Δημοσκόπηση της Public Issue για την "ΑΥΓΗ της Κυριακής": Μπροστά 28% ο ΣΥΡΙΖΑ

Χαοτική διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της «Αυγής της Κυριακής», με το κυβερνών κόμμα να έχει υπερδιπλάσιο ποσοστό.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει 47,5% έναντι μόλις 19,5% της Νέας Δημοκρατίας.
Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Ποτάμι από 6,5%, ΚΚΕ με 5,5%, ΠΑΣΟΚ 4,5% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%. Η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 2%, άλλο κόμμα 4%, ενώ στο 19,5% είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Η δημοσκόπηση έγινε 11 και 17 Ιουνίου μέσω τηλεφώνου.

Ανακοίνωση της Ν.Δ. για τη δημοσκόπηση και απάντηση της "ΑΥΓΗΣ"

 


Μπορεί η «προπαγάνδα να έχει και τα όριά της», το γαρ πολύ της θλίψεως της Ν.Δ., όμως, φαίνεται ότι έχει ξεφύγει από κάθε όριο.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πληροφορήθηκε ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Public Issue για την «ΑΥΓΗ της Κυριακής», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται, στην εκτίμηση ψήφου, με ποσοστό υπερδιπλάσιο της Ν.Δ. και έσπευσε να αμφισβητήσει αυτό το αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας μάλιστα, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την εφημερίδα μας.
Στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. αναφέρεται: «Ο πανικός και ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε το κομματικό τους φερέφωνο, την «Αυγή», να παρουσιάσει σφυγμομέτρηση, όπου οι δυνάμεις των κομμάτων και οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 120%. Η προπαγάνδα έχει και τα όριά της. Αλλά απ' ότι φαίνεται, η πολύ προπαγάνδα προφανώς οδηγεί στην αποβλάκωση».

Ψυχραιμία κύριοι της Συγγρού

Απαντώντας, η διεύθυνση της εφημερίδας μας, αναφέρει:
«Μετά απο δέκα χρόνια και 145 έρευνες με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία, για τις οποίες η Ν.Δ. δεν εξέδωσε ανακοινώσεις, η Συγγρού αισθάνθηκε την ανάγκη τώρα να αμφισβητήσει την έρευνα της Public Issue που δημοσιεύεται στην ΑΥΓΗ. Ενδεχομένως την Ν.Δ. να ενόχλησε η διαφορά 28 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ απο τη Ν.Δ., την οποία καταγράφει η δημοσκόπηση. Η εταιρεία Public Issue ανακοινώνει πάντα "εκτίμηση εκλογικής επιρροής" και όχι "πρόθεση ψήφου". Επιπλέον, αναφέρει και το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου που λαμβάνει υπ όψιν της. Οι φωστήρες της Συγγρού πρόσθεσαν το ποσοστό αυτό, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής και κατέληξαν στο ...119,5%. Λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει».

Κυριαρχία ΣΥΡΙΖΑ και Αλ. Τσίπρα

 

Πέντε μήνες μετά την κάλπη της 25ης Ιανουαρίου, πέντε μήνες ασφυκτικών πιέσεων και ανυπέρβλητων δυσκολιών, πέντε μήνες λειψού κυβερνητικού έργου λόγω διαπραγμάτευσης, πέντε μήνες με ελπίδες αλλά και ματαιώσεις δεν μπόρεσαν να κάμψουν τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue που δημοσιεύουμε στο ανά χείρας φύλλο της "Αυγής".
Αντιθέτως, η διαφορά που καταγράφει το κυβερνών κόμμα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φτάνει τις 28 ποσοστιαίες μονάδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με 47,5%, καταγράφει διπλάσιο ποσοστό από τη Ν.Δ., που κινείται στο 19,5%. Ο Αλ. Τσίπρας είναι μακράν ο δημοφιλέστερος πολιτικός με 45 μονάδες θετικό ισοζύγιο και περίπου άλλη τόση απόσταση από τον προκάτοχό του Αντ. Σαμαρά στην καταλληλότητα. Τα υπόλοιπα κόμματα κινούνται κοντά στην εκλογική τους καταγραφή.
Καταγράφεται, επίσης, αλλά προκύπτει και από την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, ότι οι πολίτες σταθερά και αποφασιστικά εμπιστεύονται την κυβέρνηση στη διαπραγματευτική της τακτική, επικροτώντας την άρνησή της να συνθηκολογήσει στις απαιτήσεις των δανειστών, παρά το κλίμα φόβου που συστηματικά καλλιεργείται.
Αυτή η εικόνα φαινομενικής σταθερότητας είναι, όμως, παραπλανητική. Αν σκύψει κανείς πάνω από τα ερωτήματα που δεν αφορούν τη δύναμη των κομμάτων και την εκτίμηση ψήφου, θα διαπιστώσει ότι η εικόνα της Ευρώπης, ταυτισμένη εδώ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ευρώ και τους κορυφαίους Ευρωπαίους πολιτικούς, φθίνει, θολώνει αργά, αλλά σταθερά, ταυτιζόμενη με τη φτώχεια, την ταπείνωση, τη μειωμένη κυριαρχία ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θεωρείται "αναγκαίο κακό" μπροστά σε απειλές αρμαγεδδωνικής φύσεως. Η παραμονή ή μη στο ευρώ, που περικλείει το σύνολο του προβληματισμού, παραμένει πλειοψηφικά υπέρ, αλλά περιορίζεται πλέον κοντά στο 60%.
Η θρησκευτική επιμονή των δανειστών στη λιτότητα και η επιθυμία τους να δημιουργήσουν ένα αντιπαράδειγμα κατά της Αριστεράς στην Ε.Ε. σκοτώνουν την ιδέα της Ευρώπης αργά, αλλά σταθερά.

Ο λαός στο πλευρό της κυβέρνησης

 

Εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ, τον πρωθυπουργό και στη δυναμική διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης καταγράφει η δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσιεύουμε στο σημερινό φύλλο της "Αυγής" και διενεργήθηκε στην πιο δύσκολη φάση της διαπραγμάτευσης (11 - 17 Ιουνίου).
Η κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα γίνεται ακόμα πιο σαφής στην εκτίμηση ψήφου και στη δημοφιλία / καταλληλότητα, όπου το κυβερνών κόμμα και ο σημερινός πρωθυπουργός καταγράφουν χαώδη -υπερδιπλάσια- διαφορά από τη Ν.Δ., με 47,5% έναντι 19,5%, και τον κ. Αντ. Σαμαρά, με 62% έναντι 20%.
Οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών και η στάση των δανειστών στη διαπραγμάτευση αφήνουν επίσης έντονο το σημάδι τους στην κοινή γνώμη, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση, το κοινό νόμισμα, αλλά και οι προβεβλημένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί και αξιωματούχοι αντιμετωπίζονται με αυξανόμενη αρνητική διάθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...