Ρώμη: Έτοιμα τα άμφια του νέου Πάπα

Πυρετώδεις ήταν οι εργασίες το τελευταίο διάστημα στο κατάστημα του οίκου Γκαμαρέλι στη Ρώμη, που από το 1978 ράβει τα άμφια για τον εκάστοτε Πάπα.
Οι τρεις στολές, που βρίσκονται στη βιτρίνα του καταστήματος αντιστοιχούν σε τρία διαφορετικά μεγέθη: μικρό, μεσαίο, μεγάλο.

Κι αυτό επειδή δεν είναι γνωστό εκ των προτέρων ποιός είναι ο νέος Πάπας.
Οι άνθρωποι του οίκου ήθελαν να είναι έτοιμοι έως τη στιγμή που θα βγει λευκός καπνός από τον κεντρικό εξώστη της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.
“Υπάρχουν τρεις στολές. Η μία είναι λευκή με την κόκκινη κάπα. Θα τη φορέσει ο Άγιος Πατέρας, μόλις βγει στο μπαλκόνι, αμέσως μετά την εκλογή του, λέει ο διευθυντής του Οίκου”, Λορέντζο Γκαμαρέλλι.
Τα άμφια του νέου Πάπα είναι πρόκληση για τον Οίκο Γκαμαρέλλι. Όπως και το μέγεθος των κόκκινων παπουτσιών του. Για αυτό υπάρχουν κόκκινα παπούτσια σε όλα τα μεγέθη.
“Θα διπλωθούν και θα τοποθετηθούν σε κουτιά, ανάλογα με το μέγεθός τους. Όλα όσα φορά ο Πάπας από την κορυφή ως τα νύχια, αλλά και τα είδη που χρειάζεται. Το κάθε ρούχο έχει το δικό του κουτί και όποιος είναι ο επόμενος Πάπας θα το παραλάβει, σύμφωνα με το μέγεθός του. Το ένα είναι μικρό, το άλλο μεσαίο και το άλλο μεγάλο, διότι δεν ξέρουμε το μέγεθός του”, εξηγεί η μοδίστρα Τερέσα Παλομπίνι.
Το υλικό που χρησιμοποιείται για τα άμφια του Πάπα είναι το μαλλί. Ειδικά μάλιστα αυτήν την περίοδο.
Τρία έως πέντε άτομα μόνο ασχολήθηκαν με τη δημιουργία των τριών στολών, ουδείς άλλος και ο τρόπος εργασίας τους είναι μυστικός.
Όπως μυστικός είναι και ο τρόπος παράδοσης της στολής στο νέο Πάπα.
Η διακριτικότητα άλλωστε είναι το σήμα κατατεθέν του Οίκου.





 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...