Η ΕΣΗΕΑ να διερευνήσει τις αποκαλύψεις Ρουμελιώτη σχετικά με τους δημοσιογράφους φίλους του ΔΝΤ...Ηχηρά ονόματα δημοσιογράφων που τα «πήραν» από το ΔΝΤ

Με επιστολή της η Μαρία Αντωνιάδου, ζητά από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να διερευνήσει όσα αποκάλυψε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης στην Επιτροπή της Βουλής και αφορούν "σχέσεις"  δημοσιογράφων και ΔΝΤ.
Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ με τις αποκαλύψεις του ουσιαστικά αφήνει έκθετο το δημοσιογραφικό κόσμο
αφού λίγο ως πολύ υποστήριξε ότι δημοσιογράφοι, «κασκαντέρ», είχαν αναλάβει να προωθούν τις απόψεις του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, τόσο το Ταμείο, όσο και η Κομισιόν έκαναν «ιδιαίτερα μαθήματα» σε έλληνες δημοσιογράφους μέσω συγκεκριμένων εταιριών, προκειμένου να προβάλλουν αποτελεσματικά τις απόψεις του Ταμείου σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της και τα Μνημόνια.
esiea copy

Ο Ρουμελιώτης επισήμανε ότι θα μπορούσε η Επιτροπή της Βουλής να ζητήσει επισήμως να της δοθούν τα ονόματα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΔΝΤ, Τζέρυ Ρέϊς.
Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου υιοθέτησε την πρόταση και ανέθεσε σε μέλος της επιτροπής να συντάξει το σχετικό αίτημα προκειμένου να πληροφορηθούν όλοι τους δημοσιογράφους που κλήθηκαν και παρακολούθησαν τα «σεμινάρια» του ΔΝΤ.

Read more: http://www.newsbomb.gr

Ηχηρά ονόματα δημοσιογράφων που τα «πήραν» από το ΔΝΤ

 

Σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι το ταμείο «εκπαίδευε» συγκεκριμένους Έλληνες δημοσιογράφους για το πως να παρουσιάζουν τα θέματα που σχετίζονταν με τις δανειακές συμβάσεις και το χρέος.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ακρόπολη» τα ονόματα είναι ηχηρά. Για την ακρίβεια πιο ηχηρά δεν γίνεται… Όλα αυτά τα καλολαδωμένα παπαγαλάκια που έβγαιναν και έκαναν «μαθήματα μνημονίου», από τα ΜΜΕ της διαπλοκής, πέρασαν από τα θρανία του ΔΝΤ, που είχαν στηθεί στην έδρα του Ταμείου και την Αθήνα. Οι αποκαλύψεις των ονομάτων θα δημιουργήσουν σάλο και θα αλλάξουν – μια για πάντα – το τοπίο στα ΜΜΕ.
Σύμφωνα με πηγή της «Ακρόπολης» ορισμένοι απ’ αυτούς πολύ σύντομα θα εκπαραθυρωθούν από τα Μέσα στα οποία εργάζονται, σε μια προσπάθεια των ιδιοκτητών των συγκεκριμένων ΜΜΕ, να εξευμενίσουν την κοινωνία και την κυβέρνηση, ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν στο μηντιακό τοπίο που διαμορφώνεται την επόμενη μέρα.
Το κακό είναι ότι ο κύριος Ρουμελιώτης δεν είπε ονόματα. Ο λαός πρέπει να ξέρει ονόματα και διευθύνσεις. Ποιοι ήταν αυτοί που λάμβαναν μέρος στα σεμινάρια; Τι χρήματα έπαιρναν για τη συμμετοχή τους; Σε ποια μέσα ενημέρωσης εργαζόντουσαν;  Ποια είναι η σημερινή τους περιουσιακή κατάσταση;
Πηγή: Ακρόπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...