ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 Σαμαράς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βόρεια Κορέα»

Τη βεβαιότητα πως, όπως ο Γιώργος Παυλίδης πήρε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έτσι και η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές για το καλό της χώρας έστειλε από την Κομοτηνή ο Αντώνης Σαμαράς.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αμηχανία, σε πανικό. Οργανώνει συνέδρια και παρασυνέδρια. Προσπαθεί να μαζέψει τα στελέχη του που δεν ξέρουν τι λένε. Βρίσκεται σε απόγνωση γιατί βλέπει τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις να εκμηδενίζεται και για πρώτη φορά αντιμετωπίζουν το φάσμα της ήττας τους»,τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Μίλησε για λογικές του ΣΥΡΙΖΑ που παραπέμπουν σε πρακτικές του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας και αναφέρθηκε ενδεικτικά στο θέμα με τις βουλευτικές έδρες, που θα ανήκουν στο κόμμα και στο ζήτημα των ελεγκτικών μηχανισμών, που θα είναι υπό τον έλεγχο του γραφείο του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το άρθρο 60 του Συντάγματος ορίζει ότι οι βουλευτές έχουν απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψηφίζουν κατά συνείδηση», είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Με την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε τη συνείδηση του βουλευτή. Οι έδρες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιοκτησία του κόμματος! Αν είναι δυνατόν! Πρώτα το κόμμα και μετά η Δημοκρατία για τον ΣΥΡΙΖΑ; Οι Ελληνες θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη και δεν θα μετακομίσουμε στη Βόρεια Κορέα επειδή το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ!»

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι η πολιτική αβεβαιότητα που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προσωρινή και θα επανέλθει η πολιτική ομαλότητα, μετά τις εκλογές, που έχει την πεποίθηση ότι θα τις κερδίσει η Ν.Δ.

Τότε οριστικά η χώρα θα βγει από την εξάρτηση και τον αναγκαστικό δανεισμό, υπογράμμισε, ενώ σημείωσε ότι οι εκλογές θα είναι το «μεγάλο Βατερλό του λαϊκισμού».

Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να δει τις ξένες προειδοποιήσεις για Grexit, εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας που προκάλεσε και παρατήρησε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει στα ζάρια τα συμφέροντα της πατρίδας. Σπρώχνει τη χώρα στον γκρεμό. Η άρνηση πληρωμής των δανείων είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας και ο ασφαλέστερος δρόμος για να βγει κανείς από το ευρώ. Χωρίς κανόνες ευρώ δεν υπάρχει. Ας αφήσουν το παραμύθι ότι εμείς κινδυνολογούμε. Εμείς δεν παίζουμε με τις τύχες της πατρίδας, τις τύχες του ελληνικού λαού».

Ο κ. Σαμαράς επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν βγήκε ανοιχτά να συγχαρεί την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού και κατηγόρησε στελέχη του ότι «δεν χάνουν ευκαιρία να υπερασπιστούν τρομοκράτες».

Είπε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό, «για να δραπετεύουν ευκολότερα οι τρομοκράτες».

Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και για τους συνδικαλιστές που έχουν στραφεί προς αυτόν, λέγοντας για «Φωτόπουλους που ανεβοκατέβαζαν διακόπτες και τώρα θέλουν να επανέλθουν τα σκανδαλώδη προνόμια τους».

Επίσης και για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους μετανάστες. Χαρακτήρισε «αδιανόητο» να θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρνει τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα να τους δίνει ιθαγένεια, ασφαλιστική κάλυψη και νοσοκομειακή περίθαλψη, αν χρειαστεί, αλλά με τι χρήματα;, αναρωτήθηκε και υπεραμύνθηκε του φράκτη αποτροπής εισόδου μεταναστών στον Εβρο.

Αφησε αιχμές για κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς την Εκκλησία, λέγοντας ότι «η ορθοδοξία είναι κομμάτι της ψυχής μας και όχι σημαία ευκαιρίας για δημόσιες σχέσεις παραμονές εκλογών».

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι αν κερδίσει τις εκλογές η Ν.Δ. θα προχωρήσει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις για λειτουργικό κράτος, σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ, τα έσοδα του οποίου θα δίνονται στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Αναφερόμενος στη Θράκη είπε ότι ο αγωγός TAP που θα περάσει από την περιοχή θα φέρει εισόδημα, θέσεις εργασίας και φυσικό αέριο για οικιακή χρήση.

Χαρακτήρισε τη Θράκη γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με τους λαούς της περιοχής. Για τους συμπατριώτες μουσουλμάνους είπε ότι έχουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες και το μόνο που ζητάει από αυτούς είναι σεβασμός στους νόμους της πατρίδας.

Τάχθηκε υπέρ της άμεσης καταβολής του 12% της επιδότησης εργασίας προς τις επιχειρήσεις της Θράκης και χαρακτήρισε «λάθος» τη διακοπή καταβολής του το 2010.

Τόνισε πως τα ανταποδοτικά τέλη από τον αγωγό TAP, θα τονώσουν την τοπική οικονομία και ένας από τους κόμβους του αγωγού θα γίνει στις Σάπες.

Μίλησε ακόμα για αναβάθμιση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Θράκη και τη διασύνδεση των λιμανιών της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης με όλα τα διευρωπαϊκά σιδηροδρομικά δίκτυα.

