Συνεχίζεται ο Γολγοθάς: Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό και την Κυριακή

Συνεχίζεται ο «Γολγοθάς» των Αθηναίων καθώς μπορεί το μετρό, το τραμ και ο ηλεκτρικός να τέθηκαν και πάλι σε λειτουργία μετά την επίταξη, ωστόσο, η πρωτεύουσα θα μείνει χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ πιθανότα για όλο το Σαββατοκύριακο. Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) κήρυξε νέα 48ωρη απεργία ενώ μέχρι.
τη Δευτέρα θα μείνουν ακινητοποιημένα ο προαστιακός και τα τρένα του ΟΣΕ εξαιτίας νέων 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.
Πολλά, πάντως, θα κριθούν το μεσημέρι του Σαββάτου στη σύσκεψη όλων των σωματείων των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ, στα γραφεία της πρώην ΕΘΕΛ, στην περιοχή του Ρέντη. Εκεί θα υπάρξει ο σχεδιασμός για νέες απεργίες ή για λήξη των κινητοποιήσεων. Η κυβέρνηση βρίσκεται επί ποδός καθώς ίσως υπάρξει νέος γύρος αντιπαράθεσης με τους εργαζόμενους των υπολοίπων συγκοινωνιακών μέσων.
Η ΟΣΜΕ σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τις απογευματινές ώρες "Η Κυβέρνηση αποφάσισε το δρόμο της σύγκρουσης αντί του διαλόγου απέναντι στους εργαζόμενους στις Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την σκληρή και απαράδεκτη απόφαση της επιστράτευσης για τους εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς. Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας, ύστερα από έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα 25/1/2013, αποφάσισε να προκηρύξει: 48ωρη απεργία για το Σάββατο 26/1/2013 και την Κυριακή 27/1/2013
για τους εργαζόμενους στις οδικές συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ Α.Ε)
ΖΗΤΑΜΕ
α) να ανακληθεί άμεσα το βάρβαρο και αντεργατικό μέτρο της πολιτικής επίταξης στα μέσα σταθερής τροχιάς
β) να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για σύναψη Σ.Σ.Ε στους Οργανισμούς Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας."
Όσο για τον προαστιακό και τα τρένα του ΟΣΕ καταργούνται τα ακόλουθα δρομολόγια:
Σάββατο 26/01/2013 - Κυριακή 27/01/2013 και Δευτέρα 28/01/2013 (ημέρες των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών)
Καταργούνται τα δρομολόγια των επιβατικών και εμπορικών αμαξ/χιών του δικτύου, καθώς και των λεωφορείων που πραγματοποιούν εσωτερικές μεταφορές εντός του δικτύου, εκτός των τουριστικών αμαξ/χιών στη διαδρομή Διακοπτό - Καλάβρυτα - Διακοπτό, που κυκλοφορούν βάσει προγράμματος.
Επισημαίνεται ότι:
Στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα, τη Δευτέρα (28/01/2013) προς Τρίτη (29/01/2013) οι αμαξ/χίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.
Την Τρίτη 29/01/2013 (επόμενη ημέρα των απεργιών)
Στη γραμμή Αλεξανδρούπολη - Δίκαια ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1681.
Στη γραμμή Φλώρινα - Θεσσαλονίκη ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...