Ν. Φίλης: Στην διαπραγμάτευση θα είστε με την Ελλάδα, ή με τη Μέρκελ κ. Σπυράκη; (Video)

Τρία σοβαρά επιχειρήματα που ανεξαρτήτως των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι το παιχνίδι των εκλογών έχει κριθεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ο διευθυντής της ΑΥΓΗΣ, Ν. Φίλης στην χθεσινή εκπομπή Κόντρα24:  α) Δεν εμπιστεύεται ο κόσμος τον κ. Σαμαρά. β) Ο κόσμος πιστεύει ότι θα πρέπει να υπάρξει σκληρότερη διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Ο κ. Σαμαράς την έχει έτοιμη, το mail Χαρδούβελη θα υπογράψει. γ) Ο κόσμος έχει πειστεί ότι χρειάζεται να τεθεί θέμα περί μη βιωσιμότητας του χρέους. Καμιά διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν μπορεί να είναι ουσιαστική αν δεν τεθεί εξ αρχής ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. «Πολιτικά ο κ. Σαμαράς, η Ν.Δ., ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παπανδρέου είναι από την πλευρά του Μνημονίου, έχουν κριθεί, έχουν δοκιμαστεί και έχει απονομιμοποιηθεί η πολιτική τους παρουσία.»
Επεσήμανε ότι « το 2014 δεν είναι 2012 για την Ευρώπη». Δεν είναι το πρόβλημα, η Ελλάδα αλλά η εξάπλωση του προβλήματος της κρίσης και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία ενώ η ύφεση χτυπά και την πόρτα της Γερμανίας. Όταν η Ντι Τσάιτ η εφημερίδα του συστήματος λέει ότι το Βερολίνο οφείλει να έρθει σε συνεννόηση με την Ελλάδα δεν το λέει γιατί συμπάθησε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί τα δικά τους συμφέροντα επιτάσσουν να φύγουν από την τιμωρητική αντίληψη για τις μικρότερες χώρες και να ξανασυζητήσουν μία άλλη πολιτική.
«Είναι δυνατόν ο κ. Σαμαράς να εύχεται να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διαπραγμάτευση και να κερδίσει ξανά η Μέρκελ; Είναι δυνατόν να ποντάρει την πολιτική του επιβίωση στο άρμα της Μέρκελ που είναι απέναντι από τα εθνικά συμφέροντα;»

«Θα είστε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση, ή με τη Μέρκελ;»

«Η συζήτηση εξ αρχής για τη βιωσιμότητα του χρέους. Ανοίγει μια μεγάλη προοπτική για τη χώρα, θα είστε μαζί μας ή απέναντι; Θα είστε με την Ελλάδα ή με την Μέρκελ;» «Θα είστε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή εναντίον του στην διαπραγμάτευση, ή θα είστε στον κομματικό ρεβανσισμό;» ρώτησε ο Ν. Φίλης ευθέως την εκπρόσωπο τύπου της Ν.Δ. Η Μ. Σπυράκη απέφυγε να απαντήσει δια μέσου θεολογικών ευρημάτων και παρέχοντας αφειδώς εγγυήσεις για τα εισοδήματα των Ελλήνων που η κυβέρνηση που εκπροσωπεί έχει προ πολλού αφαιμάξει. Η κινδυνολογία περί χρεωκοπίας και το γνωστό παιχνίδι των τελευταίων ημερών με τις καταθέσεις το τελευταίο καταφύγιο της, σε μια συζήτηση που δεν έληξε αλλά κατέστησε σαφή για άλλη μία φορά την πρόσδεση του Σαμαρά στο άρμα της Μέρκελ.
Μεγάλο λάθος η πολιτική τυμβωρυχία Σαμαρά με αφορμή τους 12 νεκρούς στο Παρίσι ...
Επιμένει στην κινδυνολογία ο κ. Σαμαράς εμπλέκοντας με αδίσταχτο τρόπο το τρομοέγκλημα στο Παρίσι. Αν εννοεί αυτά που λέει ο κ. Σαμαράς άντε να φέρεις τουρίστες στην Ελλάδα όταν ισχυρίζεται ότι υποθάλπει τέτοιες ενέργειες ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί μεγάλο λάθος η «πολιτική τυμβωρυχία» του κ. Σαμαρά με αφορμή τους 12 νεκρούς στο Παρίσι και κάλεσε να σταματήσει άμεσα η κινδυνολογία υποστηρίζοντας ότι πρέπει να υψωθεί ένα «τείχος νηφαλιότητας και ψυχραιμίας» για τη ομαλή έκφραση της λαϊκής βούλησης.
Ο Ν. Φίλης ιδιαίτερα επικριτικός στις αναφορές του κ. Σαμαρά περί βολεμένων του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «αν εννοεί ο κ. Σαμαράς λέγοντας βολεμένους, τους άνεργους, τους φτωχούς, την συντετριμμένη μεσαία τάξη, τους ανθρώπους που πληρώνουν αγόγγυστα τον ΕΝΦΙΑ, ναι με αυτούς είμαστε. Αυτό είναι ένα ταξικό ανάγλυφο το οποίο θέλει μια ελπίδα σωτηρίας και λύτρωσης για τη χώρα. Οι «βολεμένοι» είναι παιδιά  του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου και του κ. Παπανδρέου, αυτοί που γλυτώνουν τα πρόστιμα από το λαθρεμπόριο καυσίμων, είναι η μεγαλοδιαφθορά και η διαπλοκή που νέμεται δημόσια περιουσία, όπως τις συχνότητες των καναλιών.
Το Restraction προτίμησε η κ. Σπυράκη «αναδόμηση» ήταν η λέξη που πρόκρινε γιατί ηχεί προφανώς πιο εύηχα από το «κόψιμο» του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους που θα παίρνουν επίδομα αλληλεγγύης. Γιατί είναι άδικο να «επικαλύπτεται» όπως είπε και από άλλα επιδόματα, ενώ αντίθετα καθόλου άδικο δεν είναι να χαρίζονται τα πρόστιμα στους λαθρεμπόρους καυσίμων και οι συχνότητες στους καναλάρχες. Επιλεκτική η άποψη της κυβέρνησης για τη δικαιοσύνη, επιλεκτική και όλως τυχαίως ταξική.
«Restraction, ωραία λέξη να θυμούνται οι άνθρωποι όταν μειωθούν οι συντάξεις. Η βασική σύνταξη που δεν θα μειώσετε, είναι 360 ευρώ; Γιατί κρύβεται το mail Χαρδούβελη;» σχολίασε κλείνοντας ο Ν. Φίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...