ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 73-74 «Βασιλική» πρόκριση στη Μαδρίτη! (vds)

Δείχνοντας χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, ο Παναθηναϊκός πήρε νίκη (73-74) εξαιρετικής σημασίας μέσα στην Μαδρίτη επί της Ρεάλ μετά από ένα ψυχοφθόρο παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό.


Αυτή η νίκη σε συνδυασμό με την ήττα της Μάλαγα στην Ισπανία από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (σ.σ. με 66-70) φέρνει σε πλεονεκτική θέση την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη για την πρόκρισή της στους «8».

Πλεον οι «πράσινοι» θέλουν μία νίκη στις δύο τελευταίες αγωνιστικές του Top-16 (σ.σ. ή μία ήττα των Ανδαλουσιάνων) ώστε να σφραγίσουν και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Ηγέτες για τον Παναθηναϊκό οι Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής, έστω κι αν στα τελευταία λεπτά αμφότεροι ήταν άστοχοι όταν το ματς πήγε στη «ρουλέτα» των βολών. Ειδικά ο πρώτος είχε 3/4 στα τελευταίαν 12 δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να τεθεί σε κίνδυνο.

Πολύτιμοι και οι Ούκιτς, Σόφο, ενώ σημείο κλειδί αποτέλεσε η εξαιρετική άμυνα του «τριφυλλιού» που οδήγησε την Ρεάλ στο απίστευτο 2/17 τρίποντα μέσα στο σπίτι της!

Στον ρυθμό που ήθελε

Μπορεί το ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό να ήταν νωθρό -απόρροια και της πιεστικής άμυνας της Ρεάλ η οποία ήταν προσαρμοσμένη πάνω στον Διαμαντίδη (σ.σ. τον)-, ωστόσο το σε γενικό γραμμές το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε σχεδόν όπως το ήθελε ο Παναθηναϊκός. Κρατώντας τον ρυθμό χαμηλά, οι «πράσινοι» επέτρεψαν στην «βασίλισσα» να σκοράρει με… αίμα (σ.σ. μόλις 14π. ) και αν οι ίδιοι είχαν μερικές καλύτερες επιλογές και ταυτόχρονα απέφευγαν τα πολλά λάθη (σ.σ. 5 στο α' δεκάλεπτο), τότε ίσως να προηγούνταν με διαφορά μεγαλύτερη του +3 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Συνέχισε βάσει… πλάνου

Και στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που ήλεγχε απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα. Οι «πράσινοι» δεν επέτρεπαν στην Ρεάλ να βρει ανοικτό γήπεδο, ούτε να σουτάρει… κατά βούληση από τα 6,75μ όπως αρέσκεται σε κάθε της παιχνίδι. Καθοδηγούμενος «μαεστρικά» από έναν Διαμαντίδη (σ.σ. πρώτος σκόρερ με 10π. στο ημίχρονο) το «τριφύλλι» προηγήθηκε ακόμη και με 7π. (29-36 στο 19'), παίρνοντας πολύτιμες λύσεις και από τον Τσαρτσαρή. Από την «κοιμισμένη» Ρεάλ ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ήταν εκείνος που την αφύπνισε σε κάποιες στιγμές, στερώντας από τον Παναθηναϊκό να πάει στην ανάπαυλα με μεγαλύτερο «αέρα».
Κακός στην επίθεση, στο +7 η Ρεάλ

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Πεδουλάκη παρουσιάστηκε πολύ κακή επιθετικά, υποπίπτοντας, συν τοις άλλοις, σε αρκετά και συνεχόμενα λάθη. Ετσι η Ρεάλ έστω κι αν δεν έπιασε καμία σπουδαία απόδοση, κατάφερε σιγά-σιγά με λύσεις από την περιφέρεια κυρίως (σ.σ. Ροντρίγκεθ, Φερνάντεθ, Κάρολ) να ξεφύγει για πρώτη φορά με 7π. (53-46 στο 29'). Είναι ενδεικτικό ότι σε 9 λεπτά οι «πράσινοι» είχαν σημειώσει μόλις 8 πόντους και στην ουσία έδιναν τη δυνατότητα στη Ρεάλ να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Στο-5 και ολική επαναφορά!

Για μεγάλο διάστημα στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός δεν είχε ρυθμό, ειδικά στην επίθεση με τους παίκτες του να πετούν, πολλές επιθέσεις στα «σκουπίδια» (σ.σ. ειδικά ο Μπράμος ήταν πολύ άστοχος). Οι Μαδριλένοι με τον Ρούντι Φερνάντεθ θα αφυπνίζεται προσπέρασαν με 63-58 (στο 35'), δείχνοντας να ελέγχουν απόλυτα το ματς. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν τα παράτησε. Με τρίποντα των Ματσιούλις και Διαμαντίδη, ένα λέι απ του Ούκιτς και 2/2 βολές του Λάσμε προσπέρασε με 65-68 1,5 λεπτό πριν το φινάλε γυρνώντας όχι μόνο το σκορ, αλλά και την ψυχολογία!

Με το σκορ στο 67-69 (σ.σ. από 1/2 βολές του Ματσιούλις), ακολούθησε κρίσιμο λάθος του Μπέγκιτς με το παιχνίδι να οδηγείται στην ρουλέτα των βολών. Εστω κι αν οι Τσαρτσαρής (4/6) και Διαμαντίδης (1/4) δεν αποδείχθηκαν... λίρα εκατό από τη γραμμή των βολών (σ.σ. τους... μιμήθηκε ο Γιούλ), ο Παναθηναϊκός έφτασε πανηγυρικά σε μια μεγάλη νίκη - πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 33-38, 53-49, 73-74

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 17(1), Σουάρεθ 3, Ρέγιες 6, Μίροτιτς 17, Ροντρίγκεθ 10, Χετσχάιμερ, Μπέγκιτς 9, Κάρολ 4, Γιουλ 7(1), Σλότερ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 3(1), Ματσιούλις 4, Ούκιτς 12(2τρ., 6ριμπ.), Λάσμε 10, Τσαρτσαρής 16(2), Διαμαντίδης 14(2), Γκιστ 4, Μπανκς 3(1), Ξανθόπουλος, Σκορδίλης 2, Σχορτσανίτης 6.


Επιμέλεια: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΤΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...