χιλιόμετρα.
Οι άνθρωποι της εταιρείας τονίζουν ότι δεν πρόκειται για εξωπραγματική μελέτη, αλλά για ένα όχημα με ρεαλιστικές προοπτικές στο μέλλον, γιαυτό και κάνουν ήδη σκέψεις για ένα χαμηλό κόστος παραγωγής. Μέσα σε αυτές περιλαμβάνεται και η εξέλιξη μίας φτηνής έκδοσης με τελική ταχύτητα έως 45 χλμ./ώρα, οπότε θα μπορούσαν να την οδηγήσουν στη Γερμανία και σε ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες ακόμη και δεκαεξάχρονοι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...