Επίσης, εξετάζει το θέμα της χορήγησης βίζας 72 ωρών για τους Τούρκους που επισκέπτονται την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπως συμβαίνει σε νησιά του Αιγαίου. Το ίδιο εξετάζει και το θέμα χορήγησης βοηθήματος σε παλιννοστούντες ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ενωση.
Πηγη
 Οργή πολιτών στην Ορεστιάδα έτρεψε τον Α.Σαμαρά σε φυγή (upd) (εικόνα, video)


Το 1991 η Αλβανία άνοιξε τις φυλακές και ο Σαμαράς τα σύνορα για τους εγκληματίες!

samaras-alvania

Όταν το 1991 ο Αντώνης Σαμαράς άνοιγε την πόρτα και τα σύνορα, για να περάσουν στην από εδώ ελληνική όχθη, περίπου 1.500.000 κάτοικοι της Αλβανίας, λίγοι ήταν αυτοί που φαντάζονταν ότι 22χρόνια μετά, ο ίδιος άνθρωπος θα είχε μπροστά του και μέσα στα πόδια του ένα τεράστιο μεταναστευτικό πρόβλημα αλλά και τεράστια εγκληματικότητα, αυτή τη φορά ως πρωθυπουργός και όχι ως υπουργός Εξωτερικών.
Τέλη Οκτώβρη 1990.
Έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση αλλά και οι διμερείς επαφές με την αλβανική κυβέρνηση για το λεγόμενο «άνοιγμα των συνόρων». Θυμίζουμε ότι εκείνη την περίοδο η ελληνική κυβέρνηση εκφράζοντας συμφέροντα Ελλήνων μεγαλοεπιχειρηματιών προωθούσε «δημιουργία υδροηλεκτρικού εργοστασίου από την Ελλάδα στον Αώο ποταμό για κοινή χρήση των δύο χωρών» και «κατασκευή από Ελληνες επιχειρηματίες του δρόμου της Εγνατίας οδού που φτάνει στο Δυρράχιο». Ακόμα, «ανακοινώθηκε ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος έστειλε αντιπροσωπείες στα Τίρανα και το Αργυρόκαστρο», επίσης «Από την πλευρά της ελληνικής αντιπροσωπείας ζητήθηκε νομικό πλαίσιο για την εγγύηση των ελληνικών επενδύσεων στην Αλβανία» (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 14/1/91). Υπήρχε δηλαδή ανάγκη για φτηνά εργατικά χέρια.
Ο Αντ. Σαμαράς ως υπουργός τότε Εξωτερικών περιοδεύει στην Αλβανία σε Αργυρόκαστρο και μειονοτικά χωριά. Ήδη, έχει εκφραστεί η επιθυμία των κατοίκων να ανοίξουν τα σύνορα με την Ελλάδα. «(…) δώστε μας βίζα, ανοίξτε τα σύνορα (…)» γράφει ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» 27/10/90.
Λίγους μήνες αργότερα, Γενάρη 1991, ο τότε πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας (ανάμεσά τους Αντ. Σαμαράς και Ντ. Μπακογιάννη, πρόεδρος σήμερα της ΔΗΣΥ) επισκέπτεται τα Τίρανα για συνομιλίες με την αλβανική κυβέρνηση. Γράφει ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» στις 15/1/1991: «Αυτό που (…) παρουσίασε χθες στη Δερβιτσάνη ο Κ. Μητσοτάκης ως “άνοιγμα των συνόρων” είναι στην πραγματικότητα η δήλωση Σαμαρά το βράδυ της Κυριακής, (…) Δηλαδή ότι: “Η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα θα αυξήσει τη ροή των θεωρήσεων (εκδόσεις βίζας) διάρκειας μέχρι ενός έτους για τους Αλβανούς υπηκόους”». Ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» 14/1/91 λέει: «Αποφασίστηκε να δίνονται με αυξανόμενο ρυθμό βίζες βορειοηπειρωτών προς την Ελλάδα για εποχιακές δουλειές». Κάπως έτσι έχει πέσει το σύνθημα για μαζικές εισροές με στόχο βέβαια να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του κεφαλαίου για φτηνά εργατικά χέρια. Και άσχετα αν όντως το σχέδιο έλεγε για ένα χρόνο παραμονή στην Ελλάδα, η ουσία είναι ότι για τους Αλβανούς υπηκόους, το άκουσμα και μόνο του στοιχείου «αυξανόμενος αριθμός βίζας» έδινε από μόνο του κίνητρο για μετανάστευση.
Προφανώς μπροστά τα αδιέξοδα που δημιουργεί η ίδια η πολιτική τους, αφού πρώτα έστειλαν σήμα «ελάτε», μετά έψαξαν τρόπο να χαλιναγωγήσουν τις μαζικές εισροές λόγω προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.
Ετσι, 6 μήνες μετά, Ιούνη 1991 ο τότε ΥΠΕΞ Αντ. Σαμαράς (συναντώντας τον Αλβανό ΥΠΕΞ) δήλωνε: «Οικονομικοί φυγάδες δεν γίνονται πλέον δεκτοί από την Ελλάδα και σήμερα συμφωνήσαμε στην ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» 27/6/91, σελ. 3). ‘Η στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ» (27/6/91, ΣΕΛ. 9): «Επίσης συμφωνήθηκε ο χαρακτηρισμός των προσφύγων ως “οικονομικών” και όχι “πολιτικών”, γεγονός που διευκολύνει την ελληνική κυβέρνηση στους χειρισμούς της απέναντί τους σε σχέση με τα προβλήματα, κυρίως, που ορισμένες φορές δημιουργούνται κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα».
πρωτη ανάρτηση:14:34, 21-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...