Νέλσον Μαντέλα: Ανταποκρίνεται πλήρως στη θεραπεία

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία της βελτίωσης της υγείας του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής, Ν. Μαντέλα, ο οποίος νοσηλεύεται με πνευμονική λοίμωξη.
Σε σημερινή ανακοίνωση από το γραφείο του προέδρου Τζέικομπ Ζούμα, αναφέρεται για τον 94χρονο Μαντέλα και σύμβολο του αγώνα ενάντια στο απαρτχάιντ,
«Οι γιατροί αναφέρουν ότι κάνει σταθερή πρόοδο. Παραμένει για παρακολούθηση και θεραπεία στο νοσοκομείο. Ο Ν. Μαντέλα έχει υψηλό ηθικό και έφαγε πλήρες πρόγευμα». Ενδεικτικό της αγωνίας με την οποία παρακολουθούν οι Νοτιοαφρικανοί την εξέλιξη της υγείας του Μαντέλα, είναι ότι στην Καθολική Εκκλησία Ρετζίνα Μούντι του Σοβέτο, όπου ζούσε κάποτε ο Μαντέλα, οι πιστοί άναψαν κεριά δηλώνοντας ότι «είμαστε ελεύθεροι χάρη σ' αυτόν».
Διήμερη περιοδεία στην Ευρώπη, θα πραγματοποιήσει στις 8 και 9 Απριλίου ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λιου. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο κ. Λιου με αυτή του την ιδιότητα.Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν έχει προγραμματιστεί στις 8 Απριλίου ο Αμερικανός αξιωματούχος να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ε.Ε, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, στις Βρυξέλλες. Την ίδια μέρα θα μεταβεί στην Φρανκφούρτη, όπου ο κ. Λιου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Την… 

Focus: Oι απόψεις των Γερμανών για τις κριτικές που δέχονται

Έρευνα η οποία καταγράφει την εικόνα και τις απόψεις, της κοινής γνώμης της Γερμανίας, για τις κριτικές που δέχεται η χώρα, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί, έδωσε στη δημοσιότητα το περιοδικό Focus.
Σε δείγμα 1.000 πολιτών το 56% των ερωτηθέντων, δεν κατανοεί τις επιθέσεις που δέχεται η χώρα, από το εξωτερικό, ενώ το 40% αντιλαμβάνεται την αναταραχή που προκαλεί στην ευρωζώνη, η στάση της Γερμανίας, ειδικά την τελευταία περίοδο, με τις αποφάσεις για την Κύπρο.
Στο ίδιο περιοδικό, ο υποψήφιος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) στις εκλογές του Σεπτεμβρίου για την καγκελαρία Ράινερ Μπρίντερλε, δηλώνει ότι: πως «οι Γερμανοί φορολογούμενοι δείχνουν κατανόηση για τους φόβους και τις ανησυχίες των ανθρώπων στην Κύπρο. Εντούτοις δεν το κατανοούν όταν μας κτυπούν όποτε το τείνουμε το χέρι για να προσφέρουμε βοήθεια».

«Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» - «Νιου Γιορκ Τάιμς»: Η Ευρώπη υπεύθυνη για την κρίση στην Κύπρο

Μετά τη «Νιου Γιορκ Τάιμς» και η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» υποστηρίζει ότι οι επενδύσεις-στοιχήματα της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου στην οικονομία της Ελλάδας, κυρίως μέσω της συνεχιζόμενης αγοράς ελληνικών ομολόγων από το 2010, όταν άρχισε ήδη να διαφαίνεται η κρίση, ευθύνονται για τη σημερινή τους κατάρρευση. Και στα δυο δημοσιεύματα καταγράφονται μια σειρά λανθασμένων κινήσεων των επικεφαλής των δύο κυπριακών τραπεζών από τα τέλη του 2010. 

Νέο χειρότερο σχέδιο Ανάν ή διχοτόμηση προβλέπει για την Κύπρο η Α. Παπαρήγα

Προώθηση ενός νέου χειρότερου σχεδίου Ανάν ή de facto διχοτόμηση της Κύπρου διαβλέπει η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News της Κυριακής. Η υποστήριξη του «Σχεδίου Ανάν», «εκτός από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, και από πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο που πρωταγωνιστούν στην σημερινή κυβέρνηση, οι κατοπινές επιλογές της αστικής τάξης της Κύπρου που δημιουργούν έδαφος για να καμφθεί η τότε στάση του κυπριακού λαού υπέρ του 'όχι', η αποδοχή των δεσμεύσεων της… 

Tη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ προς τους αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τους υπηρετούντες, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κ.Ο. Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που είχε με το συντονιστικό συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών. 

 

SUPER LEAGUE

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Λεβαδειακός και ΑΕΚ στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα με την αγωνία να παρατείνεται και για τις δύο ομάδες για την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία. Αυτό…
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 06:19

 πηγη Ερτ Νετ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...