Η σκυτάλη της διερευνητικής στα χέρια του Λαφαζάνη

Στις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας θα πάρει τη σκυτάλη στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών για το σχηματισμό κυβέρνησης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ως επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, λίγες ώρες μετά την επιστροφή της από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Η Λαϊκή Ενότητα έχει διαμηνύσει ότι θα εξαντλήσει το τριήμερο περιθώριο που παρέχει το Σύνταγμα για τη διερευνητική εντολή, όχι για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια, αλλά για να γίνει ανταλλαγή απόψεων για το ποια κυβέρνηση πρέπει να προκύψει για τη χώρα.
Διαβάστε την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα δεχθεί σήμερα, Δευτέρα 24 Αυγούστου και ώρα 13.00, τον Πρόεδρο της «Λαϊκής Ενότητας» κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, προκειμένου να του δώσει, κατά τις διατάξεις των άρθρων 38 παρ. 1 και 37 παρ. 2, 3 και 4 του Συντάγματος και κατά τις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής – ιδίως του άρθρου 16 παρ. 3 – και ύστερα από την με αριθμ. πρωτ. 2939/22.8.2015 επιστολή της Προέδρου της Βουλής που τον ενημέρωσε για την σχετική ουσιώδη μεταβολή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του «ΣΥΡΙΖΑ», την από αυτές προβλεπόμενη τρίτη και τελευταία, στην συγκεκριμένη περίπτωση, διερευνητική εντολή.-
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...