Πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ (vid)

Με ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και βασικό ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα το Κομμουνιστικό Κόμμα. Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης «Τώρα με το ΚΚΕ ανοίγουμε τον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής».
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, «να αντισταθούν
στις παλιές και νέες παγίδες που στήνονται» και υπογράμμισε ότι με ισχυρό ΚΚΕ, «μπορούμε να αντιπαλέψουμε το μνημόνιο που χρεοκοπεί τον λαό».
Μίλησε για «παγίδες» που στήνονται για να εγκλωβίσουν το λαό μέσα στο πλαίσιο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της «αστικής εξουσίας», και σε αυτές ο κ. Κουτσούμπας, κατέταξε «το νέο ανάχωμα, τον ΣΥΡΙΖΑ 2 του Λαφαζάνη».
«Η αστική εξουσία καλά κρατεί, ανανεώνοντας τις απάτες και αυταπάτες μέσα στο λαό, και υφαρπάζοντας τη λαϊκή, ριζοσπαστική ψήφο κάθε φορά, μέσω νέων «αριστερών» και δήθεν αντιμνημονιακών αναχωμάτων» υπέδειξε στην ομιλία του ο γ.γ. του ΚΚΕ. «Πριν τρία χρόνια ανακάλυψε τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα βλέπει θετικά ως ανάχωμα τον ΣΥΡΙΖΑ 2, την «Λαϊκή Ενότητα»» επεσήμανε σχετικά. Η σκληρή διαπραγμάτευση την οποία διεκήρυσσε ο ΣΥΡΙΖΑ «με όλες τις συνιστώσες του», υπήρξε ένας μύθος, που δεν αφορούσε, ούτε μπορούσε να αφορά στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, αλλά ήταν και είναι διαπραγμάτευση στο στρατόπεδο του «ταξικού εχθρού» και αφορούσε τα διαφορετικά συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων.
«Όλοι τους μαζί κι η πρόεδρος της Βουλής που το παίζει θεματοφύλακας της αστικής δημοκρατίας, αρνήθηκαν ή δε ζήτησαν καν να έρθει για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, για την επαναφορά του κατώτερου μισθού, του 13ου και 14ου μισθού, της 13ης και 14ης σύνταξης, των Συλλογικών Συμβάσεων» υπενθύμισε ο κ. Κουτσούμπας και συμπλήρωσε:
Αναφερόμενος στο τρίτο μνημόνιο, ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «θράσος της κυβέρνησης να μιλά μετά την ψήφισή του για «σκληρή και περήφανη μάχη» που τάχα έδωσε απέναντι στην ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ», και απαρίθμησε σειρά αντιλαϊκών μέτρων που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο
Αναφερόμενος στα υπόλοιπα κόμματα, ο κ. Κουτσούμπας προειδοποίησε πως «καμία εργατική-λαϊκή ψήφος δεν πρέπει να επιστρέψει στην ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, ή να εγκλωβιστεί στο Ποτάμι με την ελπίδα μιας καλύτερης διαχείρισης της συμφωνίας, μιας δήθεν πιο έγκαιρης και σταθερής πορείας προς την οικονομική ανάκαμψη».
Ευθύνες κατά τον γ.γ. του ΚΚΕ, έχουν τα υπόλοιπα κόμματα και για τις επιλογές τους σε σχέση με το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα. Ο κ. Κουτσούμπας στηλίτευσε την δημαγωγία της «φασιστικής Χρυσής Αυγής» με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα και κάλεσε τον λαό «να μην δώσει κανένα συγχωροχάρτι στην Χρυσή Αυγή, στους στυγνούς δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, άλλων αγωνιστών, μεταναστών».
Η Χρυσή Αυγή παρά τις «άναρθρες αντιμνημονιακές κραυγές της», στηρίζει «το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και ιδιαίτερα το εφοπλιστικό κεφάλαιο και μάλιστα την πιο ωμή μορφή, αναλαμβάνοντας το ρόλο του μπράβου του κεφαλαίου, του προκεχωρημένου φυλακίου του αντικομμουνισμού. Αυτός είναι ο ψευτοπατριωτισμός τους» υπογράμμισε.
Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας, σημείωσε πως «κυβέρνηση θα προκύψει από τις εκλογές. Το ζήτημα είναι να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση, με ένταση της λαϊκής πάλης και αντεπίθεση».


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...