Βατικανό: H καμινάδα τοποθετήθηκε στην Καπέλα Σιστίνα

Εργάτες τοποθετούν την καμινάδα, στην κορυφή της Καπέλα Σιστίνα, από την οποία θα βγεί ο λευκός καπνός που σηματοδοτεί την εκλογή νέου Πάπα, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη.
Το κογκλάβιο των καρδιναλίων θα κλειδωθεί κατά τα ειωθότα σε μία αίθουσα μέχρι να αποφασίσει για τον νέο Ποντίφηκα, με τους πιστούς να περιμένουν το σήμα που παραδοσιακά δίνεται με καπνό.

Η απόφαση για το κλείδωμα των καρδινάλιων σε μια αίθουσα είχε ληφθεί για να επιταχυνθεί η εκλογή του νέου πάπα αφού σε ορισμένες περιπτώσεις, λόγω εσωτερικών διαφωνιών, η διαδικασία διαρκούσε για πολλά χρόνια.
Ο κόσμος που έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται έξω από την Βασιλική του Αγίου Πέτρου, μας είπε: “Eίμαστε χαρούμενοι και ανυπομονούμε. Επιτέλους θα έχουμε καινούργιο Πάπα, ας ελπίσουμε ότι θα είναι τόσο καλός όσο ο τελευταίος.”
“Είναι σωστό που θα εκλεγεί νέος Πάπας σύντομα, γιατί ο Πάπας Βενέδικτος, ήταν κουρασμένος και επέλεξε να παραιτηθέι, οπότε καλά κανουν και επισπεύδουν τις διαδικασίες επίλογής νέου Ποντίφικα. “
Οι 115 καρδινάλιοι που εκλέξουν τον νέο Πάπα βρίσκονται ήδη στην Ρώμη, ενώ η διαδικασία δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. Το Βατικανό έχει δηλώσει πάντως,ότι θα ήθελε ο νέος Πάπας να έχει εκλεγεί έως το Πάσχα των Καθολικών.
 Περισσότερα για

Εντός της ημέρας η ημερομηνία που ξεκινά η εκλογή νέου Πάπα

Συγκινημένο το πλήθος στο Καστέλ Γκαντόλφο

Υπακοή στο νέο Πάπα δεσμεύτηκε ότι θα δείξει ο Βενέδικτος

Η παραίτηση του Βενέδικτου «θείο δώρο» για τους εμπόρους της Ρώμης

phgh

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...