Ελλάδα.News.-ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ERT.NET,

«Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος εξαπάτησε τους πολίτες με την υπόσχεση της διαπραγμάτευσης και υφάρπαξε την ψήφο τους, δεν έχει την απαιτούμενη αξιοπιστία έναντι των Ελλήνων, στους οποίους και λογοδοτεί, να υπόσχεται ότι τα επώδυνα μέτρα θα είναι τα τελευταία, όταν δεν τολμά, όπως τουλάχιστον είχε κάνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου το 2010, να συναρτήσει τη διάψευση μιας τέτοιας υπόσχεσης με την αυτόματη και άμεση παραίτηση του», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης.


ΣΥΡΙΖΑ: Τα νέα μέτρα οδηγούν σε νέο σπιράλ ύφεσης 

 

Επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο για τα νέα μέτρα, εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «ούτε η πιο νοσηρή μνημονιακή φαντασία δεν μπορούσε να συλλάβει πως, μετά τις τελευταίες εκλογές, το μήνυμα του ελληνικού λαού για αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής θα γινόταν, τόσο γρήγορα και τόσο ξεδιάντροπα, κουρελόχαρτο για την κυβέρνηση και τους δανειστές».Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι τα νέα μέτρα, για τα οποία ένα Θεός γνωρίζει σε τι ύψος τελικά θα φτάσουν, οδηγούν σε ένα καινούριο σπιράλ λιτότητας και ύφεσης, με απροσδιόριστες συνέπειες για την κοινωνία. Θα αφήσουν, προσθέτει, μια χώρα υποθηκευμένη στους δανειστές, χωρίς σχολεία και νοσοκομεία, εκατομμύρια ανέργους, εξαθλιωμένους πολίτες και ανήμπορους συνταξιούχους...

«Ο κ. Σαμαράς, που κρύβεται από την ελληνική Βουλή και τον ελληνικό λαό, αποτελεί τον καλύτερο εγγυητή των συμφερόντων των δανειστών και το νεκροθάφτη των προσδοκιών του λαού μας για ανάπτυξη, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτός και η κυβέρνησή του είναι επικίνδυνοι για τη χώρα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Κάρυστο- Σε ύφεση οι φωτιές σε Λακωνία, Πάργα

 Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 3.45 τα ξημερώματα, σε χαμηλή βλάστηση στα Μεσοχώρια του Δήμου Καρύστου, στην Εύβοια. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, η οποία ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, επιχειρούν 10 οχήματα της Πυροσβεστικής με 20 άνδρες και δυο ομαδες πεζοπορο. Ρίψεις νερού κάνουν και τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Εν τω μεταξύ σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στο Ξεροκάμπι Λακωνίας και στο Μεσσοπόταμο Πάργας.

Χωρίς πίστωση από σήμερα τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Αναστέλλουν από σήμερα οι φαρμακοποιοί την πίστωση προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Επίσης, οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΠΥ έχουν εξαγγείλει από τη Δευτέρα επαναλαμβανόμενες πενθήμερες επισχέσεις εργασίας. Για το θέμα μίλησε το πρωί στην εκπομπή ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗ ΝΕΤ, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, ο οποίος υπογράμμισε ότι αυτοί που έχουν την ευθύνη για την κατάσταση είναι οι φαμακοβιομηχανίες και οι προμηθευτές, οι οποίοι δεν τους δίνουν φάρμακα με πίστωση, ενώ «τόσα χρόνια έχουν κερδίσει μεγάλα ποσά».«Πρέπει να προπληρώνουμε τα φάρμακα και εάν δίνουμε επιταγές κάποιων ημερών και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε, οι εταιρείες μάς σφραγίζουν τις επιταγές και μπαίνουμε στον Τειρεσία», δήλωσε ο κ. Λουράντος, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι οι φαρμακοβιομηχανίες και ιδιαίτερα οι γερμανικές δεν δίνουν πλέον με πίστωση, ούτε στον ΕΟΠΥΥ ούτε και στα νοσοκομεία, που άλλωστε χρωστάνε πάρα πολλά.Βασικό αίτημα των φαρμακοποιών, όπως είπε, είναι να μην σφραγίζονται οι επιταγές τους προς τις φαρμακοβιομηχανίες, όταν δεν μπορούν να πληρώσουν, γεγονός που οφείλεται στο ότι το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν τους πληρώνουν. Μάλιστα, κατήγγειλε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία τους χρωστάνε όλο το 2011, και το κράτος δεν δέχεται να προχωρήσει σε συμψηφισμό, παρά το γεγονός ότι χρωστάει στους φαρμακοποιούς περισσότερα από 600 δισ., ενώ παράλληλα τους ζητά να πληρώσουν και την εφορία για χρήματα που δεν έχουν εισπράξει.Ο κ. Λουράντος ανέφερε επίσης ότι τα φάρμακα για τα ΑΜΕΑ δίδονται από τα νοσοκομεία, στα οποία οι φαρμακοβιομηχανίες δεν κάνουν πίστωση.

Eμπρησμός στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρ.Φλωράκης»-

Καταγγέλει το ΚΚΕ

Εμπρηστικό μηχανισμό πέταξαν άγνωστοι στις 5 τα ξημερώματα, στο μουσείο- βιβλιοθήκη "ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ" στο Χαλάνδρι, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές. Οι δράστες πέταξαν τον μηχανισμό προς το μπαλκόνι του διώροφου κτιρίου και έσπευσαν να εξαφανιστούν.
Με ανακοίνωση του το ΚΚΕ, καταγγελει την απόπειρα εμπρησμού του επιμορφωτικού κέντρου, το οποίο στεγάζεται στο σπίτι που είχε παραχωρήσει στο ΚΚΕ ο Χαρίλαος Φλωράκης. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για αντιλαϊκή, αντικομμουνιστική προβοκατόρικη δράση και ότι οι τραμπούκοι εμπρηστές πρέπει να αποκαλυφθούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...