«Η επίθεση για μένα είναι το σημαντικότερο κομμάτι»

Έβαλντ Λίνεν: Δε βάζουμε εύκολα γκολ

Συνήθως οι προπονητές αναφωνούν «δεν θέλω δίκιο, άμυνα θέλω». Ο Έβαλντ Λίνεν όμως, γενικά, δεν είναι συνηθισμένη περίπτωση.

Στην πρώτη ομιλία του λοιπόν προς τους παίκτες της ΑΕΚ αναγνώρισε πως τα επτά γκολ που έχουν δεχθεί ως τώρα είναι πολλά..

Τους ξεκαθάρισε ωστόσο ότι σοβαρότερο πρόβλημα έχει διαγνώσει στην επίθεση κι εκεί είναι που σκοπεύει να δώσει βάρος στις προσεχείς προπονήσεις.

Αφού λοιπόν ο Ανδρέας Δημητρέλος τον παρουσίασε στους «κιτρινόμαυρους» (μιλώντας για έναν προπονητή εγνωσμένης αξίας, στον οποίο υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη ότι μπορεί ν’ αλλάξει την εικόνα της ομάδας και να τη βγάλει από τη δύσκολη θέση) τον λόγο πήρε ο ίδιος ο Λίνεν.

«Πάμε να κάνουμε μια νέα αρχή. Έχω δει αρκετά παιχνίδια της ΑΕΚ. Έχουμε δεχθεί επτά γκολ στο πρωτάθλημα και είναι πολλά για την ΑΕΚ. Δεν είμαστε η χειρότερη άμυνα, μπορούμε να βελτιωθούμε εκεί. Η επίθεση όμως είναι πολύ σημαντικό θέμα, για μένα το σημαντικότερο κομμάτι. Δεν βάζουμε εύκολα γκολ. Εκεί έχουμε πρόβλημα και θα δουλέψουμε πολύ. Δεν είναι μόνο η φάση, η σέντρα, το να βάλεις γκολ. Χρειάζεται καλή κυκλοφορία, να κρατάς σωστά την μπάλα και μετά να σκοράρεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε λοιπόν ότι σε γενικές γραμμές «πρέπει να μάθουμε τι πρέπει να κάνουμε και τι θέλουμε στον αγωνιστικό χώρο», ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα δεχθεί κρούσματα μη συμμόρφωσης στο πλάνο της ομάδας:

«Θέλω να ξέρετε ότι η πειθαρχία είναι πολύ σημαντική για μένα. Ένα κομμάτι είναι οι κίτρινες κάρτες. Δεν θέλω να ξαναδώ εύκολες κάρτες. Έτσι δίνουμε εύκολα στημένες φάσεις στον αντίπαλο και κινδυνεύουμε με αποβολές. Θέλω μεγάλη προσοχή σε αυτό».

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...