Σαμαράς: Ο Τσίπρας μας φέρνει χειρότερα μνημόνια *Σαν μελισσοκόμος το μάζεψα λίγο λίγο το μέλι και το προσφέρω όλο στον λαό.

Σε καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει το μέλλον της χώρας και απειλεί να τη βάλει σε χειρότερα μνημόνια προχώρησε ο Α. Σαμαράς στην κεντρική προεκλογική ομιλία του
Σε καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ.Τσίπρα ότι υπονομεύει το μέλλον της χώρας και απειλεί να την βάλει σε χειρότερα μνημόνια προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας.
Ταυτοχρόνως εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι αυτά δεν θα συμβούν γιατί η ΝΔ θα είναι ξανά κυβέρνηση την επομένη των εκλογών.
Ο κ. Σαμαράς έκανε άνοιγμα στη μεσαία τάξη δηλώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτή, ενώ απηύθυνε προκλητήριο αγώνα και ενότητας στους αναποφάσιστους που δεν θέλουν, όπως είπε, τυχοδιωκτισμούς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει την Ευρώπη, θα την μεταστρέψει εναντίον της Ελλάδας, ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει την Ευρώπη, αλλά θα τη μεταστρέψει εναντίον της Ελλάδας» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και επανέλαβε πως τώρα που στην Ευρώπη βρέχει χρήματα άλλοι παραγγέλνουν ομπρέλες.
«Για να μας τα δώσουν αυτά τα χρήματα πρέπει να έχουμε συμφωνήσει ειδικά για να πάρουμε τη ρευστότητα από την ΕΚΤ πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγηση και τη νέα συμφωνία. Εμείς εκεί βρισκόμασταν» ανέφερε ο κ. Σαμαράς. Και επιχείρησε την αντίστιξη με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας : «Οι άλλοι δεν αναγνωρίζουν ούτε πρόγραμμα ούτε αξιολόγηση ούτε στις επενδύσεις ούτε σε νέες δουλειές ούτε στα όνειρα των νέων παιδιών που περιμένουν να βρουν δουλειές».
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «οι “Φωτόπουλοι” και το λόμπι της δραχμής είναι εκείνοι που υπηρετεί ο κ. Τσίπρας», συμπληρώνοντας ότι τώρα που η χώρα είναι έτοιμη να λυθεί όπως είπε κάποιοι θέλουν να μας δέσουν και πάλι χειροπόδαρα.
«Στην Ευρώπη της ανάπτυξης εγώ θα μετέχω και θα συνδιαμορφώνω. Ο κ. Τσίπρας θα απέχει και θα συμμορφώνεται», ανέφερε ο κ. Σαμαράς
Αναφορικά δε με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φορτώσει το μεγαλύτερο μέρος του ΕΝΦΙΑ στη μεσαία τάξη. «Αυτό δεν είναι ελπίδα κ. Τσίπρα, είναι λεπίδα για τη μεσαία τάξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απολογισμός της διακυβέρνησης

Ανέτρεξε απολογητικά στην διακυβέρνηση του λέγοντας:
«Ανέλαβα πρωθυπουργός μέσα σε μια βαριά καταιγίδα με την κοινωνία να αγωνιά για το αύριο. Οτι έκανα αυτά τα 2,5 χρονια τα έκανα για να έχει ελπίδα η ελληνική νεολαία....Έξω από τη χώρα αντιμετώπιζα την καχυποψία όλων και μέσα στη χώρα την συνεχή υπονόμευση όσων μας το παίζουν τώρα τιμητές. Δούλεψα νύχτα μέρα για να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα και την κρατήσαμε όρθια».

Ο Καπετάνιος στη δύσκολη ώρα

Ο κ. Σαμαράς επέμεινε ωστόσο στην ομιλία του και στα πρόσωπα. Το ερώτημα είναι, όπως είπε, ποιον θέλει ο ελληνικός λαός καπετάνιο στο τιμόνι τη δύσκολη ώρα. «Υπάρχει αξιοπιστία με τους εταίρους στον σημερινό έλληνα πρωθυπουργό», είπε. Και πρόσθεσε:
«Στην Ευρώπη της ανάπτυξης θα μετέχω και θα συνδιαμορφώνω. Ο κ. Τσίπρας θα απέχει και θα συμμορφώνεται. Δεν έχει άποψη για την Ευρώπη που διαμορφώνεται», κατέληξε.

Σαμαράς: «Θα βρέχει λεφτά κι εμείς δεν θα πάρουμε σταγόνα»

«Την ώρα που θα βρέχει λεφτά εμείς κινδυνεύουμε να μην πάρουμε ούτε σταγόνα», ήταν η φράση με την οποία σχολίασε ο Πρωθυπουργός τις χθεσινές ανακοινώσεις Ντράγκι.
«Κινδυνεύουμε να κρατάμε ομπρέλα, την ώρα που βρέχει ανάπτυξη στην Ευρώπη», ήταν η φράση με την οποία σχολίασε ο Πρωθυπουργός τις χθεσινές ανακοινώσεις Ντράγκι για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι «Έρχεται η ΕΚΤ και δίνει 1,1 τρισ. ευρώ στην Ευρώπη. Αυτά τα χρήματα είπαν ότι για να τα πάρει η Ελλάδα, θα πρέπει να έχει λήξει η αξιολόγηση, που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του μήνα. Μπορεί την ώρα που θα βρέχουν τα λεφτά εμείς να μην πάρουμε ούτε μία σταγόνα», ενώ χαρακτήρισε «κοσμογονική εξέλιξη» τη δυνατότητα που δίνει η ΕΕ στην Ελλάδα για συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Για την προσφυγή των τραπεζών στον ELA είπε ότι μας δίνουν «10 δισ. μόνο για δύο εβδομάδες. Μπαίνουμε σε μία εξάρτηση» και ότι «αφαιρέθηκαν οι καταθέσεις και γι' αυτό κατέληξαν οι τράπεζες στον ELA».
Για τους υποστηρικτές του Ποταμιού, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε πως με την ψήφο τους «στην ουσία αφαιρούν από τη ΝΔ το δικαίωμα» να διεκδικήσει τη θέση του πρώτου κόμματος, και έτσι θα «έχουν υπουργό Εργασίας τον κύριο Στρατούλη».
Παράλληλα δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση των εκλογών, σημειώνοντας, πως υπάρχει ακόμα ένα 15% αναποφάσιστων πολιτών που ανήκουν στον κεντροδεξιό χώρο. «Η αλλαγή θα γίνει τις τελευταίες ημέρες», εκτίμησε. Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Σαμαράς σημειώνει: «Σαν μελισσοκόμος το μάζεψα λίγο λίγο το μέλι και το προσφέρω όλο στον λαό. Δεν το ξόδεψα, δεν το σπατάλησα».
«Σαν μελισσοκόμος το μάζεψα λίγο λίγο το μέλι και το προσφέρω όλο στον λαό. Δεν το ξόδεψα, δεν το σπατάλησα», σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρωθυπουργός.
Τέλος, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Με τσαμπουκάδες δεν γίνεται ανάπτυξη. Χρειάζεται σοβαρότητα. Δεν πρέπει να λέμε για φούσκες».
πηγηsamaras-tha-brexei-lefta-ki-emeis-den-tha-paroume-stagona

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...