Υπό παραίτηση ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής

Υπό παραίτηση τελεί ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής, σύμφωνα με πληροφορίες από την Λευκωσία. Ο κ. Σαρρής αναχώρησε νωρίς το απόγευμα για τη Μόσχα, προκειμένου να έχει συναντήσεις με ρώσους αξιωματούχους.


Ο κ. Σαρρής θα μεταφέρει στο ρώσο ομόλογό του Αντόν Σιλουάνοφ τις θέσεις της κυπριακής κυβέρνησης, μετά την πρωτοφανή απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων. Η συνάντηση Σαρρή - Σιλουάνοφ είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη το μεσημέρι.

Δραματικές είναι οι στιγμές στην Κύπρο, μετά την παραδοχή του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ότι δεν εξασφαλίζεται στη Βουλή η απαιτούμενη πλειοψηφία για το νομοσχέδιο που αφορά το κούρεμα των καταθέσεων.

Ερωτηθείς πώς θα χειριστεί την κατάσταση, είπε ότι η κυβέρνηση έχει τα σχέδιά της, δηλαδή «Σχέδιο Β», αλλά δεν το ανακοινώνει.

Με δεδομένο ότι δεν εξασφαλίζεται πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων υπέρ του σχεδίου κουρέματος των καταθέσεων, η κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη φαίνεται ότι προσανατολίζεται στην αποχή των βουλευτών του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) από την ψηφοφορία, ώστε το νομοσχέδιο να καταψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία και να σταλεί μήνυμα στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στη Λευκωσία. Ο πρόεδρος όρισε για το απόγευμα της Τρίτης νέα συνάντηση πολιτικών αρχηγών σε μια προσπάθεια να τους πείσει.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